Μετά από σχεδόν δύο χρόνια επιτυχημένης πορείας με διεθνή και μεσογειακή κουζίνα, το Pigout, του Παναγιώτη και της Ναντίν Σπυράκη, μαζί με την ανανεωμένη ομάδα του chef Χρήστου Κάλπου (γνωστός από τη θητεία του στο Costa Navarino) μεταφέρουν το κοινό τους σε ένα γαστρονομικό ταξίδι στο Περού και στην Πορτογαλία.
Η κουζίνα του Περού θεωρείται πως είναι από αυτές με την μεγαλύτερη ποικιλία στον κόσμο, καθώς συνδυάζει το φαγητό των Ίνκας με ισπανικές, αφρικανικές, ασιατικές, γαλλικές και ιταλικές επιρροές που έφεραν μαζί τους οι μετανάστες.
«Η Περουβιανή κουζίνα βασίζεται στα σεβίτσε, ψάρια ωμά που μαρινάρονται με lime κι εσπεριδοειδή, ή τσίλι πιπεριές. Μας αρέσει αυτή η κουζίνα κι έχω κάνει αρκετά ταξίδια στο Περού. Εκεί ήρθα σε επαφή με την γαστρονομική τους παράδοση, παρακολουθώντας και δοκιμάζοντας. Ντόπιοι σεφ μάς έδειξαν την διαδικασία μαγειρέματος του ψαριού, την οποία κι εφαρμόζω. Τα ψάρια στο σεβίτσε είναι κατά κύριο λόγο άσπρα, όπως λαβράκι, σφυρίδα, ή μυλοκόπι. Έχουμε δικό μας ψαρά που καθημερινά μας προμηθεύει, γιατί μας ενδιαφέρει όλες οι πρώτες ύλες της κουζίνας να είναι φρέσκες. Τώρα πιάτα με το κρέας είναι εμπνευσμένα και από την Πορτογαλία και το Περού» μας λέει ο σεφ.
Το Pigout στεγάζεται σε ένα υπέροχο νεοκλασικό κτήριο του 1900, στο κέντρο της Κηφισιάς, που έχει ανανεωθεί και μοιάζει με μια πορτογαλική petiscaria. Στον χώρο κυριαρχεί το φυσικό ακατέργαστο ξύλο, τα vintage δέρματα και το λευκό μάρμαρο calataca, συνθέτοντας μια φιλική ατμόσφαιρα fine dining.
Στην καταπράσινη πίσω αυλή, που ονομάζεται «Ρeru in a yard», κάθε Πέμπτη διοργανώνεται open air barbecue με Περουβιανές συνταγές και κρέατα. Ο σεφ μάλιστα αφήνει την κουζίνα και βγαίνει έξω στον κήπο, όπου ετοιμάζει μπροστά σας τα πιάτα που θα επιλέξετε.