6 στέκια για φαγητό στην Αθήνα που μένουν ανοιχτά ως αργά - Για τους ξενύχτηδες | 0 bovary.gr
6 στέκια για φαγητό στην Αθήνα που μένουν ανοιχτά ως αργά - Για τους ξενύχτηδες | 0 bovary.gr
06|02|2017 10:30
SHARE
ΦΑΓΗΤΟ ΑΡΓΑ

6 στέκια για φαγητό στην Αθήνα που μένουν ανοιχτά ως αργά - Για τους ξενύχτηδες


Η Αθήνα είναι μια από τις ελάχιστες πόλεις στην Ευρώπη που δεν χρειάζεται να ανησυχείς μήπως μείνεις νηστικός, αν περάσει η ώρα.

Καταρχάς,  οι κουζίνες στα εστιατόρια μένουν ανοιχτά ως αργά, ενώ παράλληλα υπάρχουν και στέκια που ξενυχτάνε όλο το βράδυ για να μας προσφέρουν ζεστά και λαχταριστά πιάτα. Πέρα από  street food, σουβλατζίδικα και καντίνες με  « βρώμικο » ,  που όπως και να το κάνουμε παραμένουν all time classic, υπάρχουν και αρκετά εστιατόρια  για όσους έχουν πιο ευαίσθητα στομάχια και απαιτητικούς ουρανίσκους. Στα τραπέζια τους θα συναντήσετε  παρέες μετά από βραδινές εξόδους, ανθρώπους που δουλεύουν νύχτα και χρειάζονται ένα δυναμωτικό φαγητό, ακόμα και  νυχτοπούλια που δεν τους παίρνει ο ύπνος και παθαίνουν μια λιγούρα ξαφνικά. Αν λοιπόν ανήκετε σε κάποια από αυτές  τις κατηγορίες, ή απλώς απολαμβάνετε τις βραδινές βόλτες στην πόλη, τότε δεν έχετε παρά να τα επισκεφτείτε.

1) 24ωρο

Πάνε πάνω από τριάντα χρόνια  που δύο νεαρά ζευγάρια ξεκίνησαν να φτιάχνουν ένα εστιατόριο, που δεν θα έμοιαζε με τα άλλα. Ένα εστιατόριο με τη δική του φιλοσοφία,  που δεν θα πρόσφερε «απλώς φαγητό», αλλά  σπιτικά πιάτα, φτιαγμένα από τα καλύτερα υλικά  και μαγειρεμένα με υγιεινό τρόπο.   Σήμερα, τρεις δεκαετίες μάτι,  το 24ωρο είναι συνώνυμο πια της αθηναϊκής νύχτας και περιμένει τους τακτικούς του θαμώνες με ένα πλούσιο μενού, που καλύπτει όλα τα γούστα. Τα μαγειρευτά του είναι το σήμα κατατεθέν του, ενώ εδώ θα βρείτε καθημερινά προσφορές που συμφέρουν.

Λεωφόρος Συγγρού 44, Κουκάκι

Πηγή φωτογραφίας: google.gr/maps

2) Ciao Italia

 Αγαπημένη πιτσαρία των νεανικών μας χρόνων, διαθέτει  δυο υποκαταστήματα ( στο Παγκράτι και στη Συγγρού). Σερβίρει χορταστικές πίτσες σε απίστευτα καλές τιμές, αλλά και πιάτα εμπνευσμένα από την ιταλική κουζίνα.  Δοκιμάστε την καρμπονάρα του, είναι από τις καλύτερες στην πόλη.   Το must του μαγαζιού είναι το γεμιστό κρουασάν  με λευκή ή μαύρη σοκολάτα. Αν έχετε σκάσει  από το πιάτο σας, πάρτε το μαζί σας για πρωινό, είναι σκέτη απόλαυση.  Το κατάστημα  κάνει  και  delivery, χωρίς ελάχιστη χρέωση, αν δεν θέλετε να το κουνήσετε από το σπίτι σας.

