Splash News
Splash News
GLITTER TREND

Εβδομάδα Μόδας -Το glitter κυριάρχησε στα catwalks


Το glitter στο μακιγιάζ δεν είναι κάτι καινούργιo.

Το έχουμε δει μέσα σε προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά όλες μας στο μακιγιάζ μας όπως σκιές και highlighter. Tις τελευταίες σεζόν το glitter έβαψε μεγαλύτερες επιφάνειες και έδωσε τo sparkling εφέ του στα νύχια, βλέφαρα, χείλη ακόμα και τα μαλλιά που λιγότερο ή περισσότερο στολίστηκαν με πολύχρωμη και girly χρυσόσκονη.

Φέτος οι σχεδιαστές το πήγαν ένα βήμα πιο πέρα και στον fashion month με τις συλλογές για το φθινόπωρο/χειμώνα του 2018 έγιναν πιο τολμηροί με το glitter.

Όλα ξεκίνησαν στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης, με πιο διακριτικές και διστακτικές λάμψεις στο μακιγιάζ των ματιών από τον make up artist Tom Pecheux στο show του Oscar de la Renta.

Αυτό που ακολούθησε στην συνέχεια όμως ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό, ήταν μαγικό.

To glitter δεν μένει πλέον συγκεντρωμένο σε μία μόνο περιοχή του προσώπου.

Οι καλλιτέχνες του make up το απελευθέρωσαν και το σκόρπισαν σε όλο το πρόσωπο των μοντέλων χωρίς να να δίνουν κάπου ιδιαίτερη προσοχή ή να αναζητούν την τελειότητα.

Στο Preen show στο Λονδίνο, η make up artist Val Garland κάλυψε τα μέτωπα των μοντέλων με χρυσό glitter, δημιουργώντας ένα αστραφτερό πέπλο.

@preenbythorntonbregazzi
@preenbythorntonbregazzi

Και πάλι όμως η λάμψη δεν ήταν αρκετή για το απόκοσμο, ονειρικό λουκ για τον οίκο Giambattista Valli, που προχώρησε σε ένα ακόμα πιο extreme πρόσωπο, απόλυτα καλυμμένο με ροζ-μοβ γκλίτερ . Το αποτέλεσμα θύμιζε μάσκα πάνω στο runways.

Και ενώ ορισμένα από τα μοντέλα της επίδειξης έμοιαζαν με ξωτικά -τα υπόλοιπα φορούσαν ελαφρύ μακιγιάζ.

Τέλος και ο Antonio Marras στο Μιλάνο, δημιούργησε επίσης ένα ανάλογο λουκ παρόλο που η εκδοχή του ήταν αξιοσημείωτα λεπτότερη από της Garland.

 

 

Σίγουρα δεν μπορούμε να το υιοθετήσουμε στην extreme εκδοχή του στην καθημερινότητα μας, όμως το γκλίτερ είναι ένα στοιχείο που μας αρέσει πολύ σε μικρές μικρές δόσεις για να λάμπουμε τόσο-όσο. Και ναι το καταλάβαμε πως είναι μια μεγάλη beauty τάση και αυτή τη σεζόν.

Δεν πρόκειται για ένα trend που βρίσκει σίγουρη εφαρμογή, όμως οι εικόνες είναι μοναδικές και η φαντασία των καλλιτεχνών ανεξάντλητη. Το glitter έγραψε την δική του ιστορία στην ομορφιά και τη μόδα και δεν μπορεί παρά να εισβάλλει στο νεσεσέρ μας.