AP Photo/Francois Mori
AP Photo/Francois Mori
VALENTINO

Στο show του οίκου Valentino τα μαλλιά της Αναγέννησης συναντούν τα 60s


Η επιστροφή των οίκων όπως ο Armani, Givenchy και Dior στις κλασικές ρίζες τους, συναντιέται με τις έντονες, statement εμφανίσεις των Maison Margiela Artisanal και Alexandre Vauthier σε αυτή την εβδομάδα Haute Couture στο Παρίσι.

Το show του οίκου Valentino και του Pierpaolo Piccioli για το φθινόπωρο 2018 ήταν το τελευταίο στο ημερολόγιο της Εβδομάδας Μόδας.

Ο σχεδιαστής, πήρε τα παραδοσιακά καπέλα και τα ρομαντικά φορέματα του οίκου και τα έκανε τόσο τολμηρά όσο τίποτα, με γενναίες επιλογές χρωμάτων, απίστευτες αναλογίες και, τα extavagant μαλλιά από τον hair stylist Guido Palau που ολοκλήρωναν την Dynasty εικόνα.

Ναι αν δεν το καταλάβατε (ή αν κάνατε πως δεν καταλάβατε) τα πραγματικά μεγάλα και με όγκο μαλλιά είναι πίσω.

H Kάια Γκέρμπερ ήταν εκεί, περπατώντας στο runway με μια εντυπωσιακή ροζ δημιουργία από φτερά και ιδιαίτερο 60s χτένισμα σε μια συλλογή που κέρδισε τις εντυπώσεις στο Hotel Rothschild του Παρισιού.

 

 

Instagram @teenvogue
Instagram @teenvogue

Ανάμεσα στα μοντέλα με τα χαλαρά ponytail, τα floral κεφάλια και τις κεντημένες περικεφαλαίες, υπήρχαν hairstyle με τεράστιο όγκο, μαλλιά ελεύθερα τραβηγμένα προς τα πάνω ώστε να αποκαλύπτουν το μέτωπο.

Για την δημιουργία αυτών των λουκ χρειάστηκαν 50 περούκες, οι οποίες χρειάστηκαν 250 ώρες για να βαφτούν από το Josh Wood Atelier. Στο παρελθόν ο Piccioli είχε πει: «Με το ready-to-wear, το όραμa για την ομορφιά σχετίζεται με τις εποχές στις οποίες ζείτε. Το Couture περιλαμβάνει μια βαθύτερη και πιο οικεία οπτική, για να προχωρήσουμε περισσότερο στο προσωπικό όραμα της ομορφιάς.

 

Splashnews
Splashnews

Το σημερινό του όραμα είχε κάτι από ελληνική μυθολογία, τη ζωγραφική του 17ου και του 18ου αιώνα, τις ταινίες του Pasolini και τις φωτογραφίες της Deborah Turbeville, κάτι το μεσαιωνικό και παράλληλα 60s.

«Η αναγέννηση συναντά τα Βερσαλλίες που συναντούν τα '60».

Splashnews
Splashnews

Nαι ακούγεται παράξενο αλλά το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό.

Και όσο κι αν μας αρέσουν τα ίσια sleek και φυσικά μαλλιά, το ερχόμενο φθινόπωρο ίσως τελικά ενδώσουμε στον εντυπωσιακό όγκο και τα μαλλιά που λάτρεψε η Mπριζίτ Mπαρντό.

Splash
Splash