Μήτσος στο Χαλάνδρι: Το ουζερί με το πιο "ελαφρύ τηγάνι" της Αθήνας  | 0 bovary.gr
Μήτσος στο Χαλάνδρι: Το ουζερί με το πιο "ελαφρύ τηγάνι" της Αθήνας | 0 bovary.gr
MHΤΣΟΣ

Μήτσος στο Χαλάνδρι: Το ουζερί με το πιο "ελαφρύ τηγάνι" της Αθήνας


Αν τύχει να βρεθείς Σάββατο ή Κυριακή στην πλατεία Χαλανδρίου -οποιαδήποτε ώρα- θα παρατηρήσεις σούσουρο και κοσμοσυρροή έξω από ένα μικροσκοπικό μαγαζάκι στον αριθμό 8.

Ζευγάρια, παρέες, οικογένειες περιμένουν καρτερικά για ένα τραπεζάκι στον Μήτσο. Το πιο διάσημο ουζερί του Χαλανδρίου.

Η ιστορία του Μήτσου είναι γνωστή στους παλιούς Χαλανδριώτες. Από τα πρώτα μαγαζιά της πλατείας, κέρδισε την αγάπη των ντόπιων με τα φρέσκα θαλασσινά, το ουζάκι και τα μικρά ψαράκια του. Μάλιστα έχει κερδίσει επάξια τον τίτλο του πιο "ανάλαφρου τηγανιού" στην Αθήνα. 

Ο χώρος, είναι πρόσφατα ανακαινισμένος, και αν και πολύ μικρός, έχει τη χάρη του. Μαρμάρινα τραπεζάκια κολλημένα στις δύο πλευρές, ένα πάτωμα με μαροκινές επιρροές, καδράκια με την ιστορία του μαγαζιού αλλά και πρόσφατες όμορφες στιγμές των θαμώνων. Τον κυρίως χώρο από την κουζίνα χωρίζει ένα παλιό ψυγείο σήμα κατατεθέν του Μήτσου. 

Το μενού έχει συγκεκριμένα πράγματα. Μικρά ψαράκια, γαρίδες τηγανιτές, καλαμαράκια, μπακαλιάρο προσφυγάκια και την πιο νόστιμη κι ελαφριά -χωρίς υπερβολή- κουτσομούρα της πόλης. 

 

 

 

 

Και φυσικά το πιάτο έκπληξη! Σουπιά κοκκινιστή πιπεράτη -για όσους αγαπούν τα πικάντικα. Τα πιάτα συνοδεύει γενναία ποσότητα ψωμιού, ενώ το χύμα κρασάκι είναι αρκετά τίμιο. 

 

 

 

Στο Μήτσο θα δεις πολύ και ετερόκλητο κόσμο. Ηθοποιούς, γυναικοπαρέες, πολιτικούς, φοιτητές, φίλους από τα παλιά. Ειδικά τώρα που ανοίγει ο καιρός, όλο και κάποιο γνωστό θα πετύχεις στα τραπεζάκια έξω. Όσον αφορά τις τιμές, ο λογαριασμός έρχεται περίπου 15-20 ευρώ το άτομο για ένα πολύ χορταστικό γεύμα. Το κακό είναι ότι δε μπορείς να κλείσεις τραπέζι. Το καλό είναι ότι το ευγενικό προσωπικό θα φροντίσει να καθίσεις, έστω κι αν χρειαστεί να περιμένεις λίγο.  
 

Πλατεία Ελευθερωτών 8, Χαλάνδρι
210 684-0229