Φτιάχνουμε πανεύκολες κούπες σοκολάτας για το παγωτό [εικόνες] | 0 bovary.gr
Φτιάχνουμε πανεύκολες κούπες σοκολάτας για το παγωτό [εικόνες] | 0 bovary.gr
15|04|2017 12:00
SHARE
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Φτιάχνουμε πανεύκολες κούπες σοκολάτας για το παγωτό [εικόνες]


Ανάσταση και Πάσχα μπορεί, ως προς το φαγητό, να είναι συνυφασμένες με συγκεκριμένες αλμυρές λιχουδιές, αλλά πάντα στο τέλος του αναστάσιμου και του πασχαλινού τραπεζιού χρειάζεται ένα γλυκάκι για τη γεύση. 

Πέρα από τα τσουρέκια και τα κουλουράκια, λίγο παγωτό αποτελεί την καλύτερη κατάληξη του πασχαλινού γεύματος. Πώς μπορείς όμως, να το σερβίρεις για να εντυπωσιάσεις; Παρακάτω παρουσιάζεται μια εύκολη και ευχάριστη προς την υλοποίησή της ιδέα. Τα υλικά που απαιτούνται είναι μόνο δύο: Μαύρη σοκολάτα ή και γάλατος, ανάλογα με την προτίμηση και μερικά... μπαλόνια!

Η εκτέλεση είναι πανεύκολη:

  • Καταρχάς φουσκώνουμε τα μπαλόνια, τα οποία πρέπει να είναι μικρά, αν θέλουμε οι κούπες σοκολάτας που θα φτιάξουμε να είναι ατομικές.
  • Καλό είναι, αφού τα φουσκώσουμε, να τα πλύνουμε, προσεκτικά, για να μην σκάσουν. 
  • Τα στεγνώνουμε με μια πετσέτα. 
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα μας σε μπεν μαρί (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη σοκολάτα από τα σοκολατένια αβγά και τους σοκολατένιους λαγούς που συνήθως... περισσεύουν αυτές τις ημέρες).
  • Μόλις λιώσει η σοκολάτα κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε για λίγο να κρυώσει. 
  • Πριν πήξει και αφού έχει κρυώσει βουτάμε μέσα ένα ένα τα μπαλόνια μεχρι περίπου το ένα τρίτο του μεγέθους τους, ανάλογα με το πόσο μεγάλα είναι αλλά και το πόσο μεγάλες θέλουμε να είναι οι κούπες που θα φτιάξουμε. 
  • Εντωμεταξύ έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί στον πάγκο της κουζίνας ή σε ένα ταψί. 
  • Πριν ακουμπήσουμε επάνω της κάθε μπαλόνι με τη σοκολάτα, βάζουμε μια κουταλιά σοκολάτας πάνω στο χαρτί και ύστερα ακουμπάμε, επάνω στη σοκολάτα, το μπαλόνι με τη σοκολάτα. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούμε τη βάση της σοκολατένιας κούπας. 
  • Ακουμπάμε τα μπαλόνια με τη σοκολάτα στον πάγκο της κουζίνας όπου έχουμε απλώσει αντικολλητικό χαρτί κουζίνας. 
  • Αφήνουμε τη σοκολάτα να κρυώσει εντελώς. 
  • Με ένα μαχαιράκι σκάμε τα μπαλόνια. 
  • Ετοιμες οι κούπες για να βάλουμε μέσα το παγωτό και να το σερβίρουμε στους καλεσμένους μας! 

Εxtra tip: Αν θέλουμε, ενώ έχουμε βουτήξει τα μπαλόνια στη σοκολάτα, και πριν κρυώσει, τα βουτάμε και σε μπολάκι με χρωματιστή τρούφα, σπασμένα μύγδαλα ή και καρύδα για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα και έξτρα γεύση!

Οι παρακάτω φωτογραφίες βοηθούν για να καταλάβουμε καλύτερα τη διαδικασία: