Lancome
Lancome
28|02|2018 16:19
SHARE
WRITE HER FUTURE

Write Her Future -Η εκστρατεία της Lancome ενάντια στον αναλφαβητισμό των γυναικών


“Σήμερα, 76 εκατομμύρια νεαρές γυναίκες στερούνται βασικών δεξιοτήτων ανάγνωσης και γραφής.

Το μειονέκτημα αυτό, που συχνά παραμένει κρυφό, φέρνει τις γυναίκες αντιμέτωπες με τον αποκλεισμό με σοβαρές συνέπειες για τις ίδιες, τις οικογένειες και τα κοντινά τους πρόσωπα .Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Lancôme έχει δεσμευτεί να καταπολεμήσει τον αναλφαβητισμό

των νεαρών γυναικών και να φέρει στο φως την αόρατη αυτή πραγματικότητα. Μια δέσμευση αυτονόητη για τη Lancôme, αποστολή της οποίας υπήρξε ανέκαθεν να στηρίξει τις γυναίκες στην προσπάθειά τους να επιτύχουν την αυτο-εκπλήρωση και να εκφράσουν όλα όσα τις κάνουν μοναδικές.

Το Write Her Future, το πρώτο παγκόσμιο φιλανθρωπικό πρόγραμμα της Lancôme, είναι μια κοινωνική και μακροπρόθεσμη δέσμευση που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση, στην υλοποίηση απτών δράσεων και στη δημιουργία ενός κινήματος υπέρ των γυναικών.

Είμαι εξαιρετικά ευτυχής που, εκ μέρους της Lancôme, γίνομαι φορέας της υπέροχης αυτής δέσμευσης, καθώς τα βιώματά μου, τόσο σε προσωπικό όσο και σε οικογενειακό επίπεδο, μου έχουν αποδείξει ότι η μόρφωση είναι ο πιο πολύτιμος θησαυρός. Ένας θησαυρός που μας δείχνει τον δρόμο για να προχωρήσουμε στη ζωή και μας δίνει το κλειδί για την την ευτυχία.”

Françoise Lehmann, Lancôme International President

Η Lancôme έχει δεσμευτεί, στο πλευρό της CARE , να καταπολεμήσει τον αναλφαβητισμό και να φέρει στο φως αυτό το σχετικά άγνωστο αλλά παγκόσμιο φαινόμενο, που επηρεάζει τόσο τις ανεπτυγμένες όσο και τις αναπτυσσόμενες χώρες.

Και, παρ' όλα αυτά, στοιχεία δείχνουν ότι η γνώση ανάγνωσης και γραφής όχι μόνο αυξάνει την αυτοπεποίθηση και τις προοπτικές σταδιοδρομίας, αλλά επίσης επιτρέπει στους ανθρώπους να ζουν περισσότερο και υγιέστερα.

Ενώ η μόρφωση των κοριτσιών έχει καταστεί θεμέλιος πυλώνας πολλών αναπτυξιακών προγραμμάτων, συχνά ξεχνάμε τα 76 εκατομμύρια νεαρών αναλφάβητων γυναικών. Εγκαταλείπουν το σχολείο κατά την εφηβεία και, ξαφνικά, μένουν

στο περιθώριο, οδηγούμενες, ως ενήλικες, προς έναν τρόπο ζωής με νέες ευθύνες, με κάποιες εξ αυτών να γίνονται σύζυγοι και μητέρες αρκετά νωρίς. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, η εκμάθηση ανάγνωσης και γραφής παύει πια να αποτελεί προτεραιότητα για εκείνες. Από τη στιγμή που θα εγκαταλείψουν το σχολείο, πώς να μπορέσουν να επιστρέψουν στη βασική εκπαίδευση;

Όμως, είναι το μέλλον τους αυτό που διακυβεύεται: αν αυτές οι νεαρές γυναίκες μάθουν ανάγνωση και γραφή, θα μπορέσουν να αναπτύξουν τα ταλέντα και τις δεξιότητές τους, να αποκτήσουν ή να ενισχύσουν την οικονομική ανεξαρτησία τους, να αποκτήσουν πρόσβαση σε περισσότερες πληροφορίες -ιδίως σε ό,τι αφορά τη φροντίδα της οικογένειας και των παιδιών τους (μελέτες δείχνουν ότι τα παιδιά εγγράμματων μητέρων έχουν 50% περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσουν μετά την ηλικία των 5**)-, να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, και να συμμετάσχουν στη λήψη αποφάσεων εντός της κοινότητάς τους.

Lancome
Lancome

Γιατί, εδώ και 80 χρόνια, η Lancôme ενσαρκώνει ένα όραμα αισιοδοξίας εμπνευσμένο από την ίδια τη ζωή, ωδή σε μια συγκεκριμένη ιδέα της θηλυκότητας. Γιατί η ομορφιά ξεκινά από την ευτυχία. Γιατί η ευτυχία δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς την ελευθερία έκφρασης. Γιατί η προσωπική έκφραση και η αυτό- εκπλήρωση δεν συνάδουν με τον αναλφαβητισμό... η Lancôme έχει δεσμευτεί στην καταπολέμηση αυτού του σχετικά άγνωστου, ακόμα, δυσμενούς φαινομένου που πλήττει εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

Εδώ, αλλού, παντού· στο διαδίκτυο και στην πραγματική ζωή, ένα χέρι απλωμένο από τα βάθη της καρδιάς: γράψτε το όνομά σας, για να μπορέσει εκείνη να γράψει τη δική της ιστορία. Γνωρίζοντας ανάγνωση και γραφή, έχετε τη δυνατότητα να εκφραστείτε, να επιλέξετε το μονοπάτι της ζωής σας, να διαμορφώσετε το μέλλον σας, και να επηρεάσετε το μέλλον άλλων ανθρώπων. Όλα αυτά σας φαίνονται δεδομένα; Κι όμως. Για πολλές γυναίκες σε όλον τον κόσμο, δεν είναι. Γι' αυτό, η Lancôme έχει δεσμευτεί να ενισχύσει την ευαισθητοποίηση του κόσμου στο ζήτημα αυτό: το Write Her Future δεν είναι απλώς ένα φιλανθρωπικό πρόγραμμα. Πέραν της πρακτικής πτυχής του που αφορά στον αλφαβητισμό, στοχεύει στην αφύπνιση των ανθρώπων αναφορικά με το παγκόσμιο αυτό φαινόμενο που παραμένει, σε μεγάλο βαθμό, άγνωστο. Διεκδικεί το δικαίωμα κάθε γυναίκας στη μόρφωση, το δικαίωμα κάθε γυναίκας να γίνει η καλύτερη εκδοχή του εαυτού της.

Οι πρέσβειρες (Julia Roberts, Kate Winslet, Penélope Cruz, Lupita Nyong’o, Lily Collins, Isabella Rossellini και Taylor Hill), οι ειδικοί (Lisa Eldridge), και οι φίλοι της Lancôme (Mert Alas & Marcus Piggott, Alexi Lubomirski, κ.α.), καθώς και οι εργαζόμενοι της μάρκας, είναι τα πρώτα μέλη μιας κοινότητας που δημιουργήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι μόνο.

Ξεκινήστε με ένα ηχηρό μήνυμα: υπογράψτε, όχι μόνο για να δείξετε τη στήριξή σας, αλλά και για να προωθήσετε τον αγώνα αυτόν. Γιατί μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα.

Από την ίδρυσή της, το 1945, η CARE έχει καταστεί ένα από τα μεγαλύτερα παγκόσμια, μη πολιτικά, μη θρησκευτικά ανθρωπιστικά δίκτυα. Στόχοι της η καταπολέμηση της εσχάτης ένδειας, η προστασία της αξιοπρέπειας των ευάλωτων ανθρώπων και η πρόσβαση στα βασικά δικαιώματα, η προώθηση της κοινωνικής, οικονομικής και περιβαλλοντικής δικαιοσύνης... Και, φυσικά, στον πυρήνα της δράσης της τοποθετούνται τα κορίτσια και οι γυναίκες, καθώς, όχι μόνο είναι τα κύρια θύματα της ανισότητας, αλλά επίσης αποτελούν βασικό παράγοντα της αειφόρου, χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης, για όλους και από όλους.

Η Lancôme δεσμεύεται στο πλευρό της CARE: μέσα σε 5 χρόνια, έχουν χορηγηθεί 2 εκ. ευρώ. Από το 2017, υλοποιείται ένα πρώτο πρόγραμμα αλφαβητισμού στο Μαρόκο, ακολουθούμενο από άλλα δύο προγράμματα που θα ξεκινήσουν φέτος στη Γουατεμάλα και την Ταϊλάνδη. Στο Μαρόκο, η φτώχεια και ο αναλφαβητισμός πλήττουν μια σημαντική μερίδα του πληθυσμού. Οι γονείς δεν έχουν τα μέσα να συνεισφέρουν στη μόρφωση των παιδιών τους, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα τα υψηλά ποσοστά εγκατάλειψης του σχολείου για τα πιο ευάλωτα παιδιά. Η πρόσβαση των μητέρων στην εκπαίδευση θα τις βοηθήσει να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους και να συμμετέχουν στη σχολική εκπαίδευση των παιδιών τους, προάγοντας παράλληλα τις αρχές της ισότητας και της μη χρήσης βίας.

Από πρακτικής απόψεως, η CARE έχει θέσει σε εφαρμογή προγράμματα προσχολικής και σχολικής εκπαίδευσης στην περιοχή του Marrakesh-Safi και της Καζαμπλάνκα. 6.850 παιδιά και 2.280 γονείς επωφελούνται, ήδη, άμεσα από τα

προγράμματα αυτά. Σήμερα, χάρη στο πρόγραμμα Write Her Future, ακόμα 1.100 γυναίκες και 780 γονείς θα είναι σε θέση...

Στη Γουατεμάλα, χώρα στην οποία η CARE δραστηριοποιείται εδώ και πάνω από 30 χρόνια, η ανισότητα, ο αποκλεισμός και οι διακρίσεις παραμένουν σύνηθες φαινόμενο. Οι νεαρές γυναίκες των αυτοχθόνων κοινοτήτων (που αντιπροσωπεύουν πάνω από το ήμισυ του πληθυσμού) έχουν ελάχιστες ευκαιρίες να λάβουν επίσημη εκπαίδευση. Ως εκ τούτου, το πρόγραμμα αλφαβητισμού και λειτουργικού αλφαβητισμού απευθύνεται σε εκείνες κυρίως.

Από πρακτικής απόψεως, το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στις περιοχές El Quiché, Totonicapán, Sololá και Chimaltenango. Θα επωφεληθούν άμεσα 3.000 νεαρές αυτόχθονες γυναίκες που, ως τώρα, αποκλείονταν από το εκπαιδευτικό σύστημα, καθώς και 2.000 ακόμα γυναίκες άνω των 25 ετών που δεν είχαν πρόσβαση στην εκπαίδευση και είναι, ως επί το πλείστον, αναλφάβητες.

Το εγχείρημα του Write Her Future δεν προορίζεται μόνο για τις αναπτυσσόμενες χώρες. Πέραν της συνεργασίας της με την CARE, η Lancôme επεκτείνει τη δέσμευσή της, για να στηρίξει τις νεαρές γυναίκες που επηρεάζονται από τον αναλφαβητισμό σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Έτσι, κάθε χρόνο, από την εκστρατεία θα επωφελούνται ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι, μέσω σχεδίων και προγραμμάτων που υλοποιούνται σε πολυάριθμες χώρες, σε συνεργασία με τοπικούς εταίρους. Στο πλαίσιο αυτό, το Write Her Future αποσκοπεί στην άμεση ή έμμεση στήριξη περίπου 40.000 ανθρώπων.

Έχοντας ιδρυθεί το 1935 από τον οραματιστή και πρωτοπόρο Armand Petitjean, η Lancôme υιοθέτησε, ευθύς αμέσως, τις δύο συνιστώσες μιας μοντέρνας μάρκας ομορφιάς: την αρμονική ισορροπία ανάμεσα στο άρωμα, την περιποίηση και το μακιγιάζ, αλλά και την ανταπόκριση στις ανάγκες μιας διεθνούς πελατείας.

Σήμερα, η μάρκα έχει παρουσία σε 130 χώρες, με 20.000 συμβούλους ομορφιάς σε ισάριθμα σημεία πώλησης να μεταφέρουν το μήνυμα της γαλλικής αριστείας, συνδυάζοντας τις εξαίρετες υπηρεσίες με τα εμβληματικά προϊόντα (La Vie est Belle, Trésor, Advanced Génifique, Absolue, L’Absolu Rouge, Hypnôse, Teint Idole Ultra Wear, κλπ.). Η Lancôme επιβεβαιώνει ότι Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΤΟΜΗ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΟΗΤΕΙΑΣ.

Mάθε περισσότερα στο writeherfuture.com