Βρήκαμε τις 8 καλύτερες βασιλόπιτες της Αθήνας -Αφράτα κέικ και μαστιχωτά τσουρέκια | 0 bovary.gr
Βρήκαμε τις 8 καλύτερες βασιλόπιτες της Αθήνας -Αφράτα κέικ και μαστιχωτά τσουρέκια | 0 bovary.gr
ΜΥΡΩΔΑΤΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Βρήκαμε τις 8 καλύτερες βασιλόπιτες της Αθήνας -Αφράτα κέικ και μαστιχωτά τσουρέκια


Ήρθε εκείνη η στιγμή του χρόνου, που θα μάθουμε ποιος θα είναι ο τυχερός της χρονιάς, με πολλούς να αναζητούν το πολυπόθητο φλουρί.

Όταν ήμασταν πιο μικροί, οι περισσότεροι ψάχναμε σαν μανιακοί να βρούμε το νόμισμα στο κομμάτι της βασιλόπιτας που μας έδιναν, αφήνοντας στο πιάτο θρυμματισμένο το κέικ ή το τσουρέκι. Μεγαλώνοντας, βέβαια, καταλάβαμε ότι δεν έχει σημασία το φλουρί αλλά η ίδια βασιλόπιτα, η οποία είναι η «πρωταγωνίστρια» της Πρωτοχρονιάς.

Αλλοι την προτιμούν σαν κέικ και άλλοι σαν τσουρέκι. Αλλοι γλυκιά και άλλοι μέτρια ως προς την γλυκάδα της, ενώ άλλοι την αγαπούν με ξηρούς καρπούς και κάποιοι με φρούτα.

Ολοι μα όλοι, όμως, ψάχνουν την τέλεια βασιλόπιτα, εκείνη που συμβολικά θα φέρει στο νέο έτος την πιο γλυκιά γεύση.

Για να υποδεχτούμε καλά το 2017, σας έχουμε τις καλύτερες βασιλόπιτες της πόλης.

Σαχινίδης

Ο «παλμός» της βασιλόπιτας χτυπά στον «Φούρνο Σαχινίδη», με τον Παναγιώτη Σαχινίδη να ακολουθεί την παράδοση του παππού του. Εδώ, θα βρείτε βασιλόπιτες για όλα τα γούστα και σε μορφή κέικ και σε τσουρέκι.

Το κέικ είναι ένα πούπουλο, που βρίσκει θέση στο στόμα μας, τόσο αφράτο και μυρωδάτο, που ένα κομμάτι δεν φτάνει, με το πορτοκάλι και το βούτυρο να μοσχοβολούν. Από την άλλη πλευρά, το τσουρέκι έχει την ένταση της μαστίχας και του μαχλεπιού, που το απογειώνουν.

Μαντζουράκη 2, Φιλοθέη-Ψυχικό

Saumon

Η κλασική βουτυρένια απόλαυση με ζάχαρη άχνη και μια μικρή πινελιά σοκολάτας, τόση ώστε να κάνει τη συγκεκριμένη βασιλόπιτα-κέικ, απλά αξέχαστη. Χωρίς υπερβολές, το ζαχαροπλαστείο Saumon δημιουργεί τον «ύμνο»των κέικ, ένα γευστικό όνειρο, που έχει θέση την πρώτη ημέρα του χρόνου στο τραπέζι μας.

Ελευθερίου Βενιζέλου 10, Γαλάτσι

Güllüoglu

Το Νο 1 ζαχαροπλαστείο της Τουρκίας έχει προσγειωθεί στο κέντρο της πόλης και φέρνει κωνσταντινοπολίτικο αέρα και αύρα μιας άλλης εποχής. Τα γλυκά του έρχονται αεροπορικώς καθημερινά από την Κωνσταντινούπολη, οπότε μία βόλτα από εκεί τις γιορτινές ημέρες επιβάλλεται.

Η βασιλόπιτα-τσουρέκι μοσχοβολάει μαχλέπι και είναι πολύ μυρωδάτη. Μπορεί στην όψη να μην ενθουσιάζει και τόσο πολύ, ωστόσο, η γεύση της είναι άλλο πράγμα... απλά δεν περιγράφεται με λόγια.

Νίκης 10, Αθήνα

Ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδης

Όσοι ξέρουν τα ζαχαροπλαστεία «Κωνσταντινίδης» παραμένουν πιστοί σε αυτά και δεν τα αλλάζουν με τίποτα. Ξεφεύγοντας από τα συνηθισμένα τσουρέκια, η βασιλόπιτα εδώ έχει επικάλυψη σοκολάτας υγείας αλλά και λευκής, ενώ υπάρχει και αυτή με την άχνη ζάχαρη. Οι βασιλόπιτες είναι «ποιήματα» γεύσης και υπόσχονται να «ταράξουν» τις αισθήσεις σας.

Λεωφόρος Μεσογείων 86, Αθήνα

Τάκης

Μια μυστική παλιά συνταγή, που δεν φανερώνεται πουθενά μα πουθενά, ακολουθεί για την βασιλόπιτα ο φούρνος «Τάκης». Πολίτικη, αφράτη και φυσικά μυρωδάτη, αυτή η βασιλόπιτα είναι το κάτι άλλο, με το μαχλέπι και την μαστίχα να πρωταγωνιστούν.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, που για την βασιλόπιτα του Τάκη γίνονται ουρές, με την... μύτη να ξέρει πάντα τον σωστό δρόμο.

Μισαραλιώτου 14, Αθήνα

Rio

Σε περίπτωση που δοκιμάζετε για πρώτη φορά αυτή τη βασιλόπιτα, πιθανότατα θα αναρωτηθείτε πως περνούσατε τις Πρωτοχρονιές σας χωρίς αυτή.

Το τσουρέκι, το σωστό είναι εδώ. Η αυθεντική πολίτικη συνταγή του περασμένου αιώνα, με το μυστικό μείγμα μπαχαρικών, δημιουργούν ένα μαστιχωτό τσουρέκι, τόσο λαχταριστό και ευωδιαστό, που δεν θα το αλλάζετε με τίποτα.

Πρωτέως 4, Π. Φάληρο

Αφοί Ασημακόπουλοι

Σας είχαμε πει για τους θεϊκούς κουραμπιέδες τους, τώρα θα σας μιλήσουμε για τη λαχταριστή τους βασιλόπιτα. Μια βασιλόπιτα κέικ, που λιώνει στο στόμα, με ένα κομμάτι της να μην είναι ποτέ αρκετό.

Χωρίς ξηρούς καρπούς, αλλά με έντονη τη γεύση και την μυρωδιά πορτοκαλιού, θα την απολαύσετε το βράδυ της πρωτοχρονιάς, αλλά και το επόμενο πρωί με τον καφέ ή το τσάι σας.

Χαριλάου Τρικούπη 82, Εξάρχεια