Τα τραπέζια με τους συγγενείς και τους φίλους είναι μια από τις πολύ αγαπημένες συνήθειες στη χώρα μας και κάθε νοικοκυρά φροντίζει να δίνει πάντοτε τον καλύτερο της εαυτό, να βάζει όλη της την τέχνη και το μεράκι για να ικανοποιήσει γευστικά τους καλεσμένους της.
Πρακτικά αυτό σημαίνει περισσότερες επιλογές στο πιάτο, μια από τις οποίες είναι και ο σπιτικός πουρές πατάτας.
Συνοδεύει άριστα κρεατικά και ψάρια, «παντρεύεται» με λαχανικά στο γκριλ ή τον ατμό και πολλές φορές αντικαθιστά τις κλασικές επιλογές της τηγανητής πατάτας ή του ρυζιού, δίνοντας στο πιάτο μια πιο γκουρμέ όψη.
Ωστόσο, για να είναι απολαυστικός, θα πρέπει να βγει αφράτος και βελούδινος -σε καμία περίπτωση αραιός!
Το μόνο που απαιτείται για αυτό, είναι η σωστή τεχνική στην προετοιμασία του, που περιλαμβάνει έξι μαγειρικά κόλπα, που πρέπει να εφαρμόσετε.
Χρησιμοποιήστε τη σωστή ποικιλία πατάτας
Οι πατάτες για τον τέλειο πουρέ λιώνουν σωστά και κάτι τέτοιο σημαίνει, πως ιδανικές είναι όσες περιέχουν περισσότερο άμυλο και απορροφούν τα υγρά της συνταγής.