Η κλασική, παραδοσιακή μαγειρική θέλει τη νοικοκυρά να αφιερώνει ατέλειωτες ώρες πάνω από τον πάγκο της κουζίνας, που κατακλύζεται από μαγειρικά σκεύη, όπως κατσαρόλες και ταψιά, αλλά και τρόφιμα.
Αυτά μέχρι την ανακάλυψη μιας από τις πιο πρακτικές και «θαυματουργές» οικιακές συσκευές, που λέγεται φούρνος μικροκυμάτων.
Είναι η λύση της σύγχρονης εργαζόμενης και πολυάσχολης γενικότερα γυναίκας, που αδυνατεί να βρει χρόνο για κανονικό μαγείρεμα και έτσι, επωφελείται από τη βοήθεια που της προσφέρει ο φούρνος αυτός, που έχει την ικανότητα όχι μόνο να ξεπαγώνει τις τροφές ή να της ζεσταίνει, αλλά και να μαγειρεύει ορισμένες από αυτές.
Αυτό είναι ένα από τα μυστικά των σεφ για γρήγορο μαγείρεμα που δεν χάνει σε νοστιμιά!
Διαβάστε τον κατάλογο με τις δέκα τροφές που μπαίνουν στα μικροκύματα.
Ψημένα μήλα
Τα μήλα μπορούν να ψηθούν στο φούρνο μικροκυμάτων σε μόλις πέντε λεπτά, σύμφωνα με τη δασκάλα μαγειρικής Ellie Deaner, που προτείνει να διαλέξετε το αγαπημένο σας είδος μήλων και αφού αφαιρέσετε τον πυρήνα τους κόβοντας τα στη μέση, να τα τοποθετήσετε σε ένα ειδικό για το φούρνο σκεύος και να τα πασπαλίσετε με κανέλα και ζάχαρη. Ρίξτε από πάνω τους λίγο χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού, ακόμα και νερό ( περίπου 1/4 της κούπας). Καλύψτε τα με ειδικό χαρτί και ψήστε τα για πέντε λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Ψητό καλαμπόκι
Ενα από τα πιο αγαπητά και δημοφιλή σνακ του καλοκαιριού για μικρούς και μεγάλους. Τοποθετήστε σε ειδικό για το φούρνο σκεύος τα καλαμπόκια – ξεφλουδισμένα – και ρίξτε στο καθένα από αυτά 2 κουταλιές της σούπας νερό. Καλύψτε τα με ειδικό χαρτί, στο οποίο θα κάνετε μερικές τρύπες και ψήστε τα για 2.5 λεπτά.