Είναι το κατεξοχήν χριστουγεννιάτικο γλυκό, μιας και θυμίζει χιονισμένο τοπίο.
Πολλοί τον αποκαλούν «βασιλιά της σκόνης», μιας και από την στιγμή που τον πιάνεις στα χέρια σου γεμίζει ο κόσμος και εσύ ολόκληρος, άχνη ζάχαρη.
Ο κουραμπιές είναι ένα από τα κορυφαία γλυκά των εορτών, με το αιώνιο δίλημμα «μελομακάρονο ή κουραμπιές», να μην βγάζει νικητή, μιας και τα δύο εδέσματα έχουν «βασιλική» θέση στο τραπέζι και χώρο στην… κοιλιά μας.
Και επειδή, λοιπόν, αγαπάμε τους κουραμπιέδες (και τα μελομακάρονα αλλά γι’ αυτά θα μιλήσουμε σε άλλο κείμενο) είπαμε να βρούμε τους καλύτερους της Αθήνας και τους βρήκαμε.
Γυρίσαμε όλο την πόλη, την κάναμε άνω-κάτω, δοκιμάσαμε, ξαναδοκιμάσαμε, κρίναμε και αποφασίσαμε ποιοι είναι οι καλύτεροι.
Κουραμπιέδες για όλα τα γούστα. Άλλοι ήταν βουτυράτοι, άλλοι με χοντρό αμύγδαλο, άλλοι με θρυμματισμένο και άλλοι με έντονο ανθόνερο. Όλοι μα όλοι, όμως, ήταν μυρωδάτοι και γευστικότατοι, με αποτέλεσμα ένας μόνο κουραμπιές να μην είναι αρκετός.
Αυτοί, λοιπόν, είναι οι καλύτεροι κουραμπιέδες της Αθήνας
Αφοί Ασημακόπουλοι
Ο κουραμπιές της «Χαριλάου Τρικούπη» δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα. Οι Αφοί Ασημακόπουλοι με ιστορία πάνω από 100 χρόνια έχουν βρει το μυστικό του «τέλειου κουραμπιέ». Η αλήθεια είναι πως οι συγκεκριμένοι κουραμπιέδες μου θύμισαν αυτούς της γιαγιάς μου και έγιναν αγαπημένοι από το πρώτο λεπτό. Στο κατάλληλο μέγεθος, με κομμάτια αμυγδάλου και φρέσκο βούτυρο, πρόκειται για έναν κουραμπιέ που δεν σε «μπουχτίζει» και σε κάνει να αναζητάς την πιατέλα για ακόμα μία μπουκιά.
Τιμή κιλού: 18,50 ευρώ
Χαριλάου Τρικούπη 82, Αθήνα