The C Edition
The C Edition
THE C EDITION BODIES

Τα bodies της Xριστίνας Κατσαούνη εκτός από θηλυκά είναι και τόσο άνετα που ξεχνάς ότι τα φοράς


Κάνοντας μια βόλτα στα πιο «in» στέκια της Αθήνας ή απλά σκρολάρωντας στο Instagram feed σου θα έχεις παρατηρήσει πόσο μεγάλη τάση είναι τα bodies.

Όχι όμως οποιαδήποτε bodies. Τα κορμάκια που έχουν γίνει πραγματικά talk of the town τους τελευταίους μήνες και τα φορούν οι πιο εντυπωσιακές, δυναμικές γυναίκες που ξέρουν από στιλ και διάσημες Ελληνίδες celebrities είναι τα The C Edition.

Πίσω από το brand με τα μαύρα κορμάκια, σε αμέτρητα, διαφορετικά σχέδια -όλα τους ένα κι ένα- που ακολουθούν κάθε νέα τάση, είναι η Χριστίνα Κατσαούνη.

Η Χριστίνα μετά από αξιόλογες σπουδές και συνεργασίες στον χώρο των media αλλά και της μόδας, πήρε τελικά την απόφαση να κάνει κάτι δικό της, κάτι που εκφράζει την προσωπικότητα και την χωρίς υπερβολές υψηλή αισθητική της.

Έτσι πριν μερικούς μήνες δημιούργησε το δικό της label αποκλειστικά με bodies, τα οποία ανέκαθεν λάτρευε, επηρεασμένη όπως έχει δηλώσει, από την αγαπημένη της δεκαετία, τα 90s.

Xριστίνα Κατσαούνη/The C Edition
Xριστίνα Κατσαούνη/The C Edition

Τα φανταστικά και fashionable όσο τίποτα άλλο κορμάκια, είναι όλα χειροποίητα, κατασκευασμένα στην Ελλάδα και με σύνθεση από 94% βαμβάκι και 6% elastane.

Σε διαφορετικά στιλ, από δερμάτινα με αισθησιακά cut outs, διαφάνειες μέχρι και βελούδο, σίγουρα ανάμεσα τους θα βρεις το δικό σου αγαπημένο.

Όλα αυτά καθώς και οι ραφές που δεν διαγράφουν, τους χαρίζουν απίστευτη εφαρμογή, η οποία «καμουφλάρει» και την παραμικρή ατέλεια.

Το όνομα του brand εκτός από το αρχικό γράμμα του ονόματος της, εκφράζει πολλά περισσότερα.

Τις λέξεις Circle και Celebrate.

Είναι αφιερωμένο στις γυναίκες που σύμφωνα με την Χριστίνα αποτελούν έναν κύκλο. Αυτό τον κύκλο γυναικών έρχεται να γιορτάσει δίνοντας σε κάθε ξεχωριστό κορμάκι ένα γυναικείο όνομα (τα πρώτα σχέδια με ονόματα εκείνων που στήριξαν την ιδέα της) αλλά και μέσα από την πρωτότυπη συσκευασία που παραπέμπει σε σκυτάλη και σε εντάσσει στον κύκλο.

Εμείς μιλήσαμε μαζί της και την ρωτήσαμε για την έμπνευση πίσω από τα κορμάκια, αλλά και για το πώς βλέπει την μόδα σήμερα.

Το στιλ των γυναικών σήμερα έχει χάσει την θηλυκότητα του σε σχέση με παλιότερες δεκαετίες; Υπάρχουν γυναίκες με πηγαία κομψότητα και αληθινό στιλ σήμερα;

Έχει απλοποιηθεί το στιλ και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό και δεν σου κρύβω πως μου αρέσει. Παγκοσμίως βρισκόμαστε σε οικονομική ύφεση και η εποχή επιβάλει την “λιτότητα” αν το θέλεις, όχι μόνο στον τρόπο ζωής αλλά και στον τρόπο που ντυνόμαστε και φερόμαστε στην καθημερινότητά μας. Μου φαίνεται σχεδόν θλιβερό όταν τύχει να συναναστραφώ με ανθρώπους που διατηρούν παρόμοιο μοτίβο ζωής με εκείνο που έχουμε προσπεράσει εδώ και πολύ καιρό. Τώρα όσον αφορά την κομψότητα, πιστεύω πως δεν έχει να κάνει με το τι φοράς αλλά με το φέρεσθαι. Και ναι υπάρχουν πολλές κομψές γυναίκες εκεί έξω!

