Σίγουρα αυτές τις μέρες όλοι έχουμε φάει πολλά γλυκά, πώς όμως να αντισταθείς στα tailor made προφιτερόλ του Choureal που μόλις ήρθαν και στην Αθήνα;
Πριν από μερικά χρόνια ένας νεαρός χημικός Μάιλς Αναστάσιος Σκλήρης, είχε την πρωτότυπη ιδέα να φτιάξει ένα μαγαζί, όπου οι πελάτες θα δημιουργούσαν μόνοι τους το προφιτερόλ της αρεσκείας τους. Έτσι ξεκίνησε το πρώτο κατάστημα των Choureal στη Θεσσαλονίκη, κατακτώντας το απαιτητικό κοινό της συμπρωτεύουσας, που ως γνωστόν ξέρει από καλά γλυκά. Το concept είναι απλό: το προφιτερόλ φτιάχνεται «à la minute» μπροστά στον πελάτη, δίνοντάς του έτσι τη δυνατότητα να συμμετέχει και αυτός στη δημιουργία. Αυτό βέβαια σημαίνει πως το γλυκό είναι πάντοτε φρέσκο και εξατομικευμένο, σύμφωνα με την επιθυμία του. Άλλωστε τα ευωδιαστά σουδάκια είναι φρεσκοψημένα, μιας και βγαίνουν από το φούρνο κάθε μία ώρα. Με την παραγγελία, γεμίζονται είτε με βελούδινη κρέμα πατισερί με βανίλια Μαδαγασκάρης, είτε με φρέσκο χειροποίητο παγωτό. Η τελετουργία της δημιουργίας συνεχίζεται με την επιλογή της υψηλής ποιότητας σοκολάτας -έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε εννέα είδη- και ολοκληρώνεται με την επιλογή της γαρνιτούρας (αμύγδαλο, φουντούκι, φρέσκα φρούτα, κόκκινο πιπέρι, σαντιγί κτλ). Έτσι μπορεί να δοκιμάσει κάποιος το μικρό έργο τέχνης του ολόφρεσκο, με τα ποιοτικότερα υλικά και στους γευστικούς τόνους που προτιμά: με σοκολάτα γάλακτος, μπίτερ, λευκή, πραλίνα, καραμέλα.
Αν δεν μπορείτε να διαλέξετε, εμείς σας προτείνουμε τον γαλλικό τρόπο, με βανίλια Μαδαγασκάρης και παγωτό με ανθόγαλα για γέμιση στο σου και από πάνω ζεστή λιωμένη σοκολάτα.