Βρήκαμε τα πιο γευστικά και μυρωδάτα τσουρέκια της Αθήνας | 0 bovary.gr
Βρήκαμε τα πιο γευστικά και μυρωδάτα τσουρέκια της Αθήνας | 0 bovary.gr
ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ

Βρήκαμε τα πιο γευστικά και μυρωδάτα τσουρέκια της Αθήνας


Μπορεί τα Χριστούγεννα να γίνεται μάχη για το ποιος είναι ο βασιλιάς του τραπεζιού, ωστόσο, το Πάσχα τα πράγματα είναι ξεκάθαρα με το τσουρέκι να κυριαρχεί στο τραπέζι μας.

Η αλήθεια είναι πως τρώγεται όλο τον χρόνο, παρόλο αυτά το Πάσχα έχει την τιμητική του, με τις περισσότερες νοικοκυρές να προτιμούν να το αγοράσουν από ζαχαροπλαστεία και φούρνους και όχι να το παρασκευάσουν οι ίδιες, καθώς η διαδικασία είναι άκρως μπελαλίδικη.

Γι’ αυτό, λοιπόν, ρωτήσαμε, μάθαμε, δοκιμάσαμε και σας έχουμε τα καλύτερα τσουρέκια της αγοράς.  Εκείνα τα μοσχομυριστά με άρωμα μαστίχας και μαχλέπι που δεν έχουν αντίπαλο και σε κάνουν να θες να τα φας ολόκληρα.

Πορτατίφ

Το κέντρο μοσχοβολά τσουρέκι, με τη μύτη να οδηγεί στη Σίνα και στο Πορτατίφ. Το τσουρέκι πλεξούδα έχει την τιμητική του, με την παράδοση να συναντά τη σοκολάτα και το μπουένο. Μυρωδάτα, γευστικά απλά μοναδικά.

Σίνα 21, Αθήνα

 

 

Karaköy Güllüoğlu

Εδώ, το τσουρέκι δεν είναι απλό τσουρέκι είναι ΤΟ τσουρέκι. Τόσο όσο ώστε να μην σε ξελιγώνει για να μπορείς να φας μία... δυο... τρεις φέτες ακόμη, βουτυράτο με άρωμα αγνής μαστίχας που σου φέρνει στο μυαλό εικόνες Κωνσταντινούπολης.

Νίκης 10, Σύνταγμα

Εύη

Στα Ιλίσια βρίσκεται ένα εξίσου φημισμένο τσουρέκι, με την Εύη να γίνεται προορισμός και το Πάσχα. Αγνά υλικά, έντονα αρώματα, με το μαχλέπι από την Κωνσταντινούπολη και τη μαστίχα από τη Χίο να δημιουργούν γεύση ασυναγώνιστη.

Ιλισίων 2 & Νυμφαίου 4, Ιλίσια

Lido

Οποιος μπαίνει στο Lido συνήθως βγαίνει αγκαλιά με τρία-τέσσερα τσουρέκια. Μαστίχα και μαχλέπι εισβάλλουν στον ουρανίσκο με απόλυτη αρμονία. Πέρα από το παραδοσιακό τσουρέκι, μπορείτε να βρείτε γεμιστό με σοκολάτα και κάστανο, δύο λόγοι που οι πελάτες βγαίνουν με τσουρέκια στα χέρια. 

Χρεμωνίδου 35, Παγκράτι

Τερκενλής 

Ενα όνομα συνυφασμένο με τα τσουρέκια δεν θα μπορούσε να λείπει από τη συγκεκριμένη λίστα. Οποιον και να ρωτήσεις για τσουρέκι θα σου πει το όνομά του, μιας και είναι all time classic επιλογή και η αλήθεια είναι πως αξίζει. Ο,τι τσουρέκι να τραβά η όρεξή σου, θα το βρεις εκεί!

 

Le Notre

Μαστιχωτό τσουρέκι με ίνες με αξεπέραστη γεύση και υπέροχο άρωμα, με το φρέσκο βούτυρο και γάλα, το μαχλέπι και το δάκρυ χιώτικης μαστίχας να αναδύονται και να γεμίζουν το στόμα. Βασισμένο σε παλιά πολιτική συνταγή δεν θα σας δώσει περιθώριο για άλλη επιλογή.

Ζαχαροπλαστείο Παύλου

Αν θέλεις παραδοσιακό τσουρέκι, το ζαχαροπλαστείο Παύλου είναι ο προορισμός σου. Είναι αρωματικό, είναι αφράτο, είναι μαστιχωτό, είναι το τσουρέκι που θέλεις φέτος το Πάσχα. 

The Bakers

Τα The Bakers είναι καθημερινός προορισμός, μιας και όσοι τα έχουμε κοντά μας ξέρουμε την ποιότητά τους και αγαπάμε τα λαχταριστά προϊόντα τους. Ετσι, και το Πάσχα, περνάμε την πόρτα τους για να βρούμε τσουρέκια με 100% βούτυρο γάλακτος και φρεσκοτριμμένο μαχλέπι που θα μας βγάλουν ασπροπρόσωπους στο φετινό μας τραπέζι.