Tι θα συμβούλευες τις νέες κοπέλες, αυτές που ακόμα πάνε σχολείο και τώρα διαμορφώνουν το στυλ και την προσωπικότητα τους;

Θα μπορούσα να πω τόσα πολλά, αλλά πιστεύω πως η ηλικία αυτή εκτός ότι σε κάνει να νιώθεις παντοδύναμος είναι και η περίοδος που επιτρέπει τα στυλιστικά πειράματα άρα και τα λάθη. Όλα δικαιολόγούνται μέχρι τα 23. Η αδερφή μου είναι 16 και αυτά που με νοιάζουν για εκείνη είναι πολύ πιο ουσιαστικά από το αν θα βάψει τα μαλλιά της. Άλλωστε, η συνειδητοποίηση της μοναδικότητάς μας, έρχεται μετά από καιρό και μόλις την καταλάβεις, αγαπάς και το φυσικό χρώμα στα μαλλιά σού και τις ατέλειες στο σώμα σου, γιατί όλα αυτά, τέλεια ή μη, σε κάνουν αυτό που είσαι.

Ποια είναι η γνώμη σου για τα σημερινά πρότυπα του στιλ, όπως π.χ. οι Kardashians; Σου αρέσουν; Πιστεύεις πως έχουν κάτι σημαντικό να προσφέρουν σε βάθος χρόνου στο στιλ αυτής της γενιάς ή είναι ένα εντελώς περαστικό φαινόμενο;

Όπως κάθε εποχή έτσι και τώρα έχει τα δικά της πρότυπα ομορφιάς, στiλ αλλά και τα δικά της sex symbols. Δεν νομίζω πως πρέπει να μας απασχολεί τόσο η διαχρονικότητα των σημερινών συμβόλων ομορφιάς και στυλ όσο το τι σημαίνει κοινωνικά που αυτές οι συγκεκριμένες περσόνες βρίσκονται στην επικαιρότητα. Είμαι μία σύγχρονη γυναίκα που ζω στο σήμερα οπότε θα ήταν σοβαροφανές από μέρους μου - κι έχω μάθει στη ζωή μου να ξεχωρίζω τη σοβαρότητα από τη σοβαροφάνεια- να σου κρύψω πως φυσικά και παρακολουθώ την Kim Kardashian αλλά και όλη την οικογένεια της σχεδόν στενά. Αγαπώ την pop culture πολύ και πιστεύω πως ήταν εξίσου ρευστή η ακεραιότητα και παλαιότερων συμβόλων του στιλ απλά δεν είχαμε τόση πρόσβαση σε πληροφορίες για εκείνους όπως έχουμε σήμερα που ζούμε στην εποχή της αμεσότητας.

Έχεις δηλώσει πως οι γυναίκες είμαστε ένας κύκλος. Oι γυναίκες από τη φύση τους είναι πολύ ανταγωνιστικές, συνεπώς τι θέση έχει ο ανταγωνισμός σε αυτόν τον κύκλο;

Δεν πιστεύω πως οι γυναίκες είμαστε ανταγωνιστικές από την φύση μας, η κοινωνία και το πως έχουμε μεγαλώσει μας το έχει φορέσει αυτό κι αν κάτι γνωρίζω καλά πλέον είναι πως όταν οι γυναίκες είμαστε ενωμένες τότε μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα. Ίσως παίζει ρόλο και πως δεν υπήρξα ποτέ ανταγωνιστική σε κανέναν τομέα της ζωής μου οπότε δεν φερώ άποψη. Είμαι ο άνθρωπος που “I mind my own business”, με νοιάζει τι κάνω εγώ και πως θα γίνομαι εγώ ολοένα και καλύτερη. Όχι υπεροπτικά αλλά γιατί θέλω να εξελίσσομαι, να μαθαίνω να βελτιώνομαι και όταν σπαταλάς χρόνο σε εγκλωβισμένα συναισθήματα όπως είναι ο ανταγωνισμός ή το να ασχολείσαι με το τι κάνει ή έχει ο άλλος, τότε αποσπάσαι από τον στόχο σου και μένεις στάσιμος. Δεν τα ξέρω όλα, δεν είμαι τέλεια και κάθε άνθρωπος έρχεται με την δική του ιστορία και μπορείς να μάθεις τόσα πολλά αν προσέξεις έστω και λίγα από αυτά που θα σου πει.

Αγαπώ τους ανθρώπους και μου αρέσει το μοίρασμα εμπειριών μαζί τους, πόσο μάλλον με τις γυναίκες που όλες μοιραζόμαστε παρόμοια όνειρα, φοβίες και επιθυμίες. Δεν υπάρχει τίποτα πιο σπουδαίο από το να βλέπεις στα μάτια μιας γυναίκας την παραδοχή ή την υποστήριξη. Αν οι γυναίκες συνειδητοποιήσουμε πόσο όμοιες είμαστε και σεβόμασταν η μία την διαφορετικότητα της άλλης αλλά και τις επιλογές που έχει κάνει η καθεμία από εμάς για τη ζωή της τότε δεν θα σπαταλούσαμε ούτε λεπτό σε ανούσιους ανταγωνισμούς. Ότι προσεγγίσεις με αγάπη, αγάπη θα σου δώσει, άλλωστε δεν έχω χρόνο για οποιαδήποτε μορφή ίντριγκας σε ανθρώπινο επίπεδο. Ίσως και για αυτό δεν έχω κιόλας ίντριγκες στη ζωή μου.

