Τα αφράτα και λαχταριστά ψωμάκια του «Talking Breads» κάνουν θραύση στα Εξάρχεια  | 0 bovary.gr
Τα αφράτα και λαχταριστά ψωμάκια του «Talking Breads» κάνουν θραύση στα Εξάρχεια | 0 bovary.gr
24|08|2018 11:55
SHARE
ΤΑLKING BREADS

Τα αφράτα και λαχταριστά ψωμάκια του «Talking Breads» κάνουν θραύση στα Εξάρχεια


Ο Μανώλης Κωνιωτάκης που είχε το πασίγνωστο «Freud Oriental» στο Κολωνάκι, αποφάσισε να κάνει στροφή, κατηφόρισε προς τα Εξάρχεια κι άνοιξε ένα κλασικό streetfood στέκι με ροκ διαθέσεις.

Μπορεί το «Talking breads», που θα βρείτε στη συμβολή Σπυρίδωνος Τρικούπη και Στουρνάρη να λειτουργεί μόνο μέρα, αν και ο Μιχάλης είναι από τους ανθρώπους που αναδιαμόρφωσαν την αθηναϊκή νύχτα, όμως, έχει το προσωπικό στίγμα του ιδιοκτήτη του και τις υπέροχες γεύσεις του Χρήστου Τάχια.  

Δημιουργικός σεφ, με γαλλική παιδεία που έχει ήδη θητεύσει στα εστιατόρια του Robuchon και του Ducasse, ο Χρήστος φέρνει έναν καινούργιο αέρα στο φαγητό του δρόμου. 

Το όνομα «Talking Breads», όπως σωστά θα έχετε μαντέψει, προέρχεται από τους Talking Heads του David Byrne, που αγαπάει ο Μιχάλης, και από την ανοιχτή κουζίνα του μπορείτε να παρακολουθήσετε την προετοιμασία της παραγγελίας, ενώ ο ίδιος συνήθως είναι εκεί για να σας λύσει τις απορίες. 

Το μενού χωρίζεται σε έξι κατηγορίες με βασικούς πρωταγωνιστές τα burgers, τα sandwiches, διάφορες μπαγκέτες, σαλάτες αλλά και τα περίφημα pizza rolls.

Φυσικά εδώ τίποτα δεν είναι έτοιμο ή κατεψυγμένο, όλα παρασκευάζονται από τον σεφ και τη δυνατή του ομάδα ,- ειδικότητά τους, φυσικά, τα ψωμάκια και οι ζύμες- ενώ οι πρώτες ύλες είναι προσεκτικά επιλεγμένες, αν και οι τιμές παραμένουν πολύ χαμηλές- κυμαίνονται από 2.90 έως 5.5 ευρώ

Για να καταλάβετε, εδώ τα μπιφτέκια είναι χειροποίητα από 100% μοσχαρίσιο κιμά, τα ψωμάκια αχνιστά, ενώ ακόμα και η κέτσαπ ή η μαγιονέζα είναι σπιτικές, όπως θα τις φτιάχνατε μόνοι σας, αν είχατε χρόνο. 

Οι γεύσεις που θα δοκιμάσετε είναι ασυναγώνιστες, με επιρροές από διάφορες κουζίνες του κόσμου που ο Χρήστος έχει γνωρίσει ταξιδεύοντας. 

Δοκιμάστε το «Τhe Tika» με ζουμερό κοτόπουλο από τη ροτισερί, χαλούμι, αγγούρι, τηγανητό κρεμμύδι και μια mild spicy sauce ντομάτας, το «The Texas Burger» με το λεπτό μπιφτέκι του σε τέλειο medium rare ψήσιμο, το «Mafia burger» με gorgonzola, σπανάκι, άρωμα τρούφας και σπιτική κέτσαπ, αλλά αν πεινάτε πολύ να παραγγείλετε οπωσδήποτε «το Βomb burger» με δυο μπιφτέκια παρακαλώ, συν cheddar, αυγοφέτα, πίκλες, μαρούλι, καραμελωμένα κρεμμύδια και Talking Βreads σως.

Από σάντουιτς έχετε να επιλέξετε ανάμεσα στο ασιατικής νοοτροπίας Satay με χοιρινό κρέας σούβλας, λάχανο, καρότο, φρέσκο κρεμμύδι, κόλιανδρο και σως satay, το ινδικό Τika με κοτόπουλο σούβλας, χαλούμι, τηγανητό κρεμμύδι, αγγούρι, πιπεριά και mild spicy σως ντομάτα, το πιο κλασικό Oldschool με αρνί σούβλας, πίκλες, μαρούλι, καραμελωμένο κρεμμύδι και  σως μουστάρδα – μέλι, ενώ για τους χορτοφάγους ιδανικό είναι το Forest με μανιτάρια, mix τυριών, ρόκα, άρωμα τρούφας, σπιτική κέτσαπ και Ratatouille με μελιτζάνα, πιπεριά, κολοκυθάκι, χαλούμι, σπανάκι, τηγανητό κρεμμύδι και πέστο βασιλικού. 

Μην παραλείψετε να συνοδεύσετε το γεύμα σας με φρεσκοκομμένες και καλοτηγανισμένες πατατούλες,που μπορείτε να απολαύσετε με έξτρα toppings.

Στις σαλάτες θα βρείτε την Superfood με κινόα, βαλεριάνα, ξηρούς καρπούς, cranberries και goji berry, την Chicken με κοτόπουλο, iceberg, ραντίτσιο, ντοματίνια και ελαφρύ dressing μαγιονέζας και τη Sweet & Sour, με χαλούμι, σελινόριζα, φινόκιο, καρότο, κίτρινο παντζάρι, σπανάκι και dressing μέλι – λεμόνι.

Αναμφισβήτητα, το σήμα κατατεθέν του Talking Breads είναι τα Pizza rolls, εμπνευσμένα από την παράδοση της Νότιας Ιταλίας, με φρέσκο ζυμάρι που θα βρείτε σε τέσσερις εκδοχές: την Margerita, με μοτσαρέλα, βασιλικό και φρέσκια σάλτσα ντομάτας, την Greek με φέτα, ελιές, πιπεριές, και κρεμμύδια,  την Chica με κοτόπουλο, πέστο, και τυρί Philadelphia και την Pepperoni με σως μαμπερκιού, πεπερόνι, μοτσαρέλα και παρμεζάνα.

Τέλος, υπάρχουν και φρεσκότατα γλυκά όπως apple caramel pizza με κρέμα, σταφίδες, καρύδια και σαντιγί, το strawberry vanilla burger με κρέμα βανίλια, σάλτσα από κόκκινα φρούτα, σαντιγί, ή το Choco Pshycho burger με σοκολάτα γάλακτος, πραλίνα, λευκή σοκολάτα και σαντιγί, αλλά και μια εκπληκτική και πολύ ελαφριά μους σοκολάτας.

Το μαγαζί ανοίγει στη μία το μεσημέρι και κλείνει στις δύο το βράδυ ενώ την Παρασκευή και το Σάββατο μένει ανοιχτό μέχρι τις τρεις αλλά την Κυριακή είναι κλειστό.

Όλες αυτές τις μέρες αν μένετε στην περιοχή, μπορεί να σας εξυπηρετήσει και με delivery,

Σπύρου Τρικούπη 11 και  Στουρνάρη, Εξάρχεια. 211 1839731