8 λάθη που κάνεις όταν ξυρίζεις τα πόδια σου και καταστρέφεις το δέρμα | 0 bovary.gr
8 λάθη που κάνεις όταν ξυρίζεις τα πόδια σου και καταστρέφεις το δέρμα | 0 bovary.gr
ΞΥΡΙΣΜΑ

8 λάθη που κάνεις όταν ξυρίζεις τα πόδια σου και καταστρέφεις το δέρμα


Αν ανήκετε κι εσείς στις γυναίκες που επιλέγουν το ξυραφάκι ως μέθοδο αποτρίχωσης ξέρετε καλύτερα από τον καθένα ότι το καλοκαίρι το ξύρισμα των ποδιών είναι απαραίτητο σχεδόν καθημερινά.

Δεν θα μιλήσουμε για το πόσο βαρετή μπορεί να είναι αυτή η διαδικασία, ούτε για τα υπέρ και τα κατά της σε σχέση με άλλες μεθόδους. Πολλές φορές όμως οι γυναίκες κάνουν μερικά λαθάκια κατά την διαδικασία και καταλήγουν με ερεθισμένο δέρμα, τρίχες που αναπτύσσονται προς τα μέσα και εμφανίζονται ξανά πολύ πολύ γρήγορα.

Φυσικά δεν θέλετε τίποτα από αυτά. Θέλετε λεία και ομοιόμορφη επιδερμίδα. Εμείς συγκεντρώσαμε όλα τα λάθη που μπορεί κι εσείς να κάνετε καθώς ξυρίζετε τα πόδια σας, για να τα διορθώσετε και να πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα.

1. Ξυρίζετε τα πόδια σας αμέσως μόλις μπείτε στο ντους

Φυσικά, θέλετε να κάνετε την πρωινή σας ρουτίνα γρήγορα, αλλά οι ειδικοί συμβουλεύουν να βρίσκεστε ήδη στο ντους για περίπου 15 λεπτά πριν ξεκινήσετε το ξύρισμα. Αυτό θα μαλακώσει τις τις τρίχες και θα ανοίξει τα θυλάκια. Αν μείνετε περισσότερο ωστόσο το δέρμα σας θα ζαρώσει και θα πρηστεί, καθιστώντας πιο δύσκολο το ξύρισμα.

2. Είναι το πρώτο πράγμα που κάνετε το πρωί

Το ξύρισμα το βράδυ θα αφήσει τα πόδια σας πιο ομαλά. Καθώς κοιμάστε, τα πόδια σας πρήζονται ελαφρώς, γεγονός που μπορεί να κάνει τις τρίχες να υποχωρήσουν πίσω στα θυλάκια τους.

 

3. Δεν χρησιμοποιείτε τίποτα για να δημιουργήσετε αφρό - ή χειρότερα, χρησιμοποιείτε μπάρα σαπούνι

Ανεξάρτητα από το πόσο βιαστικές μπορεί να είστε, μην ενδώσετε στον πειρασμό του dry shave. Απλώστε μια κρέμα ξυρίσματος για να βεβαιωθείτε ότι η ξυριστική μηχανή ή το ξυραφάκι γλιστρά εύκολα πάνω στο δέρμα σας και αποφύγετε τα κοψίματα. Το conditioner μαλλιών θα κάνει εξίσου καλή δουλειά, αλλά αποφύγετε το σαπούνι: Δεν είναι αρκετά λιπαρό ώστε το ξυράφι να γλιστρήσει εύκολα στο δέρμα σας, κάτι που μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες να κοπείτε.

4. Χρησιμοποιείτε ξυραφάκια μίας χρήσης με μία λεπίδα

Αυτό είναι καλό μια στο τόσο, όταν π.χ. μένετε σε ένα ξενοδοχείο, αλλά για καθημερινή χρήση είναι καλύτερο να επενδύσετε σε ξυράφι τεσσάρων ή πέντε λεπίδων. Παρέχουν ομοιόμορφο αποτέλεσμα, επιτρέποντάς σας να φτάσετε σε δύσκολες περιοχές όπως τα γόνατα και οι αστράγαλοι.

5.Δεν αντικαθιστάτε αρκετά συχνά τη λεπίδα ξυραφιού

Οι κεφαλές καλό είναι να αλλάζονται κάθε 5-10 ξυρίσματα ανάλογα και την χρήση. Οι παλιές λεπίδες δεν είναι μόνο αναποτελεσματικές, αλλά είναι πιο πιθανό να προκαλέσουν σπυράκια και ερυθρότητα και να παγιδεύσουν βακτήρια, τα οποία ενδέχεται να προκαλέσουν λοιμώξεις.

6. Ξυρίζετε τα πόδια με λάθος κατεύθυνση

Στο πρώτο σας πέρασμα, ξυρίστε μόνο προς την κατεύθυνση που αναπτύσσονται οι τρίχες και εάν έχετε πολύ ευαίσθητο δέρμα, μην ξυρίζετε καθόλου προς τα πάνω. Το ξύρισμα «κόντρα» μπορεί να σας δώσει ένα πιο όμορφο αποτέλεσμα, αυξάνει όμως την πιθανότητα ερεθισμού και κοψίματος. Μόλις οι τρίχες σας είναι ήδη πολύ κοντές και το δέρμα είναι ζεστό και λιπαρό από την κρέμα, το κόντρα ξύρισμα είναι πλέον πιο ασφαλές.

7. Δεν προλαμβάνετε και δεν αντιμετωπίζετε το κάψιμο

Το ξύρισμα συχνά μπορεί να οδηγήσει σε τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα και το κάψιμο από το ξυράφι μπορεί να μετατραπεί σε μακροχρόνιες ουλές. Για να αποφύγετε αυτά τα ενοχλητικά κόκκινα εξογκώματα, χρησιμοποιήστε ένα απολεπιστικό σώματος, δύο φορές την εβδομάδα . Για να αντιμέτωπίσετε τα σπυράκια και πρηξίματ, βάλτε μια ζεστή κομπρέσα στην περιοχή - η θερμότητα θα χαλαρώσει τις τρίχες. Μετά το ντους, η λοσιόν στην περιοχή των ποδιών θα μαλακώσει της τρίχες και θα κάνει το δέρμα λιγότερο επιρρεπές στις λοιμώξεις.

8. Ξύρισμα με το ξυραφάκι του συντρόφου σας

Πολλές γυναίκες σκέφτονται ότι η ξυριστική μηχανή των αντρών είναι πιο αποτελεσματική. Επιλέξτε μία καλή ξυριστική και θα έχετε τα ίδια αποτελέσματα με τα τοπ γυναικεία προϊόντα.