Fill the Bracket: Σε αυτή την αθηναϊκή κατοικία του '40 με την καταπράσινη αυλή θα φας το brunch των ονείρων σου | 0 bovary.gr
Fill the Bracket: Σε αυτή την αθηναϊκή κατοικία του '40 με την καταπράσινη αυλή θα φας το brunch των ονείρων σου | 0 bovary.gr
11|09|2018 14:30
SHARE
FILL THE BRACKET

Fill the Bracket: Σε αυτή την αθηναϊκή κατοικία του '40 με την καταπράσινη αυλή θα φας το brunch των ονείρων σου


Τα παιδιά του Κυρίου Χου που όλοι αγαπάμε στα Πετράλωνα -δηλαδή οι Γιάννης και Θανάσης Πετρίδης, ο Λάμπρος Σιγάλας και ο Ερρίκος Τσόχος- βρήκαν ένα νεοκλασικό στην περιοχή του Κεραμεικού για να στεγάσουν το νέο τους επιχειρηματικό βήμα.

Γιατί στον Κεραμεικό; Γιατί κι αυτή η περιοχή, όπως τα Πετράλωνα, έχει ακόμα την αίσθηση μια μικρής γειτονιάς που συνδυάζει το παρελθόν με τις νέες τάσεις στην διασκέδαση.

Το «Fill the bracket» λοιπόν, που αν θέλετε μπορείτε να το λέτε και «παρένθεση» χάριν συντομίας,- άλλωστε αυτό φιλοδοξεί να γίνει: μια μικρή παρένθεση στην καθημερινότητά μας- θα το βρείτε σε μια παλιά αθηναϊκή κατοικία του ’40.

Περνώντας τον στενό διάδρομο της εισόδου, θα βρεθείτε σε ένα περιβάλλον δεκαετίας του '20, που έχουν επιμεληθεί οι Ιταλοί αρχιτέκτονες και αδέρφια Giuseppe και Maurizio Alito. 

Στον χώρο κυριαρχεί το πράσινο τηνιακό μάρμαρο, το ξύλο και ο μπρούτζος, ενώ ένας εντυπωσιακός ξύλινος ανεμιστήρας οροφής και οι μεγάλοι καθρέφτες πάνω από το μπαρ συμπληρώνουν την εικόνα της αστικής Αθήνας. Αλλά φυσικά, όπως και στον κύριο Χου, το μεγάλο ατού του μαγαζιού είναι η καταπράσινη αυλή του, που χαρίζει στους θαμώνες μικρά διαλείμματα δροσιάς. Kι αν οι παρενθέσεις στα βιβλία ίσως δεν μας φαίνονται και πολύ σημαντικές, το «Fill the bracket», όταν το γνωρίσετε, δεν θα μπορείτε εύκολα να το παραλείψετε.

Το κατάστημα ξεκινάει να σερβίρει από το πρωί, καφέδες και φυσικούς χυμούς σε απίθανους συνδυασμούς, όπως αυτός με το ακτινίδιο, πράσινο μήλο, σπανάκι και ginger, συνεχίζει με αμερικάνικο street food, ενώ το βράδυ η μπάρα του παίρνει φωτιά και εμείς απολαμβάνουμε εκρηκτικά κοκτέιλς από την house list, που έχουν επιμεληθεί οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες.

Φυσικά κι εδώ μπορείτε τα Σάββατα και τις Κυριακές να απολαύσετε ένα λαχταριστό brunch με την υπογραφή του σεφ Παναγιώτη Θάνου. Μην χάσετε τα αυγά Benedict με ζυμωτό ψωμί, ζαμπόν Γαλλίας, αυγά ποσέ και σάλτσα Ολλαντέζ, που γαρνίρονται με εξαιρετικά τσιπς γλυκοπατάτας.

Από τα best seller του καταλόγου, όμως, είναι τα Avo και Slamon Eggs, με ψωμί Ζέας, αβοκάντο, καπνιστό σολομό και αυγά ποσέ, που θα σας έρθει στο τραπέζι  με βρώσιμα αφρικανικά λουλούδια.

