Το Fatsio είναι από εκείνα τα εστιατόρια που η πορεία τους είναι απόλυτα συνδεδεμένη με την ιστορία της Αθήνας.
Η οικογένεια Φάτσιου, βέβαια, ξεκίνησε το 1948 τις επιχειρησιακές της δραστηριότητες στην Πόλη. Πρώτος ο Γεώργιος Φάτσιος άνοιξε ένα ουζερί που έγινε στέκι όλων των καλοφαγάδων. Στη συνέχεια ο γιος του, ο Κωνσταντίνος, αναλαμβάνει το κατάστημα και το μετατρέπει σε ένα από τα πιο πολυτελή εστιατόρια της Πόλης.
Η μεγάλη του επιτυχία σύντομα τον οδήγησε στο να ανοίξει ένα δεύτερο μαγαζί, στα Πριγκηπονήσια αυτή τη φορά. Το 1964 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα και άρχισε να συνεργάζεται με το παλιό εστιατόριο της οδού Πινδάρου «Γεροφοίνικας».
Μετά τη λύση της συνεργασίας αυτής, αποφασίζει να δημιουργήσει το δικό του εστιατόριο στο Παγκράτι το 1969. Σήμερα τη σκυτάλη έχει πάρει ο γιος του, ο Γιώργος, που μαγειρεύει ο ίδιος όλα τα φαγητά του μενού και η σύζυγός του η Λούλα που πάντα θα σας υποδεχτεί με το χαμόγελο.
Τίποτα, όμως, δεν έχει αλλάξει σε αυτό το μέρος, που έχει άρωμα παλιάς αστικής Αθήνας: αρτ-ντεκό διακόσμηση, παλιές φωτογραφίες στους τοίχους, ένα vintage ραδιόφωνο, μια βαριά βελούδινη κουρτίνα, τραπέζια στρωμένα με κολαριστά λευκά τραπεζομάντηλα κι ένα ατομικό πορτατίφ στο καθένα από αυτά, δημιουργούν την αίσθηση ότι βρίσκεστε στην τραπεζαρία μιας αγαπημένης σας θείας που ξέρει να μαγεύει τους καλεσμένους της με απίστευτες νοστιμιές.