Instagram @britta_beauty
Instagram @britta_beauty
GUA SHA

H αρχαία πρακτική Gua Sha υπόσχεται ξεκούραστο και λαμπερό πρόσωπο -Με την δύναμη των κρυστάλλων


Ενώ η βασισμένη στην καινοτομία και high tech πλευρά της ομορφιάς είναι απασχολημένη με πειράματα και συνθέτει νέα θαυματουργά συστατικά, υπάρχει και μια παράλληλη στροφή σε old school θεραπείες ομορφιάς.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το gua sha, μια μέθοδος μασάζ προσώπου με κρυστάλλινα εργαλεία, την οποία βλέπουμε σε όλο το Instagram.

Ωστόσο δεν είναι κάτι καινούργιο. Το gua sha υπάρχει εδώ και χιλιάδες χρόνια. Προέρχεται από τις αρχαίες ιατρικές παραδόσεις της Κίνας και της Νοτιοανατολικής Ασίας, γνωστό ως "spooning" ή "coining" λόγω της μακράς ιστορίας της εφαρμογής του στο σπίτι.

«Το Gua sha γίνεται παραδοσιακά στο σώμα. Πρόκειται για μια έντονη τεχνική η οποία αρχικά εφαρμόστηκε με ένα κέρατο ελαφιού, αργότερα με μία πέτρα από νεφρίτη, και πιο μετά με κουτάλια από πορσελάνη», εξηγεί η Britta Plug, ειδική στην φροντίδα του δέρματος.

 

 

Προσθέτει πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και πως, η εκδοχή του gua sha για το πρόσωπο που γίνεται όλο και πιο δημοφιλής, είναι πολύ πιο ήπια από την παραδοσιακή έκδοση που γίνεται στο σώμα. Φυσικα πλέον δεν περιλαμβάνει κέρατα και γλιστράει πάνω στo δέρμα χρησιμοποιώντας μια μικρή πέτρα ή κρύσταλλο.

Είναι σαν το ξαδερφάκι του διάσημου Jade roller, μόνο που είναι πιο δυνατό.

Μια τεχνική μασάζ που έχει σχεδιαστεί για να ανακουφίσει την ένταση στους μύες του προσώπου, να ενισχύσει την κυκλοφορία του αίματος και να ενθαρρύνει την λεμφική αποστράγγιση, ώστε να διώξει το πρήξιμο.

 

 

Βοηθά στη διάσπαση της περιτονίας - στον συνδετικό ιστό που αγκαλιάζει τους μύες, αλλά μπορεί μερικές φορές να επηρεάσει τη βέλτιστη κυκλοφορία - και μπορεί ακόμη και να κάνει το πρόσωπό σας να δείχνει πιο λεπτό (αν και προσωρινά). Οι λάτρεις της μεθόδου ορκίζονται την ικανότητα της να μειώνει τους πονοκεφάλους και τον πόνο της γνάθου. Κάποιοι μάλιστα θεωρούν ότι είναι μια εναλλακτική λύση για το Botox.

Το χρόνιο στρες της καθημερινότητάς μας, αποτυπώνεται στα πρόσωπά μας, μέσα από τις εκφράσεις μας (σηκωμένο φρύδι, σφιγμένο σαγόνι). Η θεραπεία μπορεί να απομακρύνει τα σημάδια του άγχους από το πρόσωπο και να αποκαταστήσει την υγεία, ζωτικότητα και λάμψη.

Ανάλογα με την πίεση, την πλευρά που χρησιμοποιείτε, την ταχύτητα και κατεύθυνση, μπορείτε να ανορθώσετε την επιδερμίδα ή να εξαφανίσετε το πρήξιμο, δουλεύοντας στην επιφάνεια ή σε βαθιά μυική ένταση. Ωστόσο η τεχνική δεν είναι μόνο Instagram likes και θέλει την σωστή τεχνική για να εφαρμοστεί.

Όπως και το Jade roller, εφαρμόζεται σε καθαρό και ενυδατωμένο καλά δέρμα. Για να φρεσκάρετε την εικόνα σας χρειάζονται 2-3 επαναλήψεις την εβδομάδα. Πολλοί τύποι δέρματος μπορούν να επωφεληθούν (εκτός από τις επιδερμίδες με ακμή), ενώ έχει σημασία το κρύσταλλο, η πλευρά και η άκρη που θα χρησιμοποιηθούν για το μασάζ.

Η ποικιλία είναι μεγάλη, όμως αυτό που χρειάζεστε για μέγιστη ευελιξία, είναι ένα εργαλείο με τουλάχιστον μια ευθεία ή ελαφρώς καμπύλη άκρη, μια μικρή καμπύλη που θα χρησιμοποιείται γύρω από την περιοχή των ματιών και ένα σχήμα "V" που μπορεί να ταιριάζει με τη γωνία του σαγονιού. Τα εργαλεία από νεφρίτη και χαλαζία είναι τα αγαπημένα των ειδικών.

Η διαδικασία είναι απλή.

Φέρτε το εργαλείο όσο πιο κοντά γίνεται παράλληλα με το δέρμα σας, τοποθετήστε τα δάχτυλα του ελεύθερου χεριού σας κοντά στην άκρη του εργαλείου για να δώσετε κάποια αντίσταση, και στη συνέχεια περάστε απαλά το εργαλείο πάνω και έξω, προς την περίμετρο του προσώπου σας.

Στο τέλος, δώστε στο εργαλείο επιπλέον παλμό για να βοηθήσετε στην απελευθέρωση της έντασης. Το πρόσωπο δείχνει πιο ξεκούραστο και νεανικό.

Αυτά είναι όλα όσα υπόσχεται η μέθοδος Gua Sha από την Κίνα και μας ξυπνούν το ενδιαφέρον.

Αν τελικά αποφασίσετε να το δοκιμάσετε καλό είναι να συμβουλευτείτε έναν ειδικό.

SKIN GYM, Nordstrom