Για όσους επιμένουν στις ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις, τα αυγά καγιανάς και οι τηγανίτες με ταχίνι και σοκολάτα ή αντίστοιχα με μέλι και καρύδια προσφέρουν έξτρα απόλαυση.

Από το μενού δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα αφράτα pancakes με ολόφρεσκη και υγιεινή ζύμη που φτιάχνεται από τον σεφ in situ.

Μια πολύ ιδιαίτερη αλμυρή εκδοχή είναι αυτή με το ψητό μπέικον, το αυγό μάτι και σιρόπι σφενδάμου ενώ για όσους προτιμούν τα γλυκά, ιδανικά είναι τα Apple & cinnamon pancakes με φρέσκο μήλο, κανέλα, σιρόπι σφενδάμου και χτυπημένη κρέμα, ή τα Banana & pecan pancakes με μπανάνα, pecan και σιρόπι σφενδάμου.

Το βασικό μενού τώρα, της ομάδας του Παναγιώτη, που μπορείτε να τη χαζεύετε όσο δημιουργεί τα πιάτα σας από το ανοιχτό παράθυρο της κουζίνας, περιλαμβάνει γεύσεις βασισμένες στο αμερικάνικο street food.

 Δοκιμάστε το Louisiana fried chicken sandwich με φιλέτο κοτόπουλο, μπέικον, cheddar, ρώσικη μαγιονέζα και iceberg, το Reuben sandwich, με salt beef- μοσχαρίσιο στήθος που μένει ωμό σε μαρινάδα για δέκα μέρες και μετά σιγοψήνεται σε Burbon- cheddar, καραμελώμενα κρεμμύδια, sauerkraut (ξινολάχανο) και dirty may, ή το εκλεκτό Special Black Angus Burger, που  συνοδεύεται με τηγανητές πατάτες  ή σαλάτα.

Για ορεκτικό, μπορείτε να παραγγείλετε chicken wings, health salad με superfood για να τονώσατε τον οργανισμό σας, ή τις αμαρτωλές dirty fries, ήτοι πατατούλες τηγανητές χειροποίητες με διάφορες σως. 

Tέλος, για επιδόρπιο σας περιμένει ένα Ρroper Ice cream sandwich, με σπιτικά cookies, παγωτό ενδιάμεσα και κομμάτια σοκολάτας.

Τώρα όσο αφορά στα κοκτέιλς, θα βρείτε αρκετές κλασικές συνταγές με ευφάνταστα twists, seasonal επιλογές, αλλά και signature προτάσεις του καταστήματος. Το σημαντικό είναι ότι η  ομάδα του μπαρ φτιάχνει μόνη της όσα περισσότερα από τα υλικά μπορεί, αποφεύγοντας αυτά του εμπορίου.

Ας πούμε τα σιρόπια, αλλά και τα περισσότερα refreshments είναι σπιτικά, ενώ όλα τα λικέρ που χρησιμοποιούν είναι ελληνικά και παραδοσιακά. Δοκιμάστε το δροσερό Gooseberry Spirtz, με φραγκοστάφυλο, λευκό βερμούτ, moscato d’ asti και φρούτα, ή το Martinica’s  Punch, με blend από διάφορα ρούμια ζάχαρη, lime, ανανά και γκρέιπφρουτ, ενώ αν αγαπάτε το ουίσκι και το ρούμι να ξέρετε ότι θα βρείτε πολλές και σπάνιες ετικέτες.

Επίσης, κάποιες Πέμπτες, ο σεφ κάνει γευστικά ταξίδια και ετοιμάζει πιάτα εμπνευσμένα από τις κουζίνες διάφορων χωρών, ενώ πολλά βράδια γνωστοί και διακεκριμένοι djs επιλέγουν τις μουσικές που  αγαπάμε και μας ξεσηκώνουν, ή διοργανώνονται lives από εναλλακτικούς και ψαγμένους καλλιτέχνες.

Θερμοπυλών 41, Κεραμεικός, 21 0520 5324