Φωτογραφία: Shutterstock/Bogdan Sonjachnyj
Φωτογραφία: Shutterstock/Bogdan Sonjachnyj
LAYERS

Αυτό είναι το must-have κούρεμα της εποχής -Ζητήστε το σήμερα κιόλας από τον κομμωτή σας


Είμαστε μία ανάσα πριν τις γιορτές -άσχετα αν ο καιρός δεν θυμίζει χειμώνα.

Είναι αυτή η περίοδος που θέλουμε να ανανεωθούμε, θέλουμε να κάνουμε τις αγορές μας, να περιποιηθούμε πιο σχολαστικά ίσως με κάποιες θεραπείες το δέρμα μας, να αλλάξουμε τα μαλλιά μας.

Όσον αφορά αυτό το τελευταίο, δηλαδή την αλλαγή στα μαλλιά μας, είμαστε πιο προσεκτικές. Ωραίες οι αλλαγές αλλά όταν προϋποθέτουν κόψιμο του μήκους, υπάρχει περίπτωση να μας απογοητεύσουν. 

Η τάση φετος θέλει αλλαγή που φαίνεται, χωρίς όμως να χρειάζεται να αποχωριστούμε τα μακριά μαλλιά μας. Αν αναρωτιέστε πώς γίνεται αυτό, σας απαντάμε πως είναι απλό -και πολύ στιλάτο.

Αρκεί να ζητήσουμε από τον κομμωτή μας, αν δεν μας το έχει προτείνει ήδη ο ίδιος, να μας κάνει layers.

Τι είναι τα layers;

Το γνωστό φιλάρισμα έρχεται στην πιο απλή του μορφή φέτος. Ο όγκος περιορίζεται στις άκρες και όχι στις ρίζες. Τα μπροστινά μαλλιά είναι κομμένα σε σκάλες όπως συνηθίζουμε να λέμε, ενώ οι άκρες είναι ελαφρώς αραιωμένες.

Ένα κούρεμα που δίνει κίνηση στις άκρες, ενώ μπορεί να σταθεί και μόνο του, χωρίς να κάνετε κάποιο ιδιαίτερο χτένισμα. 

Το συναντήσαμε στα fashion weeks σε γυναίκες με μακριά αλλά και με κοντά, καρέ μαλλιά. Αυτό το χειμώνα οι τάσεις επιβάλλουν αέρα, κίνηση στα μαλλιά. Τίποτα δεν είναι αυστηρό, στιλιζαρισμένο.

Αρκεί να έχουμε ένα προϊόν styling, όπως το salt spray, να το δουλέψουμε στις άκρες για να δώσουμε κίνηση και να αποκτήσουμε απαλά waves ιδανικά για πρωινές αλλά και βραδινές εμφανίσεις. Για ακόμη πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα δουλεύουμε μερικές τούφες με πρέσα μαλλιών.

Αν θέλετε ακόμα μεγαλύτερη αλλαγή μπορείτε να ζητήσετε από τον κομμωτή σας μακριές αφέλειες. Το συγκεκριμένο hairlook ταιριάζει απόλυτα με curtain bangs και απογειώνεται με ένα χτένισμα που έχει κίνηση στις άκρες ή με ένα αυστηρό ίσιωμα για πιο επίσημες εμφανίσεις.

shutterstock
shutterstock