shutterstock
shutterstock
10|11|2017 10:06
SHARE
ΤΡΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΑΛΙΑ ΜΑΣ

To μυστικό συστατικό που έχεις στο ψυγείο και απογειώνει το πιο απλό τοστάκι


Το τοστ με τυρί είναι ίσως το πιο παρηγορητικό και οικείο γρήγορο φαγητό που βρίσκει κανείς σε κάθε κουζίνα.

Και ενώ στη βάση του είναι απλά ψωμί, βουτυρωμένο στο εξωτερικό, γεμισμένο με τυρί που ψήνεται μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα, πρόκειται ουσιαστικά για το ιδανικό σνακ, καθώς είναι ένα πλήρες γεύμα.

Παρά το γεγονός ότι ο κλασικός συνδυασμός ψωμιού-τυριού είναι ασυναγώνιστος με την απλότητα του, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε πειραματιστεί με επιπλέον συστατικά κάποια στιγμή.

Η ντομάτα είναι ένας κοινός εισβολέας, όπως και τα μανιτάρια. Μερικοί προσθέτουν μια φέτα ζαμπόν ή γαλοπούλα, ενώ άλλοι το παραφουσκώνουν με αλίπαστα. Σκόρδο, μαϊντανός, λίγο τσίλι μπορούν κι αυτά να συνοδεύσουν τη λιχουδιά σας. 

Ωστόσο υπάρχει ένα υλικό που βρίσκεται σε κάθε ψυγείο (και δεν πάει ο νους σας) που μπορεί να απογειώσει το απλό τοστ. Και δεν μιλάμε για το βούτυρο.

Shutterstock
Shutterstock

Ναι, υπάρχει και κάτι άλλο στο ψυγείο σας, εκτός από το βούτυρο το οποίο είναι πολύ πιο αποτελεσματικό ως επίστρωση και αφόρητα νόστιμο για το τοστάκι με τυρί. 

Δίνει στο ψωμί μια χρυσαφένια κρούστα, καίγεται πιο αργά από το βούτυρο (ώστε να μπορέσει να λιώσει σωστά το τυρί), έχει απίθανη γεύση και, κυρίως, απλώνεται εύκολα ακόμα και στα πιο μαλακά ψωμάκια. 

Η μαγιονέζα.

Ό,τι ψωμάκι και να επιλέξετε, σίτου, σίκαλης, μπριος, όταν αυτό θα αρχίσει να ζεσταίνεται στην τοστιέρα, θα ξεκινήσει να σχηματίζεται μια τραγανή κρούστα γύρω του (η οποία πιστέψτε μας, αγγίζει την τελειότητα).

Η τελειότητα, λένε, είναι αδύνατο να βελτιωθεί. Αλλά αν μπορεί να το κάνει, είναι μαγεία!