7 επαγγελματίες σεφ αποκαλύπτουν τα μυστικά τους για να γίνεις καλύτερη στην κουζίνα | 0 bovary.gr
7 επαγγελματίες σεφ αποκαλύπτουν τα μυστικά τους για να γίνεις καλύτερη στην κουζίνα | 0 bovary.gr
ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΟΥ ΣΕ ΑΛΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

7 επαγγελματίες σεφ αποκαλύπτουν τα μυστικά τους για να γίνεις καλύτερη στην κουζίνα


Να έχεις καλό δάσκαλο στην κουζίνα, να αγοράζεις πάντα τα πιο ποιοτικά υλικά ή να το κάνεις με αγάπη και όχι επειδή πρέπει; Παρ΄όλο που οι παραπάνω απαντήσεις φαίνονται όλες σωστές, 7 επαγγελματίες σεφ μοιράζονται μαζί σου το μυστικό που θα σε κάνει αστέρι στην κουζίνα.

  • Η προετοιμασία είναι το κλειδί

Ο Τομ Σένκι, υπεύθυνος σεφ αναφέρει: Πάντα να απλοποιείς τα πράγματα στο μυαλό σου όταν μαγειρεύεις. Αν ετοιμάζεις τραπέζι για κάποιον που είναι σημαντικός για σένα, τότε φτιάξε μία συνταγή που ξέρεις και προετοιμάσου καλά. Αγόρασε όλα τα υλικά και κάνε τα δύσκολα (κόψιμο, μαρινάρισμα, ζύγισμα) από την προηγούμενη μέρα. Όταν μαγειρεύεις πρέπει να είσαι συγκεντρωμένη στο πως το φτιάχνεις και όχι στις λεπτομέρειες.

  • Επένδυσε σε ένα θερμόμετρο

Ο Τζάμι Θίκετ είναι υπεύθυνος σεφ στο Λονδίνο και θεωρεί πως για να κάνεις τέλειο κρέας πρέπει να έχεις πάντα δίπλα σου ένα θερμόμετρο. «Οι άνθρωποι πάντα φοβούνται μήπως και δεν μαγειρέψουν καλά το κρέας και έτσι καταλήγουν στο να το... παραψήσουν. Ένα θερμόμετρο είναι η καλύτερη λύση στο πρόβλημα, όπως και το να κοιτάζουν πάντα το τι θερμοκρασία λέει η συνταγή.

  • Μάθε να κόβεις καλά

Ο επαγγελματίας σεφ Νέιλ Μπόρθγουικ αναφέρει πως το πρώτο πράγμα που μαθαίνει ένας νέος σεφ είναι να χειρίζεται καλά το μαχαίρι. «Το να κόβεις καλά και σωστά τα υλικά σημαίνει πως είσαι συνεπής στο μέγεθος, τον χρόνο και την ποιότητα. Το σωστό μέγεθος στα υλικά, τα κάνει να μαγειρευτούν καλά, να «δέσουν» μεταξύ τους και φυσικά έχουν καλύτερη εμφάνιση στο τέλος. Γι΄αυτό, λοιπόν, εξάσκηση, εξάσκηση, εξάσκηση».

  • Ένα μπουκάλι από καλό λάδι

Η ιδιοκτήτρια του μαγαζιού κλαμπ Μεξικάνα, Μίριελ, αναφέρει πως λίγο καλό, ποιοτικό λάδι μπορεί να απογειώσει το πιάτο σου. «Λίγο λάδι πάνω από το φαγητό μπορεί να δώσει άλλη νοστιμιά στην πίτσα, τη σαλάτα ή τα μακαρόνια.

  • Να είσαι εφευρετική με τα μυρωδικά

Ο Μπεν Μάρκς είναι υπεύθυνος σεφ σε εστιατόριο στο Λονδίνο και αναφέρει πως τα μυρωδικά μπορούν να κάνουν θαύματα. Το να πειραματίζεσαι με τα μυρωδικά θα σε κάνει καλύτερο σεφ. Μπορεί οι περισσότεροι να χρησιμοποιούμε τα φύλλα των μυρωδικών, αλλά η γεύση δεν είναι μόνο εκεί. Μην φοβηθείς, λοιπόν, να χρησιμοποιήσεις το κόλιανδρο, το μαϊντανό κ.α στο φαγητό σου (και κυρίως στις σάλτσες σου).

  • Άφησε «ελεύθερη» την σκέψη σου

Ο σεφ Μπρούνο θεωρεί πως το κλειδί για ένα πεντανόστιμο πιάτο είναι η έμπνευση. Κάθε φορά κοιτάω τα εποχιακά προϊόντα για να πάρω έμπνευση. Αυτό που μπορείς να κάνεις επίσης είναι να σκεφτείς μόνη σου πως θα ήθελες να είναι το πιάτο σου πριν το ετοιμάσεις. Πάρε ιδέες, δημιούργησε στην κουζίνα και σίγουρα αυτό θα είναι εγγυημένη επιτυχία».

  • Ισορρόπησε το PH στο πιάτο σου

Ο Έρικ Ρίτσεν είναι διευθύνων σεφ και πιστεύει πως το μυστικό της επιτυχίας σε ένα πιάτο είναι το να έχει ισορροπία στις γεύσεις. «Φτιάξε μία βινεγκρέτ σε ότι μαγειρεύεις, αλλά μην ξεχνάς να την δοκιμάζεις κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Σίγουρα θα δώσεις περισσότερη γεύση στο πιάτο σου».