Έφυγες από μικρή για σπουδές στο εξωτερικό και δούλεψες για κάποια χρόνια εκεί, στην συνέχεια όμως πέτυχες το όνειρο σου και εδώ. Θεωρείς πως οι νέοι και νέες στην Ελλάδα μπορούν να εξελιχθούν παραμένοντας εδώ ή είναι μάταιο;

Φυσικά και μπορούν αρκεί να το θέλουν. Δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν το θέλω τόσο. Μου το έλεγε η μαμά μου όταν ήμουν μικρή όταν της έλεγα πως δεν μπορώ να κάνω κάτι και τότε θύμωνα αλλά τελικά ισχύει. Φυσικά και γίνεται και πλέον οι πληροφορίες που έχουν οι νεότεροι είναι πολύ περισσότερες από αυτές που είχαμε εμείς όταν ξεκινούσαμε σπουδές. Ενώ το πρώτο και το βασικότερο όλων στον χώρο των media είναι η εμπειρία. Οπότε αν έπρεπε να συμβουλεύσω κάποιον να ξεκινήσει από κάπου θα ήταν να βρει ένα μέσο και να κάνει πρακτική άσκηση. Να πειραματιστεί στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο, στα περιοδικά, στα sites να δει τι είναι αυτό που τον ελκύει και τον εξιτάρει περισσότερο στον χώρο αυτό.

Υπάρχουν πάρα πολλά κορίτσια που έχουν πάθος με την μόδα στην χώρα μας. Tι είναι αυτό που πιστεύεις θα τις βοηθήσει ενδεχομένως να εξασφαλίσουν μια θέση και καλή πορεία στο χώρο αυτό;

Οι γνώσεις, το ταλέντο, η αγάπη τους σε αυτό, γιατί όταν αγαπάς κάτι είσαι διατεθειμένος να κάνεις και θυσίες και ο χώρος αυτός απαιτεί πολλές. Η ευελιξία, αλλά και ο χαρακτήρας.

Όπως είπα και νωρίτερα αυτό που πρέπει κανείς να εστιάσει είναι να φτιάξει το βιογραφικό του, να το γεμίσει με τόσες εμπειρίες που δύσκολα κανείς θα του έλεγε όχι σε ένα ραντεβού για δουλειά. Αυτό δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, όποιος θέλει μία πορεία πρέπει να ξεκινήσει από κάπου, αν ξεκινήσεις και είσαι καλός τότε όλα τα άλλα θα έρθουν μόνα τους.

The C Edition
The C Edition

Πόσα είναι σήμερα τα The C Edition bodies;

Αυτή τη στιγμή που σου γράφω είναι 40! Και δεν το πιστεύω ούτε κι εγώ που το λέω, να φανταστείς είχα βάλει ένα μικρό pause γιατί έχω τον ασταμάτητο στο κομμάτι ιδέες για bodysuits. Ανυπομονώ να είναι ατελείωτα τα σχέδια που θα έχω στο brand όπως επιθυμία μου είναι να μην υπάρχει γυναίκα που να μην έχει από ένα στην γκαρνταρόμπα της.

Τα κορμάκια The C Edition έχουν ήδη αγαπηθεί από τις Ελληνίδες. Τι είναι αυτό που αποπνέει μια γυναίκα φορώντας τα και τα κάνει ξεχωριστά;

Όποια επιλέγει bodies The C Edition θέλω να αναδεικνύει τον καλύτερό της εαυτό, να νιώθει σίγουρη για αυτό που είναι και να αποπνέει αυτοπεποίθηση. Μία γυναίκα με αυτοπεποίθηση είναι ακαταμάχητη και αυτός είναι ο πρότερος στόχος μου. Τα κορμάκια The C Edition είναι φτιαγμένα από γυναίκα για γυναίκα και είναι τέτοια η ύφανσή τους που κολακεύουν κάθε σώμα, κρύβουν με μαεστρία ατέλειες και αρέσουν πολύ στα αγόρια οπότε μία γυναίκα με αυτοπεποίθηση μαζί με ένα body είναι ακαταμάχητος συνδυασμός και τα κορίτσια μου θέλω να είναι ακαταμάχητα!

Γιατί επέλεξες όλα τα κορμάκια να έχουν μαύρο χρώμα; Tι συμβολίζει για σένα το μαύρο και γιατί το επιλέγουν σταθερά οι Ελληνίδες για τις περισσότερες εμφανίσεις τους;

Το μαύρο είναι διαχρονικό, είναι κλασικό και μπορεί να φορεθεί όλες τις ώρες και εποχές. Η ύφανση και το ύφος ενός ρούχου το καθιστά πρωινό, βραδινό, καλό, καθημερινό κλπ . Το μαύρο θέλω να το δει όποια επιλέξει body The C Edition ως καμβά και επάνω σε αυτό να χτίσει ένα σύνολο που θα αναδείξει το δικό της προσωπικό στυλ.

Όλα τα bodies μπορείς να τα βρεις στο thecedition.com

Στο Facebook:The C Edition

Στο Instagram: thecedition_official

The C Edition
The C Edition