Οι περισσότεροι αγαπάμε το τυρί.
Στο φαγητό, στα σνακ αλλά και μόνο του. Συνήθως το συνοδεύουμε με κρασί. Ένα ωραίο πλατώ τυριών και ένα ποτήρι κόκκινο ή λευκό κρασί!
Από ότι φαίνεται όμως, δεν είναι μόνο το κρασί φίλος του τυριού. Οι connoisseurs (σ.σ. ειδικοί) λένε ότι πρέπει να δούμε λίγο παραπέρα.
Υπάρχουν κάποια μη αλκοολούχα ποτά που μπορούν να συνδυαστούν με το τυρί, σύμφωνα με τους εξπέρ του είδους.
Κάποια ίσως μας ακουστούν αταίριαστα, αλλά τα συστατικά που περιέχουν είναι αυτά που πάνε μαζί, σύμφωνα με το Cookinglight.
Αυτές είναι οι 5 «ανορθόδοξες» προτάσεις, σύμφωνα με τους ειδικούς, που μπορείς να δοκιμάσεις την επόμενη φορά με το τυρί σου:
Τσάι
«Το αλκοόλ μειώνει την ποιότητα του τυριού. Αντίθετα το τσάι είναι πιο αναζωογονητικό, καθώς οι φυσικές του τανίνες παρέχουν την ευχάριστη στυπτικότητα που περιμένεις από ένα καλό κόκκινο κρασί», αναφέρει η Kiri Fisher, ιδιοκτήτρια του «The Cheese School of San Francisco» και του «Cheese + Wine» στην Καλιφόρνια. Προτείνει ένα πιο βαρύ τσάι, όπως το Oolong ή το Pu’er, που ταιριάζει με το gouda που είναι σκονισμένο, αλμυρό και βουτυρώδες. Το γαλλικό κατσικίσιο τυρί ταιριάζει με τις γεύσεις λεμονιού, μανταρίνι και περγαμόντο.