shutterstock
shutterstock
OΛΕΣ ΤΟΥΣ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΕΣ

18 απίθανες συνταγές για milk shake -Με φρούτα, αλλά και nutella, ποτά...


Η Μέριλιν Μονρό είχε πει πως οι πρώτες φορές που βγαίνεις με έναν άντρα μοιάζουν με ένα ποτήρι μιλκ-σέικ: πρώτα έρχεται η γεύση και μετά η απόλαυση. Και επειδή τα ραντεβού και η ενασχόληση με το νέο σας ενδιαφέρον παίρνουν αρκετό χρόνο, μπορείτε να πάρετε μία ιδέα για το πώς θα νιώσετε στη συνέχεια πολύ πιο άμεσα. Εξάλλου υπάρχει κάτι πιο γευστικό και απολαυστικό από ένα μιλκ-σέικ;

Κάθε συνταγή βγάζει ποσότητα για 2 ποτήρια.

1. Βανίλια: Ανακατέψτε 600ml παγωτό βανίλια, 1/4 της κούπας γάλα, 1 κουταλάκι του τσαγιού βανίλια και μία πρέζα αλάτι.

2. Μαρσμέλοου: Ψήστε 8 μαρσμέλοου σε αλουμινόχαρτο, γυρίζοντάς τα μέχρι να αρχίσει το χρώμα τους να σκουραίνει. Κάντε τη συνταγή νο.1 και προσθέστε μέσα στο μείγμα 6 από τα μαρσμέλοου. Τα 2 που θα περισσέψουν χρησιμοποιήστε τα για να στολίσετε το ποτήρι σας.

3. Φράουλα: Ανακατέψτε 600ml παγωτό φράουλα, 1 κούπα φράουλες και 1/4 της κούπας γάλα.

4. Mix Μπέρι: Κάντε τη συνταγή νο.5, αντικαθιστώντας τις φράουλες με μισή κούπα μπλε και μισή κούπα κόκκινα βατόμουρα.

5. Σοκολάτα: Ανακατέψτε 600ml παγωτό σοκολάτα, 1/4 της κούπας κρέμα γάλακτος και 3 κουταλιές της σούπας σιρόπι σοκολάτας. 

6. Δημητριακών: Μουλιάστε για 30 λεπτά 1 1/2 κούπα δημητριακά καλαμποκιού με μέλι σε 1 1/2 κούπα ζεστό γάλα. Τοποθετήστε το μείγμα σε μία παγοθήκη και αφήστε το να παγώσει. Ανακατέψτε τους κατεψυγμένους κύβους μείγματος με 600ml παγωτό βανίλια και 1 φλιτζάνι δημητριακά. Γαρνίρετε το ποτήρι σας με όποιοι είδους δημητριακά θέλετε.

7. Σοκολάτα – Μπανάνα: Παγώστε 2 μπανάνες στην κατάψυξη. Ανακατέψτε 600ml παγωτό σοκολάτα, τις μπανάνες και 1/4 της κούπας σοκολατούχο γάλα.

8. Φυστικοβούτυρο – Μπανάνα: Κάντε τη συνταγή 7, προσθέτοντας 1/2 της κούπας φυστικοβούτυρο.

9. Μαρέγκα Λεμονιού: Ανακατέψτε 1 κούπα σορμπέ λεμόνι, μία κούπα παγωμένο γιαούρτι βανίλια, 1/4 της κούπας γάλα και 2 κουταλιές της σούπας κρέμα λεμονιού. Βάλτε το μείγμα σε 2 ποτήρια. Χτυπήστε 2 ασπράδια αυγού και 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη. Ρίξτε το πάνω στο μείγμα και κάψτε το με φλόγιστρο.

10. Pina Colada: Ανακατέψτε 600ml παγωμένο γιαούρτι βανίλια, 1 κούπα κατεψυγμένα κομμάτια ανανά, 1 κουταλιά της σούπας κρέμα καρύδας και 2 ουγκιές σκούρο ρούμι. Γαρνίρετε με ανανά.

11. Καρύδα: Ανακατέψτε 600ml παγωτό βανίλια, 1 κουταλιά της σούπας ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα και κρέμα και 1 κουταλιά της σούπας κρέμα καρύδας. Ανακατέψτε με 1/2 της κούπας ψημένα κυβάκια παντεσπάνι. Γαρνίρετε με τριμμένη καρύδα.

12. Μάνγκο – Γιαούρτι: Ανακατέψτε 600ml σορμπέ μάνγκο, 1 ψιλοκομμένο μάνγκο και 2/3 της κούπας γιαούρτι. Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μάνγκο.

13. Cookies & Cream: Μουλιάστε 1 κούπα σοκολατένια μπισκότα γκοφρέτας σε 2/4 της κούπας γάλα μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατέψτε με 600ml παγωτό βανίλια. Γαρνίρετε με μικρά cookies

14. Σοκολάτα – Φυστικοβούτυρο: Ανακατέψτε 600ml παγωτό σοκολάτας, 1/2 της κούπας φυστικοβούτυρο και 1/2 της κούπας γάλα. Γαρνίρετε με καραμελωμένα φιστίκια.

15. Μόκα: Ανακατέψτε 1 κούπα παγωτό σοκολάτα, 1 κούπα παγωτό μόκα, 2 κουταλιές της σούπας γάλα και 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σοκολάτας.

16. Nutella: Ανακατέψτε 600ml παγωτό βανίλια, 1/2 της κούπας Nutella και 1/4 της κούπας γάλα.

17. Τιραμισού: Μουλιάστε 6 μπισκότα σαβουαγιάρ σε 1/2 κούπα καφέ. Ανακατέψτε και βάλτε το μείγμα στα ποτήρια. Ανακατέψτε 1 κούπα παγωτό μόκα, 1 κούπα παγωμένο γιαούρτι με γεύση βανίλια, 1 κουταλιά της σούπας γάλα και 1 κουταλιά της σούπας ζαχαρούχο γάλα. Βάλτε το μείγμα στα ποτήρια πάνω από τον καφέ με τα σαβουαγιάρ. Πασπαλίστε με κακάο.

18. Μπανάνα – Ξηροί Καρποί: Ανακατέψτε 1 μπανάνα, 600ml παγωτό πεκάν, 1/2 της κούπας καβουρδισμένα πεκάν, 2 κουταλιές της σούπας γάλα και 1/4 κουταλάκι του γλυκού βανίλια.

Φωτογραφίες: Shutterstock