Nolan: Εκεί όπου ο Σωτήρης Κοντιζάς σκηνοθετεί με μαεστρία κάθε νέα γαστριμαργική απόλαυση | 0 bovary.gr
Nolan: Εκεί όπου ο Σωτήρης Κοντιζάς σκηνοθετεί με μαεστρία κάθε νέα γαστριμαργική απόλαυση | 0 bovary.gr
10|08|2017 15:03
SHARE
NOLAN RESTAURANT

Nolan: Εκεί όπου ο Σωτήρης Κοντιζάς σκηνοθετεί με μαεστρία κάθε νέα γαστριμαργική απόλαυση


Πολλοί θα σπεύσουν να υποστηρίξουν ότι η επιτυχία του εστιατορίου Nolan, οφείλεται κατά ένα μεγάλο μέρος στη συμμετοχή του ιδρυτή και σεφ του Σωτήρη Κοντιζά στο ελληνικό ριάλιτι γαστρονομίας και μαγειρικής Masterchef.  

Στην πραγματικότητα όμως, ο Σωτήρης Κοντιζάς δεν χρειαζόταν ιδιαίτερες συστάσεις. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2005, αφού εγκατέλειψε μια καριέρα στα χρηματοοικονομικά.

Βρέθηκε στο πλάι του Χριστόφορου Πέσκια, στο Πbox και δοκίμασε τις δυνάμεις του στα καλύτερα εστιατόρια της Κοπεγχάγης και του Λονδίνου καθώς και σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου με δύο αστέρια Michelin, το The Ledbury του Λονδίνου.

Δάσκαλοί του ήταν μεγάλοι σεφ, όπως ο Rasmus Kofoed (Geranium) και ο Torsten Vildgaard (Studio), 

Οι ιαπωνικές του ρίζες (από τη μητέρα του) τον έφεραν στο 48 και το Matsuhisa Athens, όπου κατάφερε να κερδίσει το μεγάλο στοίχημα της εκλεπτυσμένης γαστρονομικά αθηναϊκής Ριβιέρας. 

Η ιδέα ωστόσο του Nolan, γεννήθηκε στο Π-Βοx όταν ο Σωτήρης Κοντιζάς, ως sous-chef γνώρισε τον συνιδιοκτήτη του εστιατορίου Κώστα Πισσιώτη και (ευτυχώς για εμάς και τη γαστρονομία) αποφάσισαν να συνεταιριστούν.  

Το όνομά του το οφείλει στον Christopher Nolan (Άγγλος σκηνοθέτης -inception-interstellar) και τη μεγάλη του επιτυχία στο μαγικό πάντρεμα πιάτων από την Ιαπωνία με ολόφρεσκα ελληνικά υλικά. 

Αφήχθη στο κέντρο της πόλης, σε μια πιάτσα με ασιατικά διαμαντάκια, όταν η σκόνη των εργασιών του ξενοδοχείου Electra Pallas, δεν είχε ακόμη «καθίσει». Ο ψηλοτάβανος χώρος, χαρακτηρίζεται από μία εντελώς μίνιμαλ αισθητική. Σε λευκές και γκρι αποχρώσεις, το εστιατόριο ακολουθεί την αισθητική των πιάτων του. Στον εξωτερικό χώρο υπάρχουν επίσης λίγα τραπεζάκια. Η κουζίνα βρίσκεται στον πάνω όροφο.

Οσοι έχουν περάσει από το Nolan, γνωρίζουν ότι το φαγητό σε αυτό το εστιατόριο είναι μια γευστική εμπειρία με πιάτα που δεν θα βρουν πουθενά αλλού στην πόλη.

Τα Νoodles με χταπόδι (αγαπημένο πιάτο του Σωτήρη Κοντιζά), τα φασολάκια με την πούδρα από συκωτάκια, τα πεντανόστιμα Nolan fried chicken, το Ceviche φρικασέ, η συγκλονιστική πάπια, οι μαρέγκες, είναι μόνο μερικά από τα πιάτα που μπορείτε να απολαύσετε στο Nolan. 

Το εστιατόριο θα είναι κλειστό 13-20 Αυγούστου 

Βουλής 31-33, Αθήνα - Τηλέφωνο 210 3243545