Πλέον και στην Αθήνα θα τρώμε «μπουγατσάν» -Το θρυλικό γλυκό... πατέντα που έγινε μανία | 0 bovary.gr
Πλέον και στην Αθήνα θα τρώμε «μπουγατσάν» -Το θρυλικό γλυκό... πατέντα που έγινε μανία | 0 bovary.gr
26|10|2016 17:46
SHARE
MΠΟΥΓΑΤΣΑΝ

Πλέον και στην Αθήνα θα τρώμε «μπουγατσάν» -Το θρυλικό γλυκό... πατέντα που έγινε μανία


Εκανε όλο τον πλανήτη να μιλάει για εκείνο, με κορυφαία μέσα να το αποθεώνουν μεταξύ αυτών το National Geographic, το περιοδικό OLIVE και τους New York Times. Εκανε την Θεσσαλονίκη να το γεύεται και να παραληρεί.

Το μπουγατσάν, το κρουασάν με γέμιση από κρέμα μπουγάτσας, πασπαλισμένο με άχνη και κανέλα, μπήκε στη ζωή όλων και έκανε το Estrella διάσημο παγκοσμίως μιας και δημιούργησε το πρώτο ελληνικό food viral.

Από τότε έχει γίνει αφιέρωμα σε εκπομπές, εφημερίδες, περιοδικά, ιστοσελίδες, με πάνω από 300.000 αναζητήσεις στο Google. Αν αυτό δεν είναι επιτυχία τι είναι;

Το Estrella, το εστιατόριο στην Π. Μελά στην Θεσσαλονίκη, αποφάσισε να «κατηφορήσει» νότια και να «κατέβει» στην Αθήνα, κάνοντας την πόλη να γεύεται το υβριδικό γλυκό, που ήταν μισό Παρίσι μισό Θεσσαλονίκη.

«Το μπουγατσάν είναι ένα κρουασάν γεμισμένο με κρέμα μπουγάτσα και πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη και κανέλα. Το σερβίρουμε κάθε πρωί στο breakfast που φτιάχνουμε στο Estrella. Πρόκειται για ένα υβριδικό γλυκό. Τα υβριδικά γλυκά είναι ό,τι πιο hot right now στον κόσμο του φαγητού. Το πιο γνωστό hybrid desserts είναι το cronut – ένα ντόνατ από ζύμη κρουασάν που γίνεται χαμός στη ΝΥ. Μου αρέσει το χιουμοριστικό κομμάτι της υπόθεσης. Το μπουγατσάν, μισό Σαλονίκη- μισό Παρίσι είναι εθιστικά νόστιμο και είναι το δικό μου σχόλιο στη μεγαλομανία μας», σημειώνει ο δημιουργός του Δημήτρης Κοπαράνης στο blog του.

Το Estrella Athens θα ανοίξει τις πύλες του στην οδό Ρόμβης 24Α σε έναν comfort & casual χώρο, με μοναδικό κατάλογο και μια εμπειρία πρωινού και brunch αλλιώτικης από τις άλλες.

Μια ίδεα από το Estrella Athens

 

 

 

 

 

 

Και λίγο μπουγατσάν για να μας ανοίξει η όρεξη