H νέα καμπάνια Calvin Klein είναι βγαλμένη από ταινία επιστημονικής φαντασίας | 0 bovary.gr
H νέα καμπάνια Calvin Klein είναι βγαλμένη από ταινία επιστημονικής φαντασίας | 0 bovary.gr
CALVIN KLEIN FALL

H νέα καμπάνια Calvin Klein είναι βγαλμένη από ταινία επιστημονικής φαντασίας


Aπό τους σύγχρονους φανταστικούς κόσμους έρχεται η νέα καμπάνια του οίκου Calvin Klein για το φθινόπωρο και το χειμώνα.

Πλωτά διαστημόπλοια χαμένα σε νομαδικές απομονωμένες ερήμους - η τελευταία καμπάνια του οίκου φαίνεται να ανήκει περισσότερο σε μια ταινία επιστημονικής φαντασίας παρά σε ένα fashion brand. Πράγματι, με την πρώτη ματιά, τα τοπία μοιάζουν με αυτά των Star Wars.

Η καμπάνια για το φθινόπωρο περιγράφεται ως η εξερεύνηση του οικείου αμερικανικού τοπίου μέσα από ένα φανταστικό πρίσμα, αμφισβητώντας την αντίληψη του πραγματικού και του φανταστικού. Ο φωτογράφος Willy Vanderperre δημιούργησε αυτή την ασταθή σχέση μεταξύ του πραγματικού και του φανταστικού με την αντίθεση των αληθινών μοντέλων σε ένα εντελώς άγονο και έρημο τοπίο.

Τα τοπία είναι στην πραγματικότητα η έρημος της Γιούτα, αλλά μοιάζουν με μια περίεργη ένωση ενός άγνωστου πλανήτη και της μετα-αποκαλυπτικής Γης.

 

 

 

 

Η εξωγήινη πλανητική αισθητική ενισχύεται μέσα από τα περίεργα παιχνίδια κλίμακας. Τα μοντέλα απεικονίζονται τεράστια ή πολύ μικρά σε σχέση με το αχανές της ερήμου. 

Τα κομμάτια της συλλογής επίσης μοντέρνα και φουτουριστικά, ενώ οι μεταλλικές αποχρώσεις συνδυάζονται με πλεχτά balaclavas, που καλύπτουν τα πρόσωπα σαν κράνη.

 

 

Σύμφωνα με την επίσημη δήλωση του chief creative officer Raf Simons, η φθινοπωρινή συλλογή αποσκοπεί στην απεικόνιση της συνάντησης των παλαιών και των νέων κόσμων - από την "ανακάλυψη" της Βόρειας Αμερικής στo Space Race του 1960 και την εποχή της πληροφορίας του 21ου αιώνα. Η συλλογή συνδυάζει παραδοσιακά με σύγχρονα στοιχεία ενώ η καμπάνια είναι χωρίς αμφιβολία εντυπωσιακή.