Πώς να φας σούσι και να μην παχύνεις | 0 bovary.gr
Πώς να φας σούσι και να μην παχύνεις | 0 bovary.gr
WASABI OR NOT?

Πώς να φας σούσι και να μην παχύνεις


Λατρεύετε το sushi; Ναι. Θέλετε να αδυνατίσετε; Ναι. 

Εάν διανύετε κι εσείς την sushi-mania περίοδο της ζωής σας, μάθετε τα πρέπει και τα μη που επιβάλλεται να έχει η παραγγελία σας, ώστε να συνδυάσετε απόλαυση και αδυνάτισμα κρατώντας απλώς τα chopsticks σας.

  • Επιλέξτε τόνο και σολωμό

Το sushi από μόνο του αποτελεί το ορισμό του χαμηλού σε λιπαρά γεύματος (όπως είναι και τα φρέσκα στρείδια και κυδώνια). Όταν όμως δεν καταναλώνεται με τον σωστό τρόπο, τότε η περιεκτικότητα του σε λιπαρά μπορεί να ανέβει επικίνδυνα. Για να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη του sushi είναι καλό να επιλέγετε κομμάτια που είναι πλούσια σε Ω-3, τα λιπαρά οξέα που προστατεύουν την καρδιά και ενισχύουν την δύναμη του εγκεφάλου. Για αυτή τη δουλειά, προτείνεται ο τόνος και ο σολωμός, που είναι τροφές χαμηλές σε θερμίδες, με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και Ω-3 ενώ παράλληλα θα σας δώσουν και μία μεγάλη δόση βιταμίνης-D.

Shutterstock
Shutterstock
  • Μην ξεχνάτε το Wasabi

Το wasabi είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, τις ενώσεις δηλαδή που δίνουν στα λαχανικά όπως το μπρόκολο τις αντικαρκινικές τους ιδιότητες (και εξαιτίας των οποίων όταν αυτά θερμαίνονται βγάζουν αυτή την άσχημη μυρωδιά...). Έστω λοιπόν και μία μικρή ποσότητα wasabi μπορεί να σας ωφελήσει σε μεγάλο βαθμό.

  • Προτιμήστε το καστανό ρύζι

Αντί για το απλό λευκό ρύζι, έχετε τη δυνατότητα να ζητήσετε το sushi σας με καστανό, το οποίο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο.

  • Τζίντζερ, τζίντζερ, τζίντζερ

Θεωρητικά ξέρετε πως αυτή η μικρή ποσότητα τζίντζερ που βρίσκεται στο πιάτο σας δεν έχει ρόλο διακοσμητικού! Το καλύτερο πράγμα που έχετε να κάνετε είναι να το φάτε. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.

  • Μείνετε μακριά από τα τηγανητά και τη mayo sauce

Ίσως είναι από τα γευστικότερα κομμάτια του μενού, ωστόσο δεν θα σας βοηθήσουν καθόλου στην προσπάθειά σας να χάσετε βάρος. Εξάλλου το παραδοσιακό sushi δεν έχει καμία σχέση με αυτά.

 

Φωτογραφίες: Shutterstock