Τα 10 καλύτερα στέκια για μεξικάνικο στην Αθήνα -Για spicy φαγητό και δροσερά κοκτέιλς | 0 bovary.gr
Τα 10 καλύτερα στέκια για μεξικάνικο στην Αθήνα -Για spicy φαγητό και δροσερά κοκτέιλς | 0 bovary.gr
03|04|2017 13:35
SHARE
MEΞΙΚΑΝΙΚΟ

Τα 10 καλύτερα στέκια για μεξικάνικο στην Αθήνα -Για spicy φαγητό και δροσερά κοκτέιλς


Γεύσεις πικάντικες και ιδιαίτερες, τορτίγιες και νάτσος που συνδυάζονται υπέροχα με παγωμένες μαργαρίτες ή τεκίλες είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για την άνοιξη.

Η μεξικάνικη κουζίνα τα τελευταία χρόνια  έχει  κατακτήσει τους Αθηναίους, γι’ αυτό  και ξεπηδούν συνέχεια   απίθανα στέκια που θα σας κάνουν να αναφωνήσετε  « Viva  Mexico».

Agavita Cantina Mexicana: Αν και  η Νέα Φιλαδέλφεια φημίζεται κυρίως για τα πολιτικά εστιατόρια, αυτό το λατινοαμερικανικό bar- restaurant  θα σας ταξιδέψει  στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.  Η διακόσμηση του χώρου θυμίζει ταινία: μια πανδαισία χρωμάτων με μοναδικές ζωγραφιές φτιαγμένες στο χέρι, ακόμα και πάνω στα τραπέζια, ενώ  η  Φρίντα Κάλο εποπτεύει ότι όλοι περνάνε καλά.  Στα παραδοσιακά πιάτα του καταλόγου θα βρείτε μεταξύ άλλων huevo ranchero με λουκάνικο, αλλάκαι salsa ranchero πάνω σε φωλιά από tortillas και τηγανητό αυγό. Επίσης  το μαγαζί φημίζεται για τα πρωτότυπα κοκτέιλ του- κάθε  Πέμπτη  μάλιστα υπάρχει και προσφορά: πίνετε ένα και σας κάνουν ένα ακόμα δώρο.  Δοκιμάστε το Canelojo με κίτρινη τεκίλα, μήλο λεμόνι και  άρωμα κανέλα. Ιδανικό μέρος και για όσους έχουν παιδιά, αφού ο χώρος διαθέτει κι έναν μίνι παιδότοπο.

Σμύρνης 55, Νέα Φιλαδέλφεια, 210 2510604

Amigos: Κλασική επιλογή για μεξικάνικο, τόσο το Αmigos της Νέας Σμύρνης, όσο και το Amigos της Γλυφάδας. Εδώ θα γευτείς τα λαχταριστά fajitas, τα τραγανά tacos, τα χειροποίητα burritos, τα καυτερά chili con carne και άλλες παραδοσιακές γεύσεις σε γενναιόδωρες μερίδες, όπως τα απολαμβάνετε σε μια Μεξικάνικη φιέστα, ενώ μπορείς, παράλληλα, να πιεις την υπέροχη παγωμένη Margarita και διάφορα άλλα κοκτέιλ τεκίλας. 

Κύπρου 65Α , Γλυφάδα, 2108983167

Μεγάλου Αλεξάνδρου 70, Νέα Σμύρνη, 2109332220

Μεξικάνος: Ξεκίνησε από το Γουδή σε έναν  πολύχρωμο χώρο,  αλλά πλέον έχει αποκτήσει και αδερφάκι στο κέντρο,  συγκεκριμένα  στο Γκάζι. Πιο μεγάλο αυτό, σε δύο ορόφους, διοργανώνει συχνά και βραδιές  mariachi  (παραδοσιακή μεξικάνικη μουσική)  με συγκροτήματα από τη Λατινική Αμερική.  Την πρώτη Νοεμβρίου εδώ γιορτάζεται με εντυπωσιακό τρόπο  η   «Ημέρα των Νεκρών» (Día de los muertos) - είναι μια σπάνια  εμπειρία που αξίζει να απολαύσετε. 

Από τα τραπέζια και των δύο μαγαζιών παρελαύνουν tacos, tostadas, burritos, quesadillas, fajitas, sopas ( ζυμωτές  πίτες τορτίγιας), αλλά και  mole -  είναι η ονομασία για τις  μεξικάνικες παραδοσιακές σάλτσες, που όμως δανείζουν  τον τίτλο τους και  σε  κάποια πιάτα,  τα οποία  βασίζονται σε αυτές. Επίσης  ο  «Μεξικανός» αναλαμβάνει και catering,  αν θέλετε να δώσετε έθνικ νότα σε κάποια εκδήλωση.

