Η «Βαγγελίτσα» μαγειρεύει όπως η μαμά σου -Σε ένα vintage μαγειριό στο Κολωνάκι φτιάχνουν τέλειο σπιτικό φαγητό | 0 bovary.gr
Η «Βαγγελίτσα» μαγειρεύει όπως η μαμά σου -Σε ένα vintage μαγειριό στο Κολωνάκι φτιάχνουν τέλειο σπιτικό φαγητό | 0 bovary.gr
23|10|2016 12:26
SHARE
«ΒΑΓΓΕΛΙΤΣΑ»

Η «Βαγγελίτσα» μαγειρεύει όπως η μαμά σου -Σε ένα vintage μαγειριό στο Κολωνάκι φτιάχνουν τέλειο σπιτικό φαγητό


Μην μου πείτε ότι δεν σας βασανίζει το ερώτημα «τι θα φάω σήμερα;» . Ειδικά αν δεν έχετε οικογένεια, δεν μπαίνετε εύκολα στον κόπο να μαγειρέψετε. Έτσι οι επιλογές σας περιορίζονται δραματικά και τις περισσότερες μέρες καταλήγετε να τρώτε πρόχειρα, ή να παραγγέλνετε απ’ έξω.

Τα παλιότερα χρόνια υπήρχαν οικογενειακά μαγειρεία που φρόντιζαν σε καθημερινή βάση τους τακτικούς τους πελάτες, ανανεώνοντας συνέχεια τον κατάλογό τους χάρην ποικιλίας. Σήμερα όμως είναι αρκετά δύσκολο να βρεις ένα μαγαζί με «σπιτική» φιλοσοφία, που θα σου εξασφαλίσει το καθημερινό σου γεύμα. Κι αν δεν πέσεις στο λάθος του να τρέφεσαι καθημερινά με junk food, συχνά θα διαπιστώσεις ότι έχεις δοκιμάσει τα πάντα από το εστιατόριο της γειτονιάς σου.

Αυτό μάλλον σκέφτηκαν οι υπεύθυνοι του vagelitsas.gr και δημιούργησαν ένα ιδιαίτερο delivery food store, προσφέροντας στους εργένηδες και τους πολυάσχολους νόστιμα φαγητά, που θα θυμίσουν την κουζίνα της μάμα σας. Μην μου πείτε ότι δεν έχετε λαχταρίσει γιουβαρλάκια αυγολέμονο, μια μερίδα γεμιστά η έναν συναρπαστικό μουσακά! Η Βαγγελίτσα θα σας τα ετοιμάσει και θα σας τα παραδώσει σε όποιο σημείο βρίσκεστε. Μπορείτε να παραγγείλετε τηλεφωνικώς, είτε μέσα από τη σελίδα της (www.vagelitsas.gr) και οι άνθρωποι της επιχείρησης θα σας τα φέρουν ζεστά και γρήγορα στο σπίτι ή στο γραφείο. Εναλλακτικά, αν κινείστε στην περιοχή, μπορείτε να παραλάβετε το γεύμα σας και από το κατάστημα, που βρίσκεται στην Πινδάρου 15, στο Κολωνάκι.

Το φαγητό είναι πραγματικά σπιτικό, από υλικά άριστης ποιότητας και προσεγμένο στη λεπτομέρεια. Η πρωτοτυπία όμως αυτής της επιχείρησης έγκειται στο ότι η Βαγγελίτσα φροντίζει κάθε βδομάδα να ανανεώνει το μενού της κι έτσι πάντα έχετε μια καινούργια επιλογή. Επίσης καθημερινά θα βρείτε τρία καινούργια πιάτα, που καλύπτουν όλα τα γούστα. Αν γίνετε τακτικοί θαμώνες, σας προτείνουμε να ακολουθείτε το πρόγραμμά της: θα έχετε μια ισορροπημένη διατροφή, που περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα από όσπρια, λαδερά, ψάρι, αλλά και περίπλοκα συνταγές, που δύσκολα καθόμαστε να παρασκευάσουμε μόνοι μας σε ημερήσια βάση. Όλα όμως είναι εμπνευσμένα από την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα κι έτσι μπορείτε άφοβα να επιλέξετε, δεν θα βρεθείτε προ εκπλήξεων. Είπαμε, εδώ είναι σαν να σας ταΐζει η μάμα σας.

Το must του μαγαζιού είναι οι σαλάτες, που θα σας έρθουν σε καλόγουστα βαζάκια. Είναι πάντα φρέσκες, με πολλά υλικά, και χορταστικότατες. Δοκιμάστε την μεσογειακή με mix ντομάτας, μαϊντανός, αγγούρι, φιλέτο ελιάς, φρέσκο κρεμμύδι, παξιμάδι, mix πράσινης σαλάτας, φέτα, dressing από ελαιόλαδο, μηλόξυδο και φρέσκια ρίγανη.

Ενώ η Queen, μια παραλλαγή της γνωστής Ceasars, μιξ πράσινης σαλάτας (Iceberg, Romana & Radicio), φιλέτο από στήθος κοτόπουλο στη σχάρα, καλαμπόκι, κρουτόν ελιάς, μαύρο σουσάμι, flakes παρμεζάνας και Ceasar σως, είναι απολαυστικότατη. Στην πρώτη σας μάλιστα παραγγελία, θα πάρετε και ένα βαζάκι δώρο.

Το μαγαζί αυτό φημίζεται επίσης για τις πίτες του, που είναι από τις καλύτερες στην Αθήνα. Εδώ η Βαγγελίτσα πειραματίζεται με τις γεύσεις και δημιουργεί μοναδικούς συνδυασμούς. Για παράδειγμα, η λουκανικόπιτα με μέλι, μουστάρδα και θυμάρι δεν παίζεται!
 

Μπορείτε να παραγγείλετε με το φαγητό σας και επιδόρπιο, όπως κρέμα βανίλια ή σοκολάτα, χωρίς γλουτένη, από τα γαλακτοκομικά Τζίφρης, με τα οποία συνεργάζεται η επιχείρηση.

Οι τιμές είναι εξαιρετικά καλές (από πέντε ευρώ περίπου ) και σαφώς συμφέρουν: ένα πιάτο από αυτά που θα βρείτε εδώ, πέρα από τον κόπο, θα σας κοστίσει πολύ περισσότερο, αν αποφασίσετε να το φτιάξετε μόνοι σας.

Αν λοιπόν το μαγείρεμα σας είναι βραχνάς, εμπιστευτείτε την Βαγγελίτσα. Θα σας λύσει τα χέρια!

Τηλέφωνο: 2103 647 647

http://www.vagelitsas.gr/