«Clumsies»: Αυτό το μπαρ σε νεοκλασικό του κέντρου της Αθήνας ψηφίστηκε το 9ο καλύτερο στον κόσμο | 0 bovary.gr
«Clumsies»: Αυτό το μπαρ σε νεοκλασικό του κέντρου της Αθήνας ψηφίστηκε το 9ο καλύτερο στον κόσμο | 0 bovary.gr
28|11|2016 17:02
SHARE
CLUMSIES

«Clumsies»: Αυτό το μπαρ σε νεοκλασικό του κέντρου της Αθήνας ψηφίστηκε το 9ο καλύτερο στον κόσμο


Μπορεί το όνομά του να παραπέμπει σε κάτι αδέξιο, αλλά το Clumsies είναι ένα από τα πιο δυνατά μαγαζιά του κέντρου της Αθήνας. Δεν συγκρίνεται με τα χαριτωμένα μικρά μπαράκια που συναντάει κανείς την περιοχή, καθώς το συγκεκριμένο μαγαζί, που θα το βρείτε στην οδό Πραξιτέλους στον αριθμό 30, έχει τη δική του μοναδική ατμόσφαιρα. Γι’ αυτό άλλωστε κατάφερε να διακριθεί και σήμερα θεωρείται το ένατο καλύτερο μπαρ στον κόσμο!

Το Clumsies είναι δημιουργία πέντε καλών φίλων. Ο Θάνος Τσουνάκας , ο Λευτέρης Γεωργόπουλος και ο Γιώργος Καίσαρης, που έχουν και το Theory στο Χαλάνδρι, ήθελαν να κάνουν το επόμενο βήμα και να κατέβουν προς το κέντρο. Ένωσαν τις δυνάμεις τους με τους γνωστούς bartenders, Βασίλη Κυρίτση και Νίκο Μπάρκουλη, κι άρχισαν να ψάχνουν έναν χώρο για να στεγάσουν το όνειρό τους.

Βρήκαν λοιπόν αυτό το νεοκλασικό κτίσμα της δεκαετίας του 1910, όπου παλιά βρισκόταν το εστιατόριο « Δωρίς». «Παλιά στην Αθήνα τα κτίρια είχαν διττή λειτουργία. Πάνω ήταν τα σπίτια και κάτω οι ιδιοκτήτες είχαν τα μαγαζιά τους. Ο χώρος αυτός ,λοιπόν, ήταν σπίτι και ηλεκτρολογείο», μου εξηγεί ο Θάνος. «Θέλαμε να κρατήσουμε την αισθητική του νεοκλασικού, γι' αυτό οι πέτρινοι τοίχοι έχουν διατηρηθεί , αναστηλωμένοι βέβαια». Το γραφείο του, μιας και ο ίδιος ασχολείται με το interior design, ανέλαβε τη διακόσμηση. Εδώ, το industrial συναντάει το vintage, ενώ το μοντέρνο παντρεύεται με το κλασικό. Η δημιουργική ομάδα του Νine Design, με φαντασία και τρέλα, συνδυάζει και παίζει με διαφορετικά στυλ , δίνοντας έτσι ένα ιδιαίτερο στίγμα στο μαγαζί.

Το Clumsies αποτελείται από διαφορετικούς χώρους και o καθένας έχει τη δική του ξεχωριστή γραμμή. Η είσοδος με τα φούξια νέον να πρωταγωνιστούν είναι ο πρώτος, μετά ακολουθεί το μπαρ, στο οποίο κυριαρχεί το ξύλο και η μουσική ακούγεται πιο δυνατά, αλλά και το αίθριο με την πτυσσόμενη οροφή.

Εντυπωσιακή, επίσης, είναι η τραπεζαρία με το τεράστιο μοναστηριακό τραπέζι. Στον ημιώροφο βρίσκεται το lounge, η βιβλιοθήκη με το δερμάτινο κρεβάτι, που λέγεται και Read, γιατί εδώ μπορείς αν θες να ξαπλώσεις και να το ρίξεις στη μελέτη. Το Room με το μπιλιάρδο είναι το πριβέ δωμάτιο του μαγαζιού, που μπορείτε να το επισκεφτείτε μόνο με κράτηση (μέχρι δέκα άτομα) και να απολαύσετε την ιδιαίτερη κάβα του.

«Θέλαμε ένα μπαρ που να αντέχει στο χρόνο και να μην χρειαστεί ποτέ να το αλλάξουμε», μου λέει ο Λευτέρης, εξηγώντάς μου τη λογική πίσω από την ποικιλομορφία αυτή, που είναι και το δυνατό χαρτί του Clumsies, μαζί βέβαια με τα καθαρά ποτά του.

Οι κόποι τους τελικά ανταμείφθηκαν και αυτό το μπαρ από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας κέρδισε την 22η δεύτερη θέση ανάμεσα στα καλύτερα μπαρ του κόσμου. Η επιτροπή που ψηφίζει αποτελείται από 300 κριτές από όλο τον κόσμο. «Οι κριτές», μου λέει ο Θάνος, «γυρνάνε μαγαζιά σε όλο τον κόσμο κι επιλέγουν τα καλύτερα». Τον δεύτερο χρόνο το Clumsies ανέβηκε εντυπωσιακά στη λίστα και βγήκε ένατο. Μάλιστα είναι το μόνο ευρωπαϊκό μπαρ που βρέθηκε στο top ten.

«Χαρακτηριστικό του μαγαζιού μας είναι ο σεβασμός στον πελάτη και η ποιότητα στα ποτά και στα κοκτέιλ», συνεχίζει ο Θάνος. Ο κατάλογός του είναι πραγματικά εντυπωσιακός, εδώ μπορείτε σχεδόν τα πάντα. Μάλιστα κάθε χρονιά ανανεώνεται, ενώ γίνεται μεγάλη προεργασία από αυτούς τους bartenders για να καταλήξουν σε αυτά που θα σερβίρουν. Υπάρχει μεγάλη γκάμα από κλασικά κοκτέιλ φυσικά, αλλά και πιο πρωτότυπες δημιουργίες. Ξεχωρίζει μια κατηγορία από τζιν τόνικ χωρίς αλκοόλ, που είναι αποκλειστική δημιουργία του καταστήματος.

Η μουσική του μαγαζιού ακολουθεί κι αυτή ποικίλες διαδρομές: υπάρχουν εφτά διαφορετικοί Djs, που κάθε μέρα παίζουν διαφορετικά είδη, από jazz και swing ή house και rock μέχρι mainstream, καλύπτοντας όλα τα γούστα.

Αν θέλετε μπορείτε να συνοδεύσετε το ποτό σας με κάποια πιάτα. Η κουζίνα ανοίγει από τις 10 το πρωί και μένει μέχρι αργά. Κάθε Σαββατοκύριακο γίνεται και το sandwich project, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε απίθανους συνδυασμούς. Το μενού το επιμελείται ο σεφ του μαγαζιού, ο Ζαν Μεταγιέ, και λειτουργεί σαν brunch από τις 12 το μεσημέρι ως τις 6 το απόγευμα.

Παράλληλα το Clumsies διοργανώνει κάθε χρονιά εντυπωσιακά events με bartenders από όλο τον κόσμο. Φέτος προσκάλεσαν πέντε διαφορετικά μπαρ από την Ασία που σέρβιραν στο μαγαζί δημιουργίες από την πατρίδα τους. Κι όπως μου αποκάλυψαν τα παιδιά, έρχονται και νέες εκπλήξεις. Οπότε προετοιμαστείτε!

TAGS