shutterstock
shutterstock
08|07|2017 18:30
SHARE
ΜΑΓΕΙΡΙΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

Ελαιόλαδο για κρεατικά και σαλάτες-Πώς θα το αρωματίσεις


Γευστικό, περιζήτητο, αναντικατάστατο.

Το ελαιόλαδο είναι ένα από τα βασικά τρόφιμα της μεσογειακής διατροφής και είναι συνδεδεμένο με την παράδοση και τη φύση.

Καταναλώνεται καθημερινά σε σαλάτες, σάλτσες και φαγητά. Οι ευεργετικές του ιδιότητες για τον οργανισμό είναι πολύτιμες.

Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, αντιοξειδωτικές ουσίες τις πολυφαινόλες και βιταμίνη Ε. Ολα τα στοιχεία του βοηθούν την υγεία και την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού και πιο συγκεκριμένα, του στομάχου και του καρδιαγγειακού συστήματος, αυξάνουν την «καλή» χοληστερόλη και μειώνουν την «κακή», προλαμβάνουν την πρόωρη γήρανση, προφυλάσσουν από άλλες παθήσεις, διευκολύνουν την πέψη, βοηθούν στην καλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου και στο σωστό μεταβολισμό.

pexels.com
pexels.com

Αν λατρεύετε κάθε σταγόνα ελαιόλαδου που μπαίνει στο πιάτο σας, μπορείτε κάνετε το άρωμα του ακόμα πιο πλούσιο και απολαυστικό και τη γεύση του ακόμα πιο νόστιμη, εφαρμόζοντας το παρακάτω τρικ.

  • Για να φτιάξετε το ελαιόλαδο που θα χρησιμοποιήσετε σε μαρινάδες κρεάτων, θα χρειαστείτε ένα μπουκάλι με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και ενδεικτικά 2 κλωνάρια δεντρολίβανο ή ρίγανη, τα οποία θα τα προσθέσετε μέσα στο μπουκάλι και θα το διατηρήσετε κλειστό σε σκιερό και δροσερό μέρος για περίπου δέκα ημέρες μέχρι να τραβήξει όλα τα αρώματα των βοτάνων.
  • Για να φτιάξετε το ελαιόλαδο που θα χρησιμοποιήσετε σε σαλάτες θα χρειαστείτε ένα μπουκάλι με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και φλούδες από πορτοκάλι, την οποία θα προσθέσετε μέσα στο μπουκάλι και θα το διατηρήσετε κλειστό σε σκιερό και δροσερό μέρος για περίπου δέκα ημέρες μέχρι να τραβήξει όλα τα αρώματα του φρούτου.