Shutterstock
Shutterstock
27|07|2017 16:50
SHARE
ΣΩΤΗΡΙΟ

Το απλό αλλά απίθανο μυστικό που απογειώνει το μπριάμ σου


Το μπριάμ είναι ένα από τα πιο καλοκαιρινά φαγητά. Θυμίζει όμορφες μέρες, με όλη την οικογένεια στο τραπέζι. 

Από τα χεράκια της γιαγιάς ή της μαμάς, τα πεντανόστιμα λαχανικά, έλιωναν στο στόμα και μας γέμιζαν αυτή τη μοναδική ζεστασιά του σπιτικού φαγητού.

Η δική σου προσπάθεια ωστόσο δεν ήταν και τόσο επιτυχημένη και το ταψάκι με τα λαχανικά, λίγη σχέση είχε με αυτό της μαμάς.

Αν αναρωτιέσαι τι κάνεις λάθος, είσαι σε καλό δρόμο, γιατί όποιος ψάχνει, βρίσκει. Και αυτό το άρθρο γράφτηκε για να φτιάξεις το καλύτερο μπριάμ που έφαγες ποτέ. Χωρίς καμία υπερβολή.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις αυτό το μικρό τρικ για να κάνεις το μπριάμ σου επικό.

Ας ξεκινήσουμε όμως με τη συνταγή.

Θα χρειαστείτε:

Πατάτες

Μελιντζάνες

Κολοκυθάκια

Κρεμμύδι

Ντομάτα

Μαϊντανό

Ελαιόλαδο

Αλάτι Πιπέρι

Σκόρδο (2 σκελίδες)

2 κουταλιές της σούπας ξύδι

 

Εκτέλεση:

Κόψτε τα λαχανικά σε κύβους. Τις πατάτες και τα κολοκυθάκια πιο μικρά, τις μελιντζάνες μεγαλύτερες. Τρίψτε μια ντομάτα και κοψτε χοντρο το κρεμμύδι. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και νερό (ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νεράκι ακόμη κατά τη διάρκεια του ψησίματος).

Αφήστε το φαγητό να ψηθεί, περίπου 1 ώρα. Ίσως και λίγο παραπάνω, στους 180 βαθμούς. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος θα χρειαστεί να ανακατέψετε 2-3 φορές τα υλικά μέσα στο ταψί. 

 

Το μεγάλο μυστικό:

10 λεπτά πριν βγάλετε το φαγητό σας από το φούρνο, θα λιώσετε 2 σκελίδες σκόρδου και θα τις προσθέσετε σε 2 κουταλιές της σούπας ξύδι. Περιχύστε το φαγητό σας με αυτό τον μαγικό ζωμό και αφήστε το ακόμη 10 λεπτά στο φούρνο.  Μόλις το βγάλετε πασπαλίστε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. 

Μας ευχαριστείτε μετά.