Shutterstock/ Josep Suria
Shutterstock/ Josep Suria
ΡΕΤΙΝΟΛΗ

Κεφάλαιο «Ρετινόλη» -Το συστατικό που χρειάζεται η ενυδατική μας κρέμα


Στις ημέρες μας σχεδόν όλες οι γυναίκες είναι ενημερωμένες τόσο για τις τάσεις της ομορφιάς, όσο και για τη skincare ρουτίνα που πρέπει να ακολουθήσουν και που ταιριάζει στο δικό τους τύπο δέρματος.

Οι πληροφορίες είναι τόσες πολλές και καθημερινές, που σχεδόν μπορεί να μας μπερδέψουν για το τι πρέπει να επιλέξουμε και τι όχι.

Σε αυτό το άρθρο λοιπόν θα μιλήσουμε για ένα από τα πιο βασικά συστατικά που δεν πρέπει να λείπει από την ενυδατική μας κρέμα. Ο λόγος για τη δραστική ρετινόλη, την ενεργή μορφή της βιταμίνης Α, η οποία είναι μία από τις πιο σημαντικές για το δέρμα, αφού ο ρόλος της είναι να ελέγχει τις βασικές λειτουργίες των κυττάρων.

Οι κρέμες που περιέχουν ρετινόλη είναι ιδανικές για λείανση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων, βοηθάνε στην αντιμετώπιση της ακμής, ενώ προτείνονται και για την καταπολέμηση των πανάδων και των δυσχρωμιών.

La Prairie Cellular Power Charge Night Treatment
La Prairie Cellular Power Charge Night Treatment

Με άλλα λόγια πρόκειται για ένα απαραίτητο συστατικό που δρα κατά της ακμής αλλά και της αντιγήρανσης. Το κύριο χαρακτηριστικό που την κάνει ξεχωριστή είναι ότι δρα απευθείας στον πυρήνα των κυττάρων του δέρματος και έτσι όλες οι λειτουργίες γίνονται χωρίς διαμεσολάβηση.

Σύμφωνα με μελέτες οι κρέμες που περιέχουν ρετινόλη ξεχωρίζουν γιατί μειώνουν τη λιπαρότητα του δέρματος, προσφέρουν λείο και με λιγότερες ρυτίδες πρόσωπο, ενώ εξαφανίζουν την ακμή αλλά και τα σημάδια που μπορεί να έχει αφήσει.

Είναι ιδανική για όλους τους τύπους δέρματος, ωστόσο περισσότερο ανάγκη την έχουν κυρίως τα λιπαρά παρά τα ξηρά.

Μην ξεχνάτε ότι πάντα εντάσσουμε σταδιακά νέα προϊόντα στη ρουτίνα περιποίησής μας. Αν στις πρώτες 10 ημέρες δεν παρατηρήσουμε ερεθισμό ή κάποιο άλλο ανεπιθύμητο σύμπτωμα, τότε το προϊόν μπαίνει κανονικά στην καθημερινότητά μας, διαφορετικά το σταματάμε και ενημερώνουμε ακόμα και το δερματολόγο μας.

Shiseido Benefiance WrinkleResist24 Pure Retinol Express Smoothing Eye Mask
Shiseido Benefiance WrinkleResist24 Pure Retinol Express Smoothing Eye Mask

Τέλος η αντηλιακή προστασία είναι κάτι που φροντίζουμε χειμώνα, καλοκαίρι τις πρωινές ώρες, σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ. Όταν χρησιμοποιούμε προϊόντα που περιέχουν ρετινόλη αυτή η ανάγκη γίνεται ακόμη πιο σημαντική!