Η καλοκαιρινή συλλογή της OXYDO συνεχίζει να διαμορφώνει το όραμα του αύριο  | 0 bovary.gr
Η καλοκαιρινή συλλογή της OXYDO συνεχίζει να διαμορφώνει το όραμα του αύριο | 0 bovary.gr
02|07|2018 14:15
SHARE
OXYDO

Η καλοκαιρινή συλλογή της OXYDO συνεχίζει να διαμορφώνει το όραμα του αύριο


Η νέα συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2018 της OXYDO συνεχίζει να διαμορφώνει το όραμα του αύριο με πειραματισμούς, δημιουργικότητα και έντονη διάθεση, παίρνοντας τις σύγχρονες φόρμες ένα βήμα πιο πέρα και αποθεώνοντας την αυθεντική εφευρετικότητα που «μιλά» με πάθος μέσα από τα προϊόντα της.

Μετά την συνεργασία της με τον Νεοϋορκέζο σχεδιαστή Francis Bitonti, η Oxydo τώρα δίνει τη σκυτάλη στην Eva Berendes, με αποτέλεσμα ένα παιχνίδι γεωμετρικών μοτίβων από ευθείες και σημεία και μια έκρηξη ζωηρών αποχρώσεων και χρωματικών αντιθέσεων.

Η αποκλειστική συνεργασία της Oxydo και της Eva Berendes δίνει πνοή στα εμβληματικά γυαλιά ηλίου της σεζόν και στην αναγνωρίσιμη έμπνευση που ερμηνεύεται ως εκλεκτικό και ασυμβίβαστο πνεύμα στην φόρμα, με το συνολικό αποτέλεσμα να διακρίνεται από την ποιότητα και την καινοτομία του «Made in Italy».

Η δομή, οι γραφιστικοί συνδυασμοί και οι ποπ γεωμετρικοί όγκοι αποτελούν χαρακτηριστικούς κώδικες των πρωτότυπων «φορέσιμων γλυπτών» της OXYDO και σε αυτή τη συλλογή εμπλουτίζονται από διάτρητα μεταλλικά φύλλα, πρωτοποριακή κατασκευή και τολμηρούς χρωματισμούς.

Ακριβώς όπως στα έργα της Γερμανίδας εικαστικού, η σχέση μεταξύ αισθητικής, περιεχομένου και λειτουργίας αποτελεί τον βασικό πυρήνα της συλλογής, η οποία συνεχίζει να εξελίσσει το εκλεκτικό και αβανγκάρντ όραμα της μάρκας, μέσα από νέο σχεδιασμό, πλούσιο σε στιλ και πάθος.

«Είμαι πανευτυχής που έχω την ευκαιρία να συνεργαστώ με την Oxydo για αυτή τη συλλογή και χαίρομαι πραγματικά που μπορώ να μεταφράσω το πως οραματίζομαι τα δικά μου γλυπτά σε ένα λειτουργικό αξεσουάρ, όπως είναι τα γυαλιά ηλίου», σχολίασε η Eva Berendes.

«Η μικρή απόσταση που χωρίζει την χειροτεχνία, το ντιζάιν και τα πρακτικά αντικείμενα υπήρξε βασικός προβληματισμός για το μεγαλύτερο μέρος των έργων μου στο παρελθόν, και αυτός είναι ο λόγος που η ιδέα του να δημιουργήσω φορέσιμα γλυπτά μου φάνηκε απόλυτα λογική».

Η συλλογή γυαλιών ηλίου OXYDO παράγεται και διανέμεται από το Safilo Group.

Θα τα βρείτε σε επιλεγμένα high-end οπτικά καταστήματα.

Η αίσθηση υψηλής μόδας που αποπνέουν αυτά τα υπερμεγέθη γυαλιά ηλίου ξεδιπλώνεται μέσα από τις τετραγωνισμένες τους αναλογίες και την διακόσμηση από τρισδιάστατα στοιχεία σε πολλαπλές στρώσεις.

Δεξιοτεχνικά και προσεκτικά δουλεμένα στο χέρι, δύο μεταλλικά φύλλα αντιπαραβάλλονται στο πλευρικό πλαίσιο των φακών, συνδυάζοντας το σφαιρικό διάτρητο μοτίβο στο πάνω μέρος με το γραμμικό μοτίβο στο κάτω μέρος.