shutterstock
shutterstock
ΣΚΟΡΔΟ

Καλά το κρεμμύδι, το σκόρδο πώς το ψιλοκόβουν; [βίντεο]


Για πολλές γυναίκες η μαγειρική είναι μία αγαπημένη συνήθεια. Για άλλες όχι και τόσο. Το σίγουρο όμως είναι πως ορισμένες δουλειές στην κουζίνα, κάθε άλλο παρά ευχάριστες μπορεί να είναι. 

Στην κορυφή της λίστας με τις ανεπιθύμητες διεργασίες και σε απόσταση αναπνοής από το καθάρισμα των κρεμμυδιών (εντάξει, τα κρεμμύδια μάλλον είναι ασυναγώνιστα...) έρχεται το καθάρισμα του σκόρδου. Αφενός γιατί μυρίζει έντονα και αφετέρου γιατί είναι μικρό και δύσκολο να το ψιλοκόψεις.

Με αυτόν τον έξυπνο τρόπο όμως μπορείτε πλέον να ψιλοκόψετε τις σκελίδες του σκόρδου σας με ακρίβεια και χωρίς να φοβάστε τα «εργατικά» ατυχήματα της κουζίνας.

1. Αρχικά, θα πρέπει να πιέσετε τη σκελίδα του σκόρδου με την πλευρά του μαχαιριού. Αυτό θα σας επιτρέψει να το ξεφλουδίσετε με μεγαλύτερη ευκολία.

2. Στη συνέχεια, κόψτε το σκόρδο κατά μήκος. Αφήστε το ένα άκρο χωρίς να το τεμαχίσετε ώστε να παραμείνει ενωμένο το κομμάτι σας.

3. Αφού κόψετε το σκόρδο με τον παραπάνω τρόπο, συνεχίστε κόβοντάς το στη μέση, ακριβώς όπως φαίνεται παρακάτω. Προσέξτε να μην βάλετε πολλή πίεση στο μαχαίρι γιατί είναι επικίνδυνο για τα δάχτυλά σας. Εξάλλου, ένα καλό μαχαίρι πρέπει να είναι αποτελεσματικό χωρίς να χρειάζεται να βάλετε δύναμη.

4. Τέλος, ψιλοκόψτε το σκόρδο και χρησιμοποιήστε το για να προσθέσετε γεύση στα πιάτα σας.

Και είστε έτοιμες!

Bonus Tip: Εάν έχετε φάει σκόρδο και έχετε κάποια συνάντηση μετά, ένα γαρύφαλο θα σας σώσει. Το ίδιο ισχύει και αν φάγατε κάτι με σκόρδο χωρίς να το καταλάβετε.

Φωτογραφίες: Shutterstock