shutterstock.com
shutterstock.com
WINE TIPS

Λευκό, ροζέ, κόκκινο –Το λάθος που κάνεις όταν πίνεις κρασί!


Το κρασί είναι συνώνυμο της απόλαυσης. Για άλλους συνδέεται με την εικόνα ενός δείπνου σε ένα γκουρμέ εστιατόριο, για άλλους με ένα ατμοσφαιρικό σκηνικό και καλή συντροφιά στο σπίτι, ενώ για όσους αγαπούν τα παραδοσιακά στέκια, ο οίνος είναι πρώτος στη λίστα με την παραγγελία της παρέας.

Τα χρώματά του, τα αρώματα αλλά και οι γεύσεις του ικανοποιούν κάθε προτίμηση και κάθε γούστο, ακόμα και αυτά των αυστηρότερων κριτών. Δεν υπάρχει περίπτωση να επισκεφτείτε μια κάβα και να μην βρείτε τον τύπο που σας ταιριάζει, ανεξάρτητα από το κόστος του.

Πέρα από τους κοινά και τυπικά επίθετα που το ακολουθούν, όπως φρουτώδες, μπαχαρένιο, έντονο, ξηρό, τελικά το κρασί είναι ένα φινετσάτο και αριστοκρατικό προϊόν.

Ωστόσο, γνωρίζατε ότι υπάρχει ένα βασικό λάθος που μπορεί να καταστρέψει τη γεύση του, πριν καν φτάσει η πρώτη γουλιά στον ουρανίσκο σας;

Μέγιστη απόλαυση

Μόνο οι λάτρεις του κρασιού και οι μυημένοι στην τέχνη του γνωρίζουν το λόγο που το ποτήρι του κρασιού διαφέρει τόσο πολύ από τα υπόλοιπα, λόγω της μορφής του, αφού αποτελείται τόσο από κορμό, όσο και από «πόδι».

Σκοπός είναι να υπάρχει πάντοτε απόσταση του χεριού από το περιεχόμενο του ποτηριού, είτε πρόκειται για λευκό είτε για ροζέ ή κόκκινο κρασί. Η επαφή του χεριού στον κορμό του ποτηριού μεταφέρει τη θερμότητα στα τοιχώματα κι έτσι αυξάνεται η θερμοκρασία του προϊόντος που σας έχει σερβιριστεί. Για να το απολαύσετε δίχως να αλλοιώσετε τη θερμοκρασία, άρα το άρωμα και τη γεύση του, κρατήστε το ποτήρι πάντοτε από το «πόδι» του ποτηριού.