Φωτογραφία: Shutterstock
Φωτογραφία: Shutterstock
ΜΙΑ ΣΕΦ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ

«Οι 3 πιο χρήσιμες συμβουλές μαγειρικής... από την μαμά μου»


Η Άννα Μονέτ Ρόμπερτς, μπορεί να έχει σπουδάσει μαγειρική, να έχει δουλέψει σε πολύ καλά εστιατόρια και να γράφει συνταγές για βιβλία μαγειρικής, αλλά πουθενά δεν έχει πάρει πιο χρήσιμη συμβουλή απ' αυτή που της έδωσε η μαμά της.

Η Ρόμπερτς, food editor και σεφ μας αποκαλύπτει το μυστικό που μόνο μία μαμά θα το μοιράζονταν με την κόρη της.

Food editor/ Popsugar.com
Food editor/ Popsugar.com
  • Ό,τι είναι φρέσκο, είναι καλύτερο

«Έχοντας μεγαλώσει σε μία εποχή που τα κατεψυγμένα και κονσερβοποιημένα φαγητά ήταν πολύ της μόδας, η μητέρα μου αντιστάθηκε σε όλα αυτά. Όλα ήθελε να είναι φρέσκα και βιολογικά από τα λαχανικά, τα φρούτα, μέχρι το κρέας και αυγά».

  • Μην μπλέκεις...

Μπορεί το μπρόκολο να έχει άλλη γεύση με την κρέμα γάλακτος και το τυρί (σουφλέ) και τα μανιτάρια να δένουν ιδανικά με το αλεύρι, αλλά η πραγματική νοστημιά είναι όταν δεν μπλέκεις τις γεύσεις μεταξύ τους.

Φωτογραφία: Pexels
Φωτογραφία: Pexels
  • Τα πράγματα που δεν λείπουν από την κουζίνα μου

Σε ότι και αν μαγειρέψεις, το παρθένο ελαιόλαδο, ένα καλό βούτυρο, λεμόνι και τα μπαχαρικά της επιλογής σου είναι αυτά που πρέπει να έχεις δίπλα σου. Γενικότερα από την κουζίνα μου δεν λείπουν: Ξύδι-βαλσάμικο, παρμεζάνα, βασιλικός, ντομάτα, ζυμαρικά και φάει ή κοτόπουλο. Έχοντας αυτά μπορείς να κάνεις πάρα πολλούς συνδυασμούς.

Και μην ξεχνάς... τίποτα δεν είναι καλύτερο από το σπιτικό φαγητό που μαγείρεψες με μεράκι και αγνά υλικά.

Φωτογραφία: Pexels
Φωτογραφία: Pexels