Glossier
Glossier
CICA

Γνωρίστε το Cica -To συστατικό που περιέχουν τα skin care προϊόντα νέας γενιάς


Ακούμε πάρα πολύ συχνά ότι προϊόντα περιποίησης περιέχουν «θαυματουργά» συστατικά στην σύνθεση τους, που υπόσχονται να μας μεταμορφώσουν.

Από την στιγμή που γίνεται αντιληπτή η δύναμη ενός συστατικού, το προϊόν πλημμυρίζει την αγορά και μέσα σε περίπου δύο χρόνια, το βλέπετε παντού.

Εμείς, ψάχνουμε όλα τα «καινούρια» και «αποτελεσματικά» συστατικά στην ομορφιά που γίνονται γρήγορα τάση. 

Και το «cica» φαίνεται ότι είναι ένα από αυτά.

Η λέξη Cica είναι συντομογραφία για το Centella Asiatica, ένα φυτό που μοιάζει με τριφύλλι, είναι βρώσιμο και χρησιμοποιήθηκε σαν φαρμακευτικό βότανο στην Ασία.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, έχει αποδειχθεί ότι καταπραΰνει τις φλεγμονές με την ισχυρή αντιοξειδωτική δράση του και βοηθάει στην γρήγορη επούλωση των πληγών.

Η χρήση της στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, αλλά πλέον και στην Δύση, έχει καταστήσει την Centella Asiatica ένα δημοφιλές και αποτελεσματικό συστατικό στην περιποίηση της επιδερμίδας.

Shutterstock
Shutterstock

Τι ακριβώς κάνει;

H Cica βοηθά στην αποκατάσταση του επιδερμικού φραγμού, μετά από γήρανση, ξηρότητα, έκζεμα, ροδόχρου ακμή και αντιμετωπίζει τις συνέπειες των λάθος προϊόντων στην υγεία της επιδερμίδας.

Μέσα στα skin care προϊόντα μπορεί να κρατήσει το δέρμα σας ενυδατωμένο, απαλλαγμένο από ρυτίδες και πιο λαμπερό από ποτέ.

Το φυτό χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον σε ενυδατικές κρέμες και προϊόντα τύπου balm.

H εταιρεία Dr. Jart + ήταν μία από τις πρώτες που μάς το σύστησαν και δημιούργησαν μια ολοκληρωμένη σειρά με βάση το νέο αυτό φυσικό συστατικό. Ακόμα, το κορεάτικο brand Innisfree έδωσε τη δική του εκδοχή balm με Centella Asiatica στην σύνθεση του.

Φέτος, και η L'Oréal Paris κυκλοφορεί την Revitalift Cicacream, ένα αντιγηραντικό βάλσαμο ρετινόλης. Και κάπως έτσι η Cica έφτασε στη μαζική αγορά.

Τα προϊόντα με αυτό το συστατικό χαρίζουν πιο λεία και απαλή επιδερμίδα που λάμπει. Challenge accepted.

Αυτό σημαίνει ότι όταν φτάσουν περισσότερα στην χώρα μας θα τα δοκιμάσουμε στην πράξη.