Zimmermann
Zimmermann
WEDDING GUEST

Τι να φορέσεις σε έναν γάμο -Όλα τα dos & don’ts που πρέπει να ακολουθήσεις για να είσαι κομψή


Μια πρόσκληση σε γάμο είναι κάτι που συχνά μάς αγχώνει. 

Όταν πρόκειται να καταλήξουμε στο τι θα φορέσουμε, οφείλουμε να μην περάσουμε την λεπτή γραμμή ανάμεσα στο επίσημο και υπερβολικά glam.

Θέλουμε να είμαστε εντυπωσιακές και chic, όμως, είναι αρκετά tricky να βρούμε το κατάλληλο outfit.

Θέλουμε η εμφάνισή μας να μείνει αξέχαστη για τους σωστούς λόγους.

Για όλα αυτά, υπάρχουν μερικοί κανόνες που θα σε βοηθήσουν να σχεδιάσεις την τέλεια εμφάνιση και το δικό σου λουκ να ξεχωρίσει για την κομψότητα και πρωτοτυπία του, χωρίς να είναι κιτς και υπερβολικό.

Τα πιο έξυπνα τιπς για να είσαι η πιο λαμπερή και stylish wedding guest, είτε ο γάμος γίνεται στην πόλη ή το νησί.

To φόρεμα είναι πάντα μια καλή επιλογή

Αν το να συνδυάσετε το παντελόνι και το σακάκι σάς φαίνεται δύσκολο ή απλά βαρετό, τότε η απάντηση είναι το φόρεμα. Μάξι και αέρινο, μίντι σε γραμμή Α ή ίσιο και ελαφρώς μίνι, έχετε πολλές θηλυκές επιλογές.

SOS: Αποφύγετε τα πολύ μεγάλα ή έντονα prints ή τα γεωμετρικά σχέδια.

 

 

Αποφύγετε το κοντό τελείωμα στο φόρεμα

Το λίγο πιο μακρύ φόρεμα με ελαστική γραμμή ή ασύμμετρο κόψιμο είναι όσο σέξι πρέπει, αποκαλύπτει τα πόδια με την κίνηση και χαρίζει extreme θηλυκότητα. Πείτε ναι σε ένα φόρεμα με σκίσιμο, είναι τεράστια τάση.

Δοκιμάστε την δαντέλα με χρώμα

Λευκή και ιβουάρ δαντέλα είναι καλό να αποφεύγονται αφού ανήκουν στην νύφη. Μπορείτε, όμως, να φορέσετε δαντέλα με χρώμα και να είστε απόλυτα feminine και κομψές.

 

 

Είναι οκ να φορέσετε μαύρο

Στον σύγχρονο κόσμο το μαύρο, αποτινάσσει την πλευρά που το θέλει να εκφράζει θλίψη. Θεωρείται το πιο elegant, επίσημο και διαχρονικό χρώμα και είναι απόλυτα αποδεκτό και κατάλληλο για formal περιστάσεις, όπως ένας γάμος ή βάπτιση.

 

 

Επιλέξτε ένα μικρό τσαντάκι για τα απαραίτητα

Οι μεγάλες τσάντες tote και δύσκαμπτες τσάντες ώμου δεν ταιριάζουν καθόλου σε έναν γάμο. Προτιμήστε ένα μικρό και σικάτο clutch ή μια μικροσκοπική handbag.

 

 

Φορέστε άνετα τακούνια

Προτιμήστε τακούνια πάνω στα οποία μπορείτε να στέκεστε και να περπατάτε άνετα όλη μέρα.

Βlock heels, kitten heels, mules και πέδιλα με λουράκια σε μεσαίο ύψος είναι ιδανικά.

SOS: Tα peep toe παπούτσια και τα παπούτσια με μεγάλη φιάπα και ψηλό τακούνι είναι ό,τι πιο ξεπερασμένο και προσεύχομαι να μην τα ξαναδώ σε γάμο.

 

Φορέστε μανίκια ή ρίξτε ένα σακάκι στους ώμους

Σε πολλούς χώρους και ιερούς ναούς απαιτούν ευπρεπή ενδυμασία. Ένα μονόχρωμο blazer είναι ό,τι χρειάζεστε για να βγείτε από την δύσκολη θέση. Ακόμα, ένα μεγάλο μεταξωτό μαντήλι θα σκεπάσει τους ώμους και το ντεκολτέ σας με στιλ.

 

 

Αν δεν είστε σίγουρες μιλήστε με την νύφη

Αν δεν είστε σίγουρες για τo outfit και δεν υπάρχει dress code στην πρόσκληση, είναι πάντα καλή ιδέα να συζητήσετε με τη νύφη.

SOS: Βεβαιωθείτε τουλάχιστον μερικές εβδομάδες πριν από τη μεγάλη μέρα για το τι σκέφτεται για το ντύσιμο των καλεσμένων. Αν δεν είστε ακόμα σίγουρες, επενδύστε σε ένα κοστούμι, ολόσωμη φόρμα ή κλασικό φόρεμα για το γάμο.

 

 

Όχι στο λευκό, ναι στα κοσμήματα

Οι περισσότερες νύφες επιλέγουν λευκά ή κρέμ νυφικά και δεν πρέπει να τις επισκιάζουν οι καλεσμένες. Ωστόσο, μπορείτε να επιλέξετε λευκά πρόσθετα και αξεσουάρ standout που θα εντυπωσιάσουν χωρίς να κλέψουν την παράσταση από την πρωταγωνίστρια.