Μια καινούρια εβδομάδα μόλις άρχισε και ο γνωστός πονοκέφαλος τι θα φάμε (το πλάνο που φτιάχνουμε όλες στο μυαλό για το φαγητό μέχρι την Παρασκευή) ξεκίνησε και πάλι.
Μακαρόνια με κιμά; Ναι, κλασική λύση, αρέσει και στα παιδιά. Αλλά... πάλι μακαρόνια με κιμά; Η απάντηση είναι ναι, αλλά σερβιρισμένο με άλλο τρόπο και άλλο όνομα: «Πίτα ριγκατόνι»
Η συνταγή είναι πολύ ωραία και αν και μπορεί να μοιάζει λίγο μπελαλίδικη μπορείς να την κάνεις ευκολότερη ετοιμάζοντάς την από το βράδυ (ένα από αυτά που έχεις διάθεση και όρεξη να δημιουργήσεις) και να το ψήσεις μόλις γυρίσεις από τη δουλειά (δεν θα σου πάρει πάνω από ένα μισαωράκι) για να το σερβίρεις ζεστό και λαχταριστό μόλις μαζευτούν όλοι από σχολεία και δουλειές.
Υλικά
- Λίγο ελαιόλαδο (για το σωτάρισμα του κιμά)
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- λίγο πιπέρι
- Οποιο άλλο μπαχαρικό σου αρέσει στον κιμά (π.χ. μπαχάρι)
- Ενα κουτί ψιλοκομμένες ντομάτες
- Ενα πακέτο ριγκατόνι
- 1 φλιτζάνι μοτσαρέλα τριμμένη
- 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα ριγκατόνι σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ώστε να είναι al dente
- Στραγγίζουμε τα ριγκατόνι, τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε, για να μην κολλήσουν
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε τον κιμά.
- Τον ροδίζουμε, προσθέτουμε σκόρδο, αλάτι, πιπέρι (αν θέλουμε βάζουμε μυρωδικά στον κιμά για να τον νοστιμίσουμε π.χ μπαχάρι ή ότι άλλο μας αρέσει και ξέρουμε ότι πάει στη γεύση μας).
- Προσθέτουμε τις ντομάτες και αφήνουμε τον κιμά να βράσει για 20 λεπτά.
- Επιστρέφουμε στα ριγκατόνι.... Ρίχουμε στο μπολ με τα ζυμαρικά μας την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.
- Και τώρα το... δύσκολο! Παίρνουμε μια στρογγυλή φόρμα και αρχίζουμε και στήνουμε όρθια τα ριγκατόνι.
- Αφού γεμίσουμε όλη τη φόρμα ρίχνουμε τον κιμά από πάνω και με ένα κουτάλι πιέζουμε μέχρι να μπει ο περισσότερος μέσα στις τρύπες των ζυμαρικών.