Shutterstock
Shutterstock
BEAUTY DEVICE

Skin Spatula: Το εργαλείο που υπόσχεται δέρμα χωρίς μαύρα στίγματα και γίνεται viral -Tι λένε οι ειδικοί


Μια ακόμα τάση και ταυτόχρονα πρωτοποριακό εργαλείο μόλις έκανε άφιξη στον κόσμο της ομορφιάς.

Ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα της επιδερμίδας που ταλαιπωρεί πολλές γυναίκες είναι η ακμή, η λιπαρότητα και φυσικά τα μαύρα στίγματα.

Για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων συνεχώς κυκλοφορούν νέα προϊόντα, τεχνικές, ακόμα και DIY συνταγές που μας μπερδεύουν.

Αυτή την φορά μια νέα συσκευή έρχεται και υπόσχεται να απομακρύνει τα μαύρα στίγματα πανεύκολα.

Ονομάζεται «σπάτουλα του δέρματος», και καθαρίζει τους πόρους σας από τα ενοχλητικά και αντιαισθητικά μαύρα στίγματα με ένα πέρασμα πάνω από το δέρμα.

Ωστόσο το εγκρίνουν οι ειδικοί στην περιποίηση του δέρματος;

Shutterstock
Shutterstock

Spoiler: Όχι και υπάρχει σημαντικός λόγος.

Το DIY εργαλείο είναι μια συσκευή σαν σπάτουλα με υπερήχους που χρησιμοποιεί δονήσεις για να διώξει την λιπαρότητα και το σμήγμα από τους πόρους της επιδερμίδας καθώς τρίβετε την περιοχή.

Με μια πρώτη ματιά, η δράση με δονήσεις φαίνεται πολλά υποσχόμενη αφού δεν είναι λίγες οι βούρτσες καθαρισμού που χρησιμοποιούν παρόμοια τεχνολογία για να απομακρύνουν την λιπαρότητα, τη βρωμιά και τα υπολείμματα του make up από το πρόσωπο.

Όμως η ιδέα να τρίψετε και να ασκήσετε πίεση στο δέρμα, για να ξύσετε ουσιαστικά, τα μαύρα στίγματα, είναι αρκετή για να το απορρίψουν οι ειδικοί.

«Αυτό θα μπορούσε να ξύσει ή να γρατζουνίσει το δέρμα εάν εφαρμοστεί υπερβολική πίεση - ειδικά σε εκείνους με ευαίσθητο δέρμα ή εκείνους που χρησιμοποιούν ρετινοειδή», λέει η Shari Marchbein, δερματολόγος από τη Νέα Υόρκη και βοηθός καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου.

Εκτός από τον τραυματισμό και κάθε άλλη βλάβη που θα προκαλούσε στην επιδερμίδα η τόση πίεση οι δερματολόγοι διατηρούν τις αμφιβολίες τους ακόμα και το αν η συσκευή μπορεί να αφαιρέσει τα μαύρα στίγματα αποτελεσματικά.

Η συσκευή λειτουργεί όπως όταν ένας δερματολόγος απομακρύνει το σμήγμα από τους φραγμένους πόρους ασκώντας πίεση με τα δάχτυλά.

Με άλλα λόγια, αναποτελεσματικά. «Δεν θα ελαχιστοποιήσει το μέγεθος των πόρων και θα γεμίσει άμεσα με σμήγμα γιατί αυτό είναι που κάνουν οι πόροι», εξηγεί η Marchbein.

Αντί λοιπόν να τραυματίσετε την επιδερμίδα και να χρησιμοποιήσετε επιβλαβείς συσκευές, οι δερματολόγοι συμφωνούν πως οι old school μέθοδοι στον καθαρισμό του προσώπου από τα μαύρα στίγματα είναι οι πιο αποτελεσματικές.

Shutterstock
Shutterstock

Τα ρετινοειδή (είτε over-the-counter ή χορηγούμενα με συνταγή), τα pads με σαλικυλικό και γλυκολικό οξύ, scrub και gel είναι τα καλύτερα όπλα σας ενάντια στα breakouts και τους διευρυμένους ή φραγμένους πόρους.

«Η απολέπιση μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από την επιφάνεια του δέρματος που διευρύνουν τους πόρους» επισημαίνει η δερματολόγος.

Συμπέρασμα; Kρατήστε καλύτερα την σπάτουλα για τα μπάρμπεκιου του καλοκαιριού.