shutterstock
shutterstock
ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Κάν'το όπως οι σεφ –Γεύματα-λιχουδιές που μπορείς να μαγειρέψεις εξ'ολοκλήρου στο φούρνο μικροκυμάτων


Η κλασική, παραδοσιακή μαγειρική θέλει τη νοικοκυρά να αφιερώνει ατέλειωτες ώρες πάνω από τον πάγκο της κουζίνας, που κατακλύζεται από μαγειρικά σκεύη, όπως κατσαρόλες και ταψιά, αλλά και τρόφιμα.

Αυτά μέχρι την ανακάλυψη μιας από τις πιο πρακτικές και «θαυματουργές» οικιακές συσκευές, που λέγεται φούρνος μικροκυμάτων.

Είναι η λύση της σύγχρονης εργαζόμενης και πολυάσχολης γενικότερα γυναίκας, που αδυνατεί να βρει χρόνο για κανονικό μαγείρεμα και έτσι, επωφελείται από τη βοήθεια που της προσφέρει ο φούρνος αυτός, που έχει την ικανότητα όχι μόνο να ξεπαγώνει τις τροφές ή να της ζεσταίνει, αλλά και να μαγειρεύει ορισμένες από αυτές.

Αυτό είναι ένα από τα μυστικά των σεφ για γρήγορο μαγείρεμα που δεν χάνει σε νοστιμιά!

Διαβάστε τον κατάλογο με τις δέκα τροφές που μπαίνουν στα μικροκύματα.

Ψημένα μήλα

Τα μήλα μπορούν να ψηθούν στο φούρνο μικροκυμάτων σε μόλις πέντε λεπτά, σύμφωνα με τη δασκάλα μαγειρικής Ellie Deaner, που προτείνει να διαλέξετε το αγαπημένο σας είδος μήλων και αφού αφαιρέσετε τον πυρήνα τους κόβοντας τα στη μέση, να τα τοποθετήσετε σε ένα ειδικό για το φούρνο σκεύος και να τα πασπαλίσετε με κανέλα και ζάχαρη. Ρίξτε από πάνω τους λίγο χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού, ακόμα και νερό ( περίπου 1/4 της κούπας). Καλύψτε τα με ειδικό χαρτί και ψήστε τα για πέντε λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Ψητό καλαμπόκι

Ενα από τα πιο αγαπητά και δημοφιλή σνακ του καλοκαιριού για μικρούς και μεγάλους. Τοποθετήστε σε ειδικό για το φούρνο σκεύος τα καλαμπόκια – ξεφλουδισμένα – και ρίξτε στο καθένα από αυτά 2 κουταλιές της σούπας νερό. Καλύψτε τα με ειδικό χαρτί, στο οποίο θα κάνετε μερικές τρύπες και ψήστε τα για 2.5 λεπτά.

Σάλτσες και πουτίγκες

Είτε αλμυρές είτε γλυκιές, τόσο οι σάλτσες όσο και οι πουτίγκες μαγειρεύονται πολύ πιο γρήγορα στο φούρνο μικροκυμάτων, ενώ σας απαλλάσσουν από την ανάγκη να βρίσκεστε συνέχεια από πάνω τους για να παρακολουθείτε τη διαδικασία και να φροντίζετε το ανακάτεμα.

Αυγά σκράμπλ

Η σεφ Gemma Stafford μαγειρεύει γεύματα, γλυκά και σνακ στο φούρνο μικροκυμάτων και ανάμεσα σε όλα αυτά συγκαταλέγονται και τα αυγά σκραμπλ. Φροντίστε μόνο να τα «χτυπήσετε» καλά πριν τα βάλετε μέσα για να αποφύγετε το ενδεχόμενο έκρηξης τους!

Κινέζικα νουντλς

Ο ταχύτερος τρόπος για να ετοιμάσετε κινέζικα νουντλς ή σούπα με αυτά και τα μπαχαρικά και μυρωδικά της αρεσκείας σας. Θα σας πάρει περίπου τρια λεπτά για να μαλακώσουν και να τα σερβίρετε.

Πατατάκια φούρνου αλλά στα μικροκύματα

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να φτιάξετε τα δικά σας υγιεινά πατατάκια φούρνου, αλλά αυτός είναι ο πιο γρήγορος. Θα χρειαστείτε ελαιόλαδο καλής ποιότητας, που θα τους χαρίσει απίθανη γεύση χωρίς να προσθέσει πολλά λιπαρά. Κόψτε την πατάτα σε λεπτές φέτες και ψήστε τα για ένα λεπτό. Επαναλάβετε αν αυτό είναι απαραίτητο.

Μπράουνι σε κούπα

Μια υπέροχη ιδέα για τις περιστάσεις εκείνες με φίλους στο σπίτι, είναι τα μπράουνις σε κούπα, ένα εντυπωσιακό ατομικό επιδόρπιο για όλους. Το μυστικό είναι να βρείτε το σωστό χρόνο ψησίματος για τη ζύμη.