GETTY
GETTY
MATRIX ΓΥΑΛΙΑ

Ξεχάστε όσα ξέρατε για τα γυαλιά ηλίου -Ήρθαν τα Μatrix με το extreme στιλ και μάλλον θα μείνουν


Μπορεί από την δεκαετία του '90 να έχουν περάσει αρκετά χρόνια αλλά αυτό δεν σημαίνει πως μπορεί να πάψει να είναι η αγαπημένη μας πηγή έμπνευσης.

Κάτι είχαμε καταλάβει. Όμως η Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης και το στιλ των δρόμων εκεί, ήρθαν να το επιβεβαιώσουν. Μια ακόμα 90s τάση έχει επιστρέψει και δεν γίνεται παρά να την προσέξεις.

Πρόκειται για ένα trend που διχάζει με την προχωρημένη και φουτουριστική αισθητική του και δεν είναι άλλο από τα Matrix γυαλιά ηλίου.

Τα γυαλιά με το ανατρεπτικό σχήμα και γραμμή κυκλοφορούν σε πολλά διαφορετικά σχέδια και ήδη έχουν φορεθεί με πάθος από τις fashionistas ακόμα και τις ημέρες χωρίς ήλιο.

Το Matrix ήταν εκείνο που ενέπνευσε και τον οίκο Alexander Wang για τα γυαλιά που φορούσαν τα μοντέλα στο show του.

@kendalljenner
@kendalljenner

Οι masters του στιλ όπως είναι η Bella Hadid και Kendall Jenner παραδίδουν μαθήματα για το πώς να τα φορέσεις. Θα απογειώσουν το πιο απλό σύνολο με τζιν και T-shirt ενώ με ένα puffer jacket το αποτέλεσμα θα είναι ότι πιο σύγχρονο.

Like it or not, τα Μatrix γυαλιά είναι πανέμορφα σε ένα παράλληλο σύμπαν που ονομάζεται μόδα.

Όποια κι αν είναι η γνώμη σας, ένα πράγμα είναι σίγουρο – ξεχάστε τους μεγάλους σκελετούς γυαλιών και καλωσορίστε τους μικρούς τετράγωνους ορθογώνιους ή ακόμα και με πολύ έντονες γωνίες φακούς.

Φαίνεται ότι το 2018 ισχύει το «όσο μικρότερο τόσο το καλύτερο».