Πάντα ακούγαμε μυστικά της κουζίνας από τους μεγαλύτερους ανθρώπους και πρέπει να παραδεχτούμε πως τα περισσότερα συνήθως μας δημιουργούσαν μία έκφραση περιέργειας (σαν να ακούς θεωρίες της πυρηνικής φυσικής) και πολλά αναπάντητα ερωτήματα.
Ποιος ανυπομονεί να βάλει λεμόνι στο μήλο για να μην κιτρινίσει; Ο ίδιος που θα βάλει με χαρά -και χωρίς τύψεις- μαγιονέζα στο κέικ του! Το ότι πολλές τεχνικές είναι και λίγο αποκρουστικές στη σκέψη όμως, δεν σημαίνει πως δεν λειτουργούν. Δεν θα σας εξηγήσουμε γιατί, όμως δοκιμάστε τα 23 παρακάτω κόλπα στην κουζίνα σας -και στο τζάκι...- και μόνο χαμένες δεν θα βγείτε.
- Βάλτε βραστό νερό σε ένα ποτήρι μέχρι να ζεσταθεί. Αδειάστε το ποτήρι και τοποθετήστε το ανάποδα πάνω από το βούτυρό σας. Το βούτυρο θα λιώσει και θα μαλακώσει αμέσως!
- Το άοσμο (και άγευστο) οδοντικό νήμα είναι κατάλληλο για να κόψει μαλακές τροφές.
- Διατηρήστε το παγωτό σας μέσα σε ειδικές σακούλες τροφίμων με κλιπ. Το παγωτό παραμένει παγωμένο και μαλακό έτσι ώστε να μπορείτε να το σερβίρετε με ευκολία.
- Σας τελείωσε η μαγιονέζα; Αναμείξτε μία κούπα λάδι και ένα αυγό και κάντε τη δική σας σπιτική μαγιονέζα.
- Χρησιμοποιήστε μία ξύλινη κουτάλα για να μην ξεχειλίζει το βραστό νερό από τις κατσαρόλες και τα κατσαρολάκια. Απλώς στερεώστε την πάνω στην κατσαρόλα την ώρα που μαγειρεύετε. (Λειτουργεί!)
- Αν είστε λάτρεις των marshmallows, αποθηκεύστε τα στο ντουλάπι σας μαζί με μαύρη ζάχαρη για να μην αλλοιωθούν.
- Για περισσότερη ευκολία στο τρίψιμο ψεκάστε τον τρίφτη του τυριού με αντικολλητικό σπρέι.
- Μην σπαταλάτε χρόνο ξεφλουδίζοντας τις πατάτες πριν τις βράσετε. Μετά το βράσιμο, η φλούδα θα βγει πανεύκολα.
- Ελέγξτε αν η μαγειρική σας σόδα είναι σε καλή κατάσταση προσθέτοντας ένα κουταλάκι του τσαγιού σε μισή κούπα ζεστό νερό. Αν κάνει μπουρμπουλήθρες τότε μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε.
- Αν βράσετε τις σκελίδες του σκόρδου σας για 30 δευτερόλεπτα, τότε οι φλούδες θα φύγουν εύκολα.