Cho Cho San: Το «διαμάντι της Δροσιάς» δεν θα σε αφήσει να ξεχάσεις ούτε το φαγητό, ούτε το όνομά του | 0 bovary.gr
Cho Cho San: Το «διαμάντι της Δροσιάς» δεν θα σε αφήσει να ξεχάσεις ούτε το φαγητό, ούτε το όνομά του | 0 bovary.gr
ΚΥΡΙΑ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ

Cho Cho San: Το «διαμάντι της Δροσιάς» δεν θα σε αφήσει να ξεχάσεις ούτε το φαγητό, ούτε το όνομά του


Cho Cho San (Τσο Τσο Σαν) ή αλλιώς Μαντάμα Μπατερφλάι. Μια νεαρή γκέισα ζει έναν έρωτα με έναν Αμερικανό αξιωματικό, πιστεύοντας τις εφήμερες υποσχέσεις του. Ο αξιωματικός όμως την εγκαταλείπει και φεύγει για την Αμερική. Θα περάσουν 3 χρόνια μέχρι να επιστρέψει για να πάρει το παιδί που απέκτησε μαζί της. Η νεαρή γκέισα έχει μόνο μία επιλογή. Να κάνει χαρακίρι.

Η τραγική ιστορία την οποία έκανε διάσημη σε όλο τον πλανήτη μέσα από την όπερα ο Τζάκομο Πουτσίνι, ήταν η έμπνευση του νονού Αλέξη Κωστάλα, όταν η Αθανασία Τσουκνίδα, ιδιοκτήτρια του ομώνυμου fusion εστιατορίου στη Δροσιά, ζήτησε τη βοήθειά του για την εύρεση ονόματος. 
«Cho Cho San» της είπε ο Αλέξης Κωστάλας και μέχρι σήμερα, αυτές οι τρεις ασυνήθιστες λέξεις, εξακολουθούν να ηχούν σαν μουσική στα αυτιά μας. 

Ήταν μια ημέρα απεργιακής κινητοποίησης. Έμφραγμα στις κεντρικές αρτηρίες της πόλης. Το μετρό ασφυκτικά γεμάτο. Όταν επιτέλους καταφέραμε με τον Πάνο (σ.σ. ο φωτογράφος μας) να φύγουμε από το κέντρο με μοναδικό σκοπό να πάμε στο Cho Cho San, όλα άρχισαν να κυλούν πιο ομαλά. Μέσα από την Κηφισιά και μέχρι να φτάσουμε στην καρδιά της Δροσιάς, πέρασαν μόλις 10 λεπτά. Ένας πνεύμονας πρασίνου κι ένα πανέμορφο τοπίο, στολισμένο χριστουγεννιάτικα, μακριά από τον θόρυβο και τα μποτιλιαρίσματα.

Το Cho Cho San αποκλείεται να το χάσεις. Κι αν το χάσεις, μπορεί να ρωτήσεις όποιον θες για να σου πει πού βρίσκεται. Από εκεί έχει περάσει σχεδόν όλη η Δροσιά και τα βόρεια προάστια. Φτάνοντας απ’ έξω θα δεις έναν προσεγμένο χώρο που χρησιμοποιείται μόνο το καλοκαίρι. Οι δύο τζαμαρίες σου επιτρέπουν να χαζέψεις την εσωτερική ατμόσφαιρα. 

Φωτογραφία: BOVARY-Πάνος Μάλλιαρης
Φωτογραφία: BOVARY-Πάνος Μάλλιαρης

Μπαίνοντας μέσα, θα σε καλωσορίσει η Αθανασία. Με ένα εγκάρδιο, ζεστό χαμόγελο. Θα σε βάλει να καθίσεις και όσο εσύ θα χαζεύεις τη διακόσμηση η οποία είναι δικής της έμπνευσης, θα σου έρθει το Μενού (με νέες προσθήκες από τον Δεκέμβρη).