Σπύρου Μερκούρη 4, Παγκράτι και Λ. Συγγρού 133, Αθήνα
google.gr/maps

3) Κανέλα  

Απέναντι ακριβώς από το Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας, η Κανέλα  με τις μαμαδίστικες συνταγές της,  αποτελεί  καλλιτεχνικό στέκι,  αλλά και γαστρονομικό spot της νύχτας.  Τις καθημερινές μένει ανοιχτά έως τις 2.00  το πρωί, και τα Σαββατοκύριακα μέχρι τις 4:00.  Θα βρείτε  παραδοσιακά πιάτα από όλα τα μέρη της Ελλάδας,  αλλά και πιο γκουρμέ γεύσεις, που κινούνται στους δρόμους της μεσογειακής κουζίνας. Αναμφίβολα έχει τον καλύτερο πουρέ πατάτας που κυκλοφορεί.  Συνοδεύστε τον με σουτζουκάκια και θα με θυμηθείτε, ενώ πολύ δυνατή είναι και η παντζαροσαλάτα με  καρύδια. 

Κωνσταντινουπόλεως 70 & Ευμολπιδών, Γκάζι

Πηγή φωτογραφιών: Facebook

4) Οινομαγειρείο «Ήπειρος»

 Ένα φημισμένο μαγαζί για τον  πατσά  του,  που λειτουργεί  από το 1898  μέσα στην Βαρβάκειο Αγορά. Ο βραβευμένος μάγειρας Τζίμης Καρατζένης συνεχίζει μέχρι σήμερα  την παράδοση  με τις παραδοσιακές σπιτικές του γεύσεις. Θα βρείτε οχτώ διαφορετικές σούπες: πατσάς, μαγειρίτσα, πόδι μοσχαρίσιο, γίδα βραστή, μοσχαρόσουπα, κοτόσουπα, γίδα κοκκινιστή με κριθαράκι και ψαρόσουπα, που είναι ό,τι πρέπει για τις μεταμεσονύχτιες ώρες.  Αν πάλι είστε  χρειάζεστε κάτι στέρεο,  υπάρχει μεγάλη ποικιλία από παραδοσιακά πιάτα,  που  επιβεβαιώνουν την καλή φήμη τους μαγαζιού.

Φιλοποίμενος 4, Στοά Μανέτα, Κεντρική Κρεαταγορά

Πηγή φωτογραφίας: Facebook

Πηγή φωτογραφίας: Facebook

5) Gazi College

Ένα all day café restaurant, με  καλαίσθητο  design, urban ατμόσφαιρα, χορταστικά πιάτα, και τεράστιες βιβλιοθήκες, που θα σας θυμίσει Νέα Υόρκη.   Ξεκινάει  από το πρωί ως καφετέρια, ενώ συνεχίζει μέχρι πολύ αργά να σερβίρει  νόστιμα και γρήγορα πιάτα (από burger  και club sandwich, μέχρι fish & chips και ζυμαρικά) σε συμπαθητικές τιμές. Υπάρχουν ακόμα δυο υποκαταστήματα,  ένα στον Πειραιά και ένα  στη Γλυφάδα, που ακολουθούν την ίδια φιλοσοφία με το κατάστημα του κέντρου.

 Περσεφόνης 53, Γκάζι

Πηγή φωτογραφιών: Facebook

 

6) Αυτόφωρο

Σημείο συνάντησης των ξενύχτηδων εδώ και χρόνια, αυτό το  θρυλικό μαγειρείο στην Αλεξάνδρας, απέναντι ακριβώς από τον Άρειο Πάγο- εξ ού και η ονομασία-  λειτουργεί όλο το 24ωρο.  Φημίζεται για τις γευστικές του σούπες, αλλά και   τις  παραδοσιακές ελληνικές συνταγές, όπου  ξεχωρίζει το  λεμονάτο μοσχαράκι.   Εδώ θα βρείτε επίσης πατσά πρώτης ποιότητας, ο οποίος διαλέγεται, κόβεται (ή ψιλοκόβεται), ετοιμάζεται και σερβίρεται μπροστά σας αχνιστός, για να στρώσετε το στομάχι σας, αν έχετε πιει πολύ.

Λεωφόρος Αλεξάνδρας 152, Αθήνα