Τα ελληνικά και τόσο chic σανδάλια λέγονται Alchimia Vegan Shoes και πάνε τη βιώσιμη μόδα σε άλλο επίπεδο | 0 bovary.gr
Τα ελληνικά και τόσο chic σανδάλια λέγονται Alchimia Vegan Shoes και πάνε τη βιώσιμη μόδα σε άλλο επίπεδο | 0 bovary.gr
11|06|2018 18:00
SHARE
ALCHIMIA VEGAN SHOES

Τα ελληνικά και τόσο chic σανδάλια λέγονται Alchimia Vegan Shoes και πάνε τη βιώσιμη μόδα σε άλλο επίπεδο


Αν μιλούσαμε για βιώσιμη μόδα πριν από δύο δεκαετίες, θα μιλούσαμε σίγουρα για τραχιά υφάσματα και «άτακτη» σχεδίαση. Θα έλεγε κάποιος ότι τα κομμάτια αυτού του είδους, ήταν περισσότερο faux pas παρά μόδα.

Τα τελευταία χρόνια, όμως, ο βιώσιμος και φιλικός προς το περιβάλλον σχεδιασμός έχει ανεβάσει τόσο πολύ την αισθητική του που κανείς δεν μπορεί να διαχωρίσει αν ένα ρούχο ή παπούτσι είναι sustainable ή όχι. Η παγκόσμια αυτή βιομηχανία που σέβεται το περιβάλλον αναζητά καινοτόμες προσεγγίσεις για τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος και των ποσοτήτων χημικών προϊόντων. 

Με τις αξίες που πρεσβεύει η βιώσιμη μόδα, η Νικόλ Δαλάτση, δημιούργησε ένα απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον brand, με elegant αισθητική, άνεση και μεταξένια αίσθηση. Τα Alcimia vegan shoes. Μοναδικά slides 100% χειροποίητα, τα οποία κατασκευάζονται με αγάπη, υπομονή και δεξιοτεχνία και απευθύνονται σε συνειδητοποιημένους καταναλωτές με περιβαλλοντικές και αισθητικές ευαισθησίες  που εκφράζονται από την φιλοσοφία του brand.

Η λογική πίσω από την Alchimia στηρίζεται στην επανάχρηση, με σκοπό την μεταμόρφωση των υλικών, χωρίς να σπαταλά πόρους σε όλα τα επίπεδα (πρώτες ύλες, ενέργεια κλπ) κάτι που συνάδει με τις αρχές της βιώσιμης, «ηθικής» μόδας.

Αν και η σχεδιάστρια, είχε στο μυαλό της τη βιώσιμη μόδα και τα εναλλακτικά υλικά από τότε που ξεκίνησε να εργάζεται στο χώρο, στις αρχές της δεκαετίας του 80, δεν ήταν τόσο απλό την εποχή εκείνη να διατεθούν, αφού δεν υπήρχε καν συγκεκριμένη αγορά. 

Σήμερα όμως η κατάσταση έχει αλλάξει. Όλο και περισσότερες γυναίκες προτιμούν αυτό που ονομάζουμε slow fashion, ενώ φορούν περήφανα κομμάτια τα οποία δημιουργήθηκαν από ανακυκλώσιμα υλικά. 

Τα υλικά που επιλέγει η Νικόλ είναι ασυνήθιστα όπως και η επεξεργασία τους. «Είναι αυτά που μου δίνουν την «έμπνευση» μας λέει «Η εμπειρία δεκαετιών μού επιτρέπει να αναγνωρίζω το δυναμικό των εναλλακτικών υλικών ώστε να τα αξιοποιώ με εντελώς πρωτότυπους τρόπους.  

 

Tα προϊόντα διατίθονται κατευθείαν στον τελικό καταναλωτή μόνο «κατά παραγγελία» (custom made).

alchimia@veganshoes.com