Φωτογραφία: BOVARY-Πάνος Μάλλιαρης
Φωτογραφία: BOVARY-Πάνος Μάλλιαρης

«Το Cho Cho San άνοιξε πριν από 2 χρόνια. Τον Δεκέμβρη του ‘15. O κόσμος εδώ αγαπά το fusion φαγητό» μου λέει η Αθανασία, ενώ παράλληλα μου σερβίρει ένα υπέροχο κόκκινο κρασί από τον Μαραθώνα. «Ο κόσμος το υποδέχτηκε με μεγάλη αγάπη. Στην αρχή και πριν ολοκληρωθεί, έμπαιναν μέσα από περιέργεια να δουν τι είναι. Αργότερα φαίνεται ότι τους άρεσε και το φαγητό γιατί δεν σταματούσε να έρχεται ο κόσμος. Τα νέα μαθαίνονταν από στόμα σε στόμα. Αυτή τη στιγμή υπάρχει delivery γιατί η περιοχή το χρειάζεται, ενώ παρέχουμε και υπηρεσίες μπουφέ για τα πάρτι στο σπίτι». Όσον αφορά τις πρώτες ύλες, η ιδιοκτήτρια του Cho Cho San, δεν το διαπραγματεύεται. «Πειραματιζόμαστε συνέχεια με νέα πιάτα, αλλά οι πρώτες ύλες παραμένουν οι καλύτερες»

Και είναι αλήθεια. Στο τραπέζι καταφθάνουν 2 από τα best seller του μαγαζιού. Το Cho Cho San roll με το μαύρο ρύζι, τη γαρίδα τεμπούρα και από πάνω τον καψαλισμένο σολωμό με το φύλλο κανταϊφιού και τα εκπληκτικά roll με όλα τα φρέσκα ψάρια του μαγαζιού, μέσα σε έναν κήπο βρώσιμων λουλουδιών. Δοκιμάζουμε κι από τα δύο πιάτα και οι ορμόνες της χαράς μας ξεκινούν ένα μικρό ανεπίσημο πάρτι.

Οι γεύσεις είναι εκπληκτικές, ενώ οι πρώτες ύλες, αδιαμφισβήτητα κορυφαίες. Μια μίξη Ασίας και Ευρώπης «Το original ασιατικά φαγητά, εμείς οι Έλληνες δεν μπορούμε να τα φάμε. Σκοπός μας λοιπόν ήταν να φτιάξουμε ένα μενού προσαρμοσμένο στα ελληνικά γούστα και τις ελληνικές γεύσεις. Έχω κατηγορηθεί ότι δεν είμαι original, αλλά ποτέ δεν ήθελα κάτι τέτοιο. Είμαστε Fusion, με απλές γεύσεις και πολύ καλές πρώτες ύλες». 

Φωτογραφία: BOVARY-Πάνος Μάλλιαρης
Φωτογραφία: BOVARY-Πάνος Μάλλιαρης

Ποιος βγάζει όμως αυτές τις υπέροχες γεύσεις; την ρωτάω την ώρα που στο τραπέζι έρχονται άλλα δύο πιάτα. Η καβουρόψυχα με λάδι τρούφας (ρίγη συγκίνησης) και το black japanese burger, ένα κατάμαυρο burger από μελάνι σουπιάς με ολόκληρο καβούρι και spicy mayo από wassabi. 

Φωτογραφία: BOVARY-Πάνος Μάλλιαρης
Φωτογραφία: BOVARY-Πάνος Μάλλιαρης

«Υπάρχει ολόκληρη ομάδα ανθρώπων που ασχολείται με το μενού. Πειραματιζόμαστε και δημιουργούμε νέες γεύσεις, αλλά κρατάμε και όλα τα πιάτα που είχαμε στην αρχή. Στο νέο μενού προστέθηκαν ακόμη 4 νέα είδη bao buns (ασιατικά ψωμάκια ατμού) και η ιαπωνική σούπα ράμεν. 

Φωτογραφία: BOVARY-Πάνος Μάλλιαρης
Φωτογραφία: BOVARY-Πάνος Μάλλιαρης

«Ταξιδεύω και γεύομαι» μου λέει η Αθανασία όταν τη ρωτάω πού σκέφτεται όλα αυτά τα νέα πιάτα. «Κάνω γαστροτουρισμό. Δεν βλέπω τα αξιοθέατα». 

Ο Πάνος έχει ολοκληρώσει τη φωτογράφιση, τα πιάτα έχουν αδειάσει και, αν και έχουμε πρόταση για τα δύο τοπ κοκτέιλ του Cho Cho San, «Μαντάμα Μπάτερφλάι» και «Γκέισα Spicy» με βάση το μάγκο και το passion fruit, τα αφήνουμε για την επόμενη φορά η οποία θα είναι πάρα πολύ σύντομα. 

Τιμή μενού με κρασί 20-25 ευρώ

Cho Cho San

Πεύκων 17, Δροσιά - 210 622 8484