Ευδήλου 15, Γουδί,  210 7716900

Ιάκχου 8 & Ευμολπιδών,  210 3421142

Φωτογραφίες: Facebook/ Ο Μεξικανος-El Mexicano Restaurant

Aztec: Ένα παραδοσιακό μεξικάνικο εστιατόριο,  που αποτελεί σταθερή αξία στα βόρεια προάστια από το 1985. Η κουζίνα  του  προσφέρει μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές μεξικάνικες σπεσιαλιτέ, ενώ στον κατάλογο έχουν προστεθεί και μερικά πιάτα από την Καλιφόρνια. Συνδυάστε τα με αυθεντικές παγωμένες μαργαρίτες από το μπαρ.  Από ορεκτικά  παραγγείλτε Αλμποντίγκας, δηλαδή μεξικάνικους κεφτέδες  με sauce chipotle και μετά διαλέξτε ό,τι προτιμάτε  ανάμεσα σε παραδοσιακές γεύσεις   Μάλιστα οι ιδιοκτήτες του μαγαζιού έχουν αποφασίσει να μειώσουν τις τιμές κι έτσι μπορείτε να απολαύσετε μια απόλυτα μεξικάνικη εμπειρία σε ένα   μοντέρνο  περιβάλλον με φολκλόρ  πινελιές, εξαιρετικά οικονομικά.

 Kύπρου 20 και Δαβάκη, Ν. Ερυθραία,  210  21 0625 3468

Φωτογραφία: Facebook/Aztec

Etnico: H ομάδα της  «Altamira»  έχει δημιουργήσει αυτό το  μοναδικό street-food corner, προσφέροντας συνταγές που σερβίρει ένα καλό εστιατόριο σε πολύ  φιλικές τιμές.  Εδώ δεν θα βρείτε μόνο μεξικάνικες γεύσεις, αλλά και  πιάτα  από τις Αραβικές χώρες,  την Ινδία, ή την Άπω Ανατολή.  Αξίζει  να δοκιμάσετε τα chimichangas,   αλλά και την ανεπανάληπτη  Mexicana για γλυκό.  Συνοδέψτε το   γεύμα σας με ελαφριές, δροσερές μαργαρίτες,  ή έναν  χυμό από το πλούσιο vitamin bar.  Μπορείτε επίσης, αν μένετε στην περιοχή, να παραγγείλετε και σπίτι.

Κολοκοτρώνη 22 & Χαβρίου,  211 4113889

Φωτογραφία: Facebook/ Etniko

Taqueria Maya: Στον παράλληλο πεζόδρομο της Ερμού, στην οδό Πετράκη, η πρώτη  taqueria του κέντρου   προσφέρει φρέσκο φαγητό,  που κάποιος μπορεί να βρει μόνο στους δρόμους της Λατινικής Αμερικής. Tacos, burritos, bowls, quesadillas,  αλλά και κουβανέζικα σάντουιτς  έχουν την τιμητική τους,  που μπορείτε να τα απολαύσετε με aqua frescas,  χυμούς, μαργαρίτες και μεξικάνικες μπίρες.  Το καλαμπόκι που χρησιμοποιείται  για τα tacos προέρχεται από μη μεταλλαγμένες καλλιέργειες της  Ιταλίας και δίνει μοναδική γεύση στις τορτίγιες.   Οι quesadillas και το ψωμί για το κουβανέζικο σάντουιτς ζυμώνονται στην κουζίνα του μαγαζιού με σιτηρά από την  Πίνδο, τα  κρέατα μαρινάρονται και αργοψήνονται μέχρι να φθάσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, ενώ πολλά από λαχανικά είναι βιολογικά.  Επίσης  προσφέρονται επιλογές για χορτοφάγους, ενώ αυτές τις μέρες μπορείτε ένα απολαύσετε ένα   σαρακοστιανό combo μόνο με 15 ευρώ.

Πετράκη 10, Σύνταγμα, 211 2167081

Φωτογραφίες: Taqueria Maya/Facebook

 

Dos Hermanos: Τα «Δύο Αδέρφια», σαν να λέμε  στα ελληνικά, είναι από τα παλιότερα μεξικάνικα εστιατόρια στην πόλη,  γεμάτο χρώματα, διάσπαρτους κάκτους και  πολλά κεριά, που δημιουργούν ένα ατμοσφαιρικό σκηνικό.   Άνοιξε το 1992 και μας έμαθε τι είναι τα fajitas, τα ζουμερά enchiladas,  και τα  burritos. Έχει κι ένα υπέροχο παραδοσιακό  spicy chili con carne,  που πρέπει  οπωσδήποτε να δοκιμάσετε, αν σας αρέσουν οι καυτερές γεύσεις.  Συνοδεύστε το γεύμα σας με παγωμένες μαργαρίτες με lime,  ή μεξικάνικες μπύρες με τσίλι.  Κάποια βράδια διοργανώνονται και μουσικά χορευτικά  events,  που  θα σας απογειώσουν.  Στα συν οι μεγάλες μερίδες και οι προσιτές τιμές.

