Όλοι μιλούν για αυτό το παριζιάνικο brand -Νεανικός αέρας και φινέτσα στα κλασικά κομμάτια | 0 bovary.gr
Όλοι μιλούν για αυτό το παριζιάνικο brand -Νεανικός αέρας και φινέτσα στα κλασικά κομμάτια | 0 bovary.gr
JACQUEMUS

Όλοι μιλούν για αυτό το παριζιάνικο brand -Νεανικός αέρας και φινέτσα στα κλασικά κομμάτια


Κανένας δεν θέλει να φοράει το ίδιο κομμάτι με κάποιον άλλο σε ένα event και σπάνια αυτό συμβαίνει σκόπιμα.

Υπάρχουν όμως κι εκείνα τα κομμάτια που κάθε τόσο το fashion set αγαπάει τόσο, που δεν προκαλεί έκπληξη να δούμε δύο ή περισσότερα άτομα να φορούν π.χ τα Gucci slippers.

Φέτος υπάρχει ένα φρέσκο brand που λατρεύουν οι fashionista και οι trend setters. Έχουν όλες τουλάχιστον ένα κομμάτι στην γκαρνταρόμπα τους.

Μιλάμε φυσικά για το Jacquemus. Η λίστα με τα «Ιt» κομμάτια είναι μεγάλη -από το γιγαντιαίο καπέλο, έως το μπλε παλτό του 2017-, και επιβεβαιώνουν ότι ο Γάλλος σχεδιαστής Simon Porte Jacquemus είναι το όνομα του 2018.

Ο σχεδιαστής γεννήθηκε το 1990 στο Παρίσι, αλλά αφήνει ήδη ένα τεράστιο σημάδι στη βιομηχανία με την παιχνιδιάρικη ματιά του στα κλασικά κομμάτια έτσι που έχουν γίνει Insta-friendly όσο τίποτα άλλο.

 

 

 

Εάν παρατηρήσετε οποιαδήποτε street style φωτογραφία τον τελευταίο χρόνο, θα δείτε δημιουργίες του Jacquemus φορεμένες από influencers όπως οι Alexa Chung, Tamu McPherson και Taylor Tomasi Hill. Η Rihanna φόρεσε κι εκείνη ένα statement παντελόνι.

Ο νεαρός και γοητευτικός Simon, ίδρυσε το label του Jacquemus (που ονομάστηκε από το πατρικό όνομα της μητέρας του) όταν ήταν μόλις 19 ετών, χωρίς κάποια επίσημη εκπαίδευση.

 

 

Εργάστηκε επίσης στο Comme des Garçons και, αφού ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του εκεί ως βοηθός πωλήσεων, έφτασε να θεωρείται υπεύθυνος για το φρέσκο και νεανικό πνεύμα στη βιομηχανία της μόδας στο Παρίσι σήμερα.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι είναι ένας από τους νεότερους σχεδιαστές που συμμετέχουνι ποτέ στην εβδομάδα της μόδας στο Παρίσι.

Η πρωτοποριακή και avant garde αισθητική του είναι δημοφιλή,ς χάρη σε σε κομμάτια όπως ολόσωμες φόρμες με tie dye λεπτομέρειες, το καρό oversized παλτό, το πουά παρεό (ναι χάρη σε αυτόν τα παρεό φέτος επιστρέφουν στις παραλίες και όχι μόνο) και τα τακούνια με τα γεωμετρικά σχήματα. Αυτά είναι μερικά από τα αγαπημένα μας.

 Jacquemus , Matches Fashion