Divino: Το wine bar στο Θησείο με τις 60 ετικέτες κρασιών και το υπέροχο φαγητό | 0 bovary.gr
Divino: Το wine bar στο Θησείο με τις 60 ετικέτες κρασιών και το υπέροχο φαγητό | 0 bovary.gr
20|10|2016 09:42
SHARE
DIVINO WINE CASE

Divino: Το wine bar στο Θησείο με τις 60 ετικέτες κρασιών και το υπέροχο φαγητό


Το κρασί για κάποιους δεν είναι ένα απλό συνοδευτικό, έχει μια ολόκληρη φιλοσοφία. Οι ιδιοκτήτες του wine bar Divino Wine Case, που έχει ανοίξει στην οδό Ακάμαντος 11 στο Θησείο, φαίνεται ότι την κατέχουν.

Λευκά, ροζέ, κόκκινα κρασιά σας περιμένουν για να γεμίσουν τα ποτήρια σας σε ένα περιβάλλον που συνδυάζει την industrial αισθητική με τη μεσογειακή φιλοξενία. Στο κέντρο του μαγαζιού δεσπόζει μια καλόγουστη κυκλική μπάρα, γιατί το να πίνεις ένα ποτήρι κρασί πάνω απ’ όλα είναι μια μορφή επικοινωνίας. Αν πάλι προτιμάτε κάτι πιο ρομαντικό, μπορείτε να επιλέξετε τα γύρω τραπεζάκια. Σε όλο το μαγαζί υπάρχουν τζαμαρίες, που βλέπουν στον ήσυχο δρόμο, και δημιουργούν μια αίσθηση θαλπωρής. Η διακόσμηση αποτελείται από σπάνια και καλόγουστα αντικείμενα, που σίγουρα θα σας τραβήξουν την προσοχή.

Ο Δημήτρης Σπάης και η Κατερίνα Σαλαμάνου, που άφησαν τα θρανία - καθώς ήταν κι οι δύο καθηγητές- για να αφιερωθούν στο πάθος τους, πραγματικά θα σας καταπλήξουν με τις οινολογικές του γνώσεις τους, ενώ είναι πρόθυμοι να σας βοηθήσουν να διαλέξετε αυτό που πραγματικά ταιριάζει στον ουρανίσκο σας. Επιθυμία άλλωστε και κοινό τους όραμα είναι να μοιραστούν την αγάπη τους για το καλό κρασί , δημιουργώντας ένα περιβάλλον ιδανικό να απολαύσει κανείς διαφορετικές ετικέτες κρασιού.

Η Κατερίνα μού εξηγεί πόσο είναι σημαντικό γι’ αυτήν να καταλάβει τι αρέσει στον πελάτη και τι γεύσεις ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία του. Φιλική και πάντα χαμογελαστή κάνει στους θαμώνες του μαγαζιού τους ερωτήσεις σχετικά με τις προτιμήσεις τους, προκείμενου να ανακαλύψει τι πρέπει να τους σερβίρει. Κυρίως όμως τους παρατηρεί: πώς ντύνονται, πώς κάθονται, πώς μιλάνε, μιας και θεωρεί ότι ο τρόπος που ένας άνθρωπος κινείται, αποκαλύπτει πολύ περισσότερα για τα γούστα του απ’ όσα ο ίδιος θα πει. Κι είναι πραγματικά πολύ αποτελεσματική. Έχω ιδία πείρα, μιας και στην πρώτη μου επίσκεψη, εκείνη επέμενε με τη διακριτικότητα και την ευγένεια που τη χαρακτηρίζει, να δοκιμάσω ένα κρασί που νόμιζα πως δεν θα μου αρέσει. Τελικά την εμπιστεύτηκα κι είχε απόλυτο δίκιο.

Το κατάστημα φιλοξενεί 80 ελληνικές ετικέτες από όλες τις γωνιές της χώρας μας, αρκετές εκ των οποίων είναι σπάνιες και μοναδικές. Στόχος άλλωστε της Κατερίνας και του Δημήτρη είναι να αναδείξουν μικρές παραγωγές, που με συνέπεια υπηρετούν το χώρο του κρασιού. Μπορείτε λοιπόν να διαλέξετε ανάμεσα σε ασύρτικο, μοσχοφίλερο, μαλαγουζιά, καθώς και άλλες ποικιλίες που θα βρείτε στη πλούσια στη λίστα, η οποία ανανεώνεται κάθε εβδομάδα .

Οι ιδιοκτήτες του Divino έχουν μανία να ανακαλύπτουν αμπελώνες, αλλά τίποτα δεν μπαίνει στο μαγαζί, αν πρώτα δεν το δοκιμάσουν και δεν το εγκρίνουν οι ίδιοι. Άλλωστε , όπως λένε, άνοιξαν ένα wine bar, πρωτίστως για να περνάνε αυτοί καλά.

Μπορείτε να συνδυάσετε το κρασί σας με εκλεκτά πιάτα, όπως τάπας , μπρουσκέτες σε διάφορες γεύσεις , σπέσιαλ κις λορέν με μυστική συνταγή από το νησί του Reunion, καθώς και φρέσκες σαλάτες για τους χορτοφάγους της παρέας!

Οι τιμές είναι πολύ καλές: εδώ θα βρείτε κρασιά υψηλής ποιότητας, χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία. Μάλιστα κάποια από αυτά κοστίζουν όσο κι ένα κοινό ποτήρι κρασί σε κάποιο μπαρ.

Μια ιδιαιτερότητα του μαγαζιού αυτού, που αποδεικνύει την μεγάλη αγάπη των ιδιοκτητών του γι’ αυτό που κάνουν, είναι ότι εδώ λαμβάνουν χώρα πολλά events, σχετικά με τον οίνο. Κάποια βράδια είναι αφιερωμένα σε συγκεκριμένους αμπελώνες, που παρουσιάζουν τα κρασιά τους, ή σε περιοχές, διάσημες για την οινική τους παράδοση, ενώ δεν λείπουν και οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Αν θέλετε να παραβρεθείτε σε κάποια αυτά, μπορείτε να ενημερώνεστε εγκαίρως από τη σελίδα του καταστήματος στο facebook.

Σίγουρα πάντως το Divino είναι ένα ιδανικό μέρος για όσους ξέρουν από καλό κρασί, αλλά και για όσους θέλουν να μάθουν και να μυηθούν στη μαγεία της γεύσης του.

Divino Wine Case, Ακάμαντος 11, Θησείο, Τηλέφωνο:21 1400 3962