MC QUEEN

Γκόθικ ρομαντισμός: Στον Αlexander Mc Queen το πέτυχαν


O οίκος Αlexander Μc Queen έκανε και πάλι την διαφορά στα πλαίσια της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού με δημιουργίες από τις οποίες δεν έλειπαν τα θεατρικά στοιχεία.

Δαντέλες με κεντήματα, floral, leather, τρουκς, αραχνούφαντα υφάσματα, καρό όλα σε μια inspirational μείξη. Οι δημιουργίες του οίκου, αυτή τη φορά, φάνηκαν πιο “προσιτές” στο στυλ τους.

Η συλλογή της  μετέφερε τον οίκο στην Σκωτία. Bασίστηκε σχεδόν καθ’ ολοκληρίαν στις τέχνες των Shetland Islands, μιας συστάδας νησιών βόρεια της ηπειρωτικής Σκωτίας, ενώ μυθικές ιστορίες από την Καληδονία αποτυπώνονται στις δημιουργίες. Πολλές από τις δημιουργίες θυμίζουν το punk λονδρέζικο κίνημα.

Η ματιά της σχεδιάστριας δεν ήθελε να αποτυπώσει στις δημιουργίες την "αίσθηση της βίας και της υποταγής" αλλά την πόλη που συνταιριάζει με την τέχνη. Η καμπάνια του οίκου είναι μια γεωγραφία.

 

A photo posted by Jamaal Hood (@maalhood) on Oct 4, 2016 at 10:46pm PDT

 

 

 

A photo posted by Jamaal Hood (@maalhood) on Oct 4, 2016 at 10:46pm PDT

 

 

 

 

A photo posted by AlinaN (@gottis_) on Oct 4, 2016 at 11:39am PDT

 

 

A photo posted by @juumagnotek on Oct 4, 2016 at 10:54am PDT

Η συλλογή, αποτελούμενη από 40 περίπου κομμάτια, βασισμένη στην παράδοση και τις τέχνες των Shetland Islands, μιας συστάδας νησιών βόρεια της ηπειρωτικής Σκωτίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

A photo posted by . (@slbrk_) on Oct 4, 2016 at 7:33am PDT

 

 

 

A photo posted by @allwhatisbeautiful on Oct 4, 2016 at 6:18am PDT