GETTY
GETTY
13|02|2018 14:33
SHARE
ΕΞΑΓΟΡΑ LANVIN

Η κινέζικη Fosun εξαγόρασε τον παλαιότερο οίκο μόδας στον κόσμο, τον Lanvin  


Οι Κινέζοι που ενδιαφέρονται για την Εθνική Ασφαλιστική και βρίσκονται ήδη στο Ελληνικό και στη Folli Follie επενδύουν τώρα και στην ευρωπαϊκή μόδα, κάνοντας δικό τους τον γαλλικό οίκο.

Η Fosun, o μεγαλύτερος ιδιωτικός όμιλος στην Κίνα, προχώρησε στην εξαγορά του παλιότερου οίκου μόδας στον κόσμο, της γαλλικής Lanvin, κερδίζοντας στα σημεία την ανταγωνίστρια εταιρεία Mayhoola For Investments, το fund που υποστηρίζεται από την βασιλική οικογένεια του Κατάρ και έχει στην κατοχή του τους οίκους Valentino και Balmain.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, η Fosun θα δώσει άμεσα περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ για την ανόρθωση του brand που ιδρύθηκε το 1885. Ο κορυφαίος ευρωπαϊκός οίκος είναι ταυτισμένος με την γαλλική φινέτσα και παγκόσμια μόδα.

Tο κλασικό ύφος με πάντα κομψό χαρακτήρα και ύψιστης ποιότητας υφάσματα του γνωστού οίκου είναι αδιαμφισβήτητα μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια και την μεγάλη ιστορία.

Τα ρούχα σε κάθε κολεξιόν αποπνέουν πολυτέλεια.

Το γαλλικό «διαμάντι» της μόδας πέρασε σε άλλα χέρια. Τα τελευταία χρόνια, μετά και από την ξαφνική αναχώρηση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή, Alber Elbaz, τον Οκτώβριο του 2015, αλλά βρέθηκε να έχει καθοδική πορεία.

GETTY
GETTY

Η Lanvin έρχεται να προστεθεί σε σειρά επενδυτικών κινήσεων που έχουν υλοποιήσει οι Κινέζοι στον χώρο της μόδας, αφού έχουν ήδη στην κατοχή τους το ιταλικό brand ανδρικών ρούχων Caruso, αμερικανικά πλεκτά St. John, ενώ στο στόχαστρο τους βρίσκεται επίσης το ιταλικό brand εσωρούχων La Perla.

Στην Ελλάδα οι Κινέζοι, που φέρεται να ενδιαφέρονται εκ νέου για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής, έχουν μερίδιο 14% στα Folli Follie, είναι ιδιοκτήτες των Club Med, ενώ συμμετέχουν στην κοινοπραξία της Lamda για το Ελληνικό.

Ελπίζουμε οι αλλαγές που θα γίνουν να είναι για καλό κα ιο οίκος να συνεχίσει να δημιουργεί και να προσφέρει με τον ίδιο τρόπο στην μόδα.