Κυριαζή 24, Κηφισιά, 210 8087906

Φωτογραφίες: Facebook/ Dos Hermanos

Grexico: Το όνομά του είναι ένα λογοπαίγνιο  ανάμεσα στις δυο χώρες (Ελλάδα και Μεξικό),  που δηλώνει και τον χαρακτήρα της κουζίνας αυτού του πολύ χαριτωμένου street food spot. Βρίσκεται στο Σύνταγμα  και   θα βρείτε παραδοσιακές μεξικάνικες γεύσεις,  όπως burittos, tacos και quesadillas, που  παρασκευάζονται αποκλειστικά από ελληνικές πρώτες ύλες. Το περιβάλλον θυμίζει νησί και  είναι ιδανικό για ένα μικρό διάλειμμα το μεσημέρι- άλλωστε το προτιμούν πολλοί από τους εργαζόμενους  του κέντρου για  το  lunch break τους. Αν θέλετε, τη μαργαρίτα σας μπορείτε να την  πάρετε και μαζί σας,  βολτάροντας στους δρόμους της πόλης με μια αίσθηση μεξικάνικης χαλαρότητας.

Φωκίωνος 4, Σύνταγμα,  210 3315540

Φωτογραφίες: Facebook/ Grexico Mexican Street Food

Ricón Mexicano: Bρίσκεται  στον πεζόδρομο της Μακρυγιάννη, κοντά στο μετρό της Ακρόπολης,  και θυμίζει παραδοσιακό ταβερνάκι,  από αυτά που συναντάει κανείς σε  μια συνοικία του Μεξικού. Παραδοσιακά πιάτα  φτιαγμένα με  αγάπη από την σενιόρα  Ινές σε  πολύ  καλές τιμές. Κάθε μήνα εδώ με μια φράση κλειδί, μπορείτε να εξασφαλίσετε  μια έκπτωση 15% στο λογαριασμό σας. Αν  λοιπόν κάνετε   τηλεφωνική κράτηση έως  τις 15 Απριλίου, πείτε   «Viva la Revolucion» - είναι η φράση που έγινε σύνθημα της μεξικανικής επανάστασης-  και κερδίστε. Αυτή την περίοδο το κατάστημα σερβίρει κι ένα  ειδικό σαρακοστιανό μενού.

Δημητρακοπούλου 5, Μακρυγιάννη, 211 4054659

Ancho Mexican Grill: Ένα γνήσιο μεξικάνικο  στέκι  που συνδυάζει  την   απόλαυση  του street food  με την ατμόσφαιρα  ενός burrito bar της Καλιφόρνια. Εδώ φτιάχνετε εσείς το πιάτο σας,  όπως το θέλετε: πρώτα διαλέγετε τη   βάση (burritos, tacos ή quesadillas),  ύστερα τη γέμιση (μοσχάρι, κοτόπουλο, χοιρινό) και  στο τέλος προσθέτετε με λαχανικά και σάλτσες.  Συνοδεύστε το γεύμα σας με μια μαργαρίτα μάνγκο,  που κοστίζει μόνο τρία ευρώ,  και αφήστε χώρο για ένα επιδόρπιο. Φιλοδοξία των δημιουργών του,  του Γιάννη Δελμούζου και  του Μελέτη Κρίκου, είναι το Ancho να μεταδώσει μια φιλοσοφία,  η οποία βασίζεται στις άριστα ποιοτικές πρώτες ύλες και στη βαθιά νοστιμιά αυθεντικών συνταγών. Για την παρασκευή των περισσότερων πιάτων χρησιμοποιούνται αυθεντικές μεξικάνικες πιπεριές (chipotle, ancho, habanero, piquin, morita), ενώ όλα τα κρέατα προέρχονται από ζώα που τρέφονται αποκλειστικά με φυτικές  τροφές.  Ακόμα και τα προϊόντα-σκεύη μιας χρήσεως που χρησιμοποιούνται στο κατάστημα είναι πλήρως βιοδιασπώμενα και παράγονται από φυσικό ζαχαροκάλαμο,  ενώ χρησιμοποιούνται  και προϊόντα από ανακυκλωμένο χαρτί.

Γυφτοπούλου Γρηγορίου 9 & Κολοκοτρώνη, Χαλάνδρι

Κασσαβέτη 9, Κηφισιά,  2111831882

Φωτογραφίες: Facebook/Ancho Mexican Grill