Πάνος Μάλλιαρης/BOVARY
Πάνος Μάλλιαρης/BOVARY
ΣΤΗΝ BOVARY ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ

Βρήκαμε τους 7 καλύτερους κουραμπιέδες της Αθήνας -Για όλα τα γούστα


Είναι το κατεξοχήν χριστουγεννιάτικο γλυκό, μιας και θυμίζει χιονισμένο τοπίο.

Πολλοί τον αποκαλούν «βασιλιά της σκόνης», μιας και από την στιγμή που τον πιάνεις στα χέρια σου γεμίζει ο κόσμος και εσύ ολόκληρος, άχνη ζάχαρη. 

Ο κουραμπιές είναι ένα από τα κορυφαία γλυκά των εορτών, με το αιώνιο δίλημμα «μελομακάρονο ή κουραμπιές», να μην βγάζει νικητή, μιας και τα δύο εδέσματα  έχουν «βασιλική» θέση στο τραπέζι και χώρο στην… κοιλιά μας.

Και επειδή, λοιπόν, αγαπάμε τους κουραμπιέδες (και τα μελομακάρονα αλλά γι’ αυτά θα μιλήσουμε σε άλλο κείμενο) είπαμε να βρούμε τους καλύτερους της Αθήνας και τους βρήκαμε.

Γυρίσαμε όλο την πόλη, την κάναμε άνω-κάτω, δοκιμάσαμε, ξαναδοκιμάσαμε, κρίναμε και αποφασίσαμε ποιοι είναι οι καλύτεροι.

Κουραμπιέδες για όλα τα γούστα. Άλλοι ήταν βουτυράτοι, άλλοι με χοντρό αμύγδαλο, άλλοι με θρυμματισμένο και άλλοι με έντονο ανθόνερο. Όλοι μα όλοι, όμως, ήταν μυρωδάτοι και γευστικότατοι, με αποτέλεσμα ένας μόνο κουραμπιές να μην είναι αρκετός.

Αυτοί, λοιπόν, είναι οι καλύτεροι κουραμπιέδες της Αθήνας

Αφοί Ασημακόπουλοι

Ο κουραμπιές της «Χαριλάου Τρικούπη» δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα. Οι Αφοί Ασημακόπουλοι με ιστορία πάνω από 100 χρόνια έχουν βρει το μυστικό του «τέλειου κουραμπιέ». Η αλήθεια είναι πως οι συγκεκριμένοι κουραμπιέδες μου θύμισαν αυτούς της γιαγιάς μου και έγιναν αγαπημένοι από το πρώτο λεπτό. Στο κατάλληλο μέγεθος, με κομμάτια αμυγδάλου και φρέσκο βούτυρο, πρόκειται για έναν κουραμπιέ που δεν σε «μπουχτίζει» και σε κάνει να αναζητάς την πιατέλα για ακόμα μία μπουκιά.

Τιμή κιλού: 18,50 ευρώ

Χαριλάου Τρικούπη 82, Αθήνα

Πάνος Μάλλιαρης/BOVARY

Η Στάνη

Μπαίνοντας στη Στάνη τα ρουθούνια σου μυρίζουν βούτυρο και θες απλά να κλείσεις τα μάτια και να θυμηθείς εκείνα τα Χριστούγεννα, που το σπίτι γέμιζε μυρωδιές γλυκών. Στο αυθεντικό παραδοσιακό γαλακτοπωλείο της Ομόνοιας, θα σε υποδεχθεί ο κ. Θανάσης Καραγεώργος και θα σε τρατάρει κουραμπιέ βγαλμένο από άλλη εποχή. Την στιγμή που τον γεύεσαι αποφασίζεις πως η Στάνη είναι το αγαπημένο σου μέρος και δεν θες με τίποτα να φύγεις από εκεί. Βουτυράτος, μυρωδάτος, με χοντρά κομμάτια αμυγδάλου μέσα, σου γεμίζει το στόμα και σε κάνει να νοσταλγείς την αθωότητα άλλων χρόνων.

Τιμή κιλού: 12 ευρώ

Μ. Κοτοπούλη 10, Ομόνοια

Πάνος Μάλλιαρης/BOVARY

Πάνος Μάλλιαρης/BOVARY

Φούρνος Δήμου

Ο φούρνος στο Θησείο «ξεσηκώνει» τη γειτονιά και με τα χριστουγεννιάτικα εδέσματα. Φυσικά, οι κουραμπιέδες δεν λείπουν, με το ανθόνερο να δίνει τη δική του μοναδική νότα. Οι ιδιαίτερες ταμπελίτσες θα σε κάνουν να χαζέψεις σε όλο το μαγαζί, την ώρα που οι χαμογελαστές πωλήτριες σου τυλίγουν τους μπισκοτένιους κουραμπιέδες. Με το ανθόνερο να «ακούγεται», αυτοί οι κουραμπιέδες έχουν την δική τους ταυτότητα. Σε περίπτωση που δεν είσαι φίλος του αμυγδάλου, ο φούρνος Δήμου σε φροντίζει και έχει κουραμπιέδες χωρίς τον ξηρό καρπό. 

Γιατί αυτός ο φούρνος δεν είναι σαν τους άλλους!

Τιμή κιλού: 14,50 ευρώ

Πουλοπουλου 17, Αθήνα

Πάνος Μάλλιαρης/BOVARY

 

Πάνος Μάλλιαρης/BOVARY

 

Πάνος Μάλλιαρης/BOVARY

Παύλου

Ο κουραμπιές των κουραμπιέδων.  Με έντονα αρώματα ανθόνερου και μπισκοτένια υφή,  ο κουραμπιές του ζαχαροπλαστείου «Παύλου» είναι μπουκιά και συχώριο. Το καταπληκτικό με αυτόν τον κουραμπιέ είναι πως η γεύση του σου μένει στο στόμα, κάνοντας σε να αναζητήσεις ακόμα έναν για να ξαναζήσεις την εμπειρία γεύσης.

Τιμή κιλού: 14.90 ευρώ

Παπαδιαμαντοπούλου 24, Αθήνα 

Πάνος Μάλλιαρης/BOVARY

 

Πάνος Μάλλιαρης/BOVARY

 

Πάνος Μάλλιαρης/BOVARY

Ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδης

Εδώ, τα λόγια είναι περιττά. Με το δάγκωμα του κουραμπιέ, ξύπνησαν οι αισθήσεις, με την άχνη ζάχαρη να μπλέκεται με την διακριτική γεύση του βουτύρου και να ηδονίζουν τον ουρανίσκο. Τα κομμάτια αμυγδάλου, δε, έδιναν την τραγανή υφή που χρειαζόταν, κάνοντας τους κουραμπιέδες του Ζαχαροπλαστείου Κωνσταντινίδη συγκλονιστικούς.

Η ποιότητα των Ζαχαροπλαστείων Κωνσταντινίδη φαίνεται να ξεχωρίζει και στα χριστουγεννιάτικα γλυκά, με την κωνσταντινουπολίτικη τέχνη και το μεράκι να είναι ολοφάνερα.

Τιμή κιλού: 21,50 ευρώ

Κεντρικά γραφεία: Λεωφόρος Μεσογείων 86, Αθήνα, Γουδί

 

 

Νανά Γιώτη

Κουραμπιέδες από σπίτι θα βρεις στη Νανά Γιώτη, με τον ουρανίσκο να κάνει πάρτι. Η τραγανή τους υφή θα σε ξελογιάσει, με την οικογένεια πίσω από το ζαχαροπλαστείο να φαίνεται πως ξέρει το μυστικό για ονειρικούς κουραμπιέδες. Τα αγνά υλικά και η «σπιτική» διάθεση πλάθουν ένα από τους καλύτερους κουραμπιέδες της πόλης.

Τιμή κιλού: 19,50 ευρώ

Λ. Πεντέλης 24, Βριλλήσια

 

The Bakers

Κουραμπιέδες με αγελαδινό και κατσικίσιο βούτυρο έρχονται να προσγειωθούν στο τραπέζι σου από τους The Bakers. Αγνά υλικά γεμίζουν το στόμα, με τους κουραμπιέδες να έχουν μέσα μεγάλα κομμάτια αμυγδάλου, τα οποία κριτσινίζουν στο στόμα. Οι κουραμπιέδες του The Bakers γεμίζουν το σπίτι Χριστούγεννα... όπως παλιά.

Τιμή κιλού: 10,90 ευρώ

Σε 8 σημεία σε όλη την Αθήνα

 

 

Οποιον από τους παραπάνω επιλέξεις, θα καταλάβεις πως δεν μπήκαν τυχαία στη λίστα με τους καλύτερους. Είναι η κορυφή των κουραμπιέδων της πόλης, με τον κάθε ζαχαροπλάστη να βάζει το μεράκι του και την αγάπη του για τον κουραμπιέ, για να τον προσφέρει σε όλους εμάς που αγαπάμε τη μαγεία των Χριστουγέννων.

Γιατί Χριστούγεννα χωρίς κουραμπιέδες γίνονται; Δεν